Lone Signaal wil sturen “hallo!” tweets te buitenaardsen

Zou je betalen 25 cent tot een tweet te sturen naar ruimte op de oneven kans dat een vreemdeling zou kunnen lezen? De oprichters van Lone Signal hopen. De New York startup lanceert een nieuwe website waarmee iedereen berichten die zal worden uitgezonden op een ster 17 lichtjaar afstand kan indienen.
De berichten worden verzonden vanaf de legendarische Jamesburg Earth Station, een satelliet-site die voor het eerst werd gebouwd om de Apollo 11 maan missie ondersteunen. Het pand, dat 160 hectare van het grootste onroerend goed in landelijke Carmel Valley California’s omvat, is nu in particuliere handen, en Lone Signal heeft een 30-jarige huurovereenkomst op zijn satelliet-apparatuur beveiligd.
Maar Lone Signal heeft een meer ambitieuze doelstelling. Als het huidige project vonken genoeg interesse in de hele wereld, hoopt het bedrijf uiteindelijk verhogen het soort geld nodig is voor een full-scale continue transmissie-project – een inspanning die zou kosten een geschatte $ 100.000.000 en vereisen schotelantennes in elk halfrond.
“De enige manier om dat te doen zou zijn om de particuliere sector op dezelfde manier dat de ruimte X heeft gebracht van de particuliere sector in de verkenning van de ruimte interesseren,” zegt Jamie King, CEO Lone Signal. Dat is het doel van Lone Signal sms-project: de rente massa-markt in het concept van communiceren met buitenaardse wezens te genereren.
Wanneer de website Lone Signal lanceert voor het publiek op maandagavond, zal iedereen in staat zijn om een ​​144-karakter sms versturen gratis. Daarna kunnen ze vier “credits” te kopen voor 99 cent, waarvan vier sms’jes koopt.
De berichten worden gestraald om Gliese 526, een potentieel bewoonbare zonnestelsel die relatief dicht bij de aarde.
De taal die computers gebruiken om te communiceren – – dat de fundamentele principes van de fysica bevat naast de tekst berichten, die in elke taal kan worden geschreven, zal Lone Signal tegelijkertijd een boodschap geschreven in binaire code te sturen. Het idee is dat deze principes gelden voor het gehele universum en dus meer kans om te worden begrepen door een alien dan, zeg, een SMS-bericht in het Engels geschreven.
Die boodschap is ontwikkeld door astrofysicus en planetaire wetenschapper Michael W. Busch, een fellow bij het National Radio Astronomy Observatory.
Executives Lone Signal’s zijn een diverse groep die samen kreeg op basis van een gedeeld enthousiasme over de mogelijkheid om te communiceren met wezens van andere planeten. King is een mede-oprichter van Rockstar Games, het bedrijf achter de bestseller “Theft Auto Grote” serie. Het bedrijf andere makers zijn een fashion fotograaf en een video-game-ontwikkelaar.
Ray Kurzweil, een bekende figuur in de tech gemeenschap die is directeur van engineering bij Google (GOOG, Fortune 500), werd in een vroeg stadium toegang tot de site en de wachtrij van een bericht. Het leest: “Groeten aan Gliese 526 van Singularity University Als u deze ontvangt, zijn onze computers ons slimmer gemaakt, des te beter voor u en de wijsheid van het universum te begrijpen.”.
De site heeft een paar leuke features. Gebruikers kunnen een bericht wijden aan iemand anders en volgen hun boodschappen, kijken in real-time te zien hoe ver elk heeft gereisd. Bezoekers van de site kunnen andere berichten die zijn verzonden gelezen. Lone Signaal van plan om periodieke e-mails te sturen naar gebruikers bij hun berichten te raken mijlpalen.
De leidinggevenden zou niet zeggen hoeveel betalende klanten ze nodig hebben om te houden van de operatie loopt. Voor nu, de enige investeerder in het project is Greg Kadel, de mode-fotograaf die als eerste uitgekomen op het idee met bedrijf medeoprichter Pierre Fabre.
“We denken dat we een zeer mager operatie lopen, en veel van ons zijn eigenlijk werken gratis,” zegt Koning. Kosten van het project hebben een upgrade van de apparatuur in Jamesburg, die niet was gebruikt voor het jaar, vermeerderd met de lopende kosten van het betalen voor een on-site engineer bij Jamesburg en onderhouden van de website Lone Signal.
De Don Quichot-project zal niet zonder kritiek. Sommige mensen maken zich zorgen dat het verzenden berichten naar wezens in de ruimte misschien niet slim, want we weten niet het temperament van deze buitenaardsen, moeten ze bestaan. (Denk “Independence Day”, eerder dan “E.T.”)
Maar Long Signaal wijst erop dat we al een goede baan in het uitzenden van ons bestaan ​​gedaan.
“De wetenschappelijke gemeenschap is zich ervan bewust dat we al zenden radiogolven die detecteerbaar zijn bij deze afstanden voor 70 enkele jaren,” aldus Jacob Haqq-Misra, die fungeert als Chief Scientific Officer voor Lone Signal en heeft een Ph.D. in de meteorologie en astrobiology van Penn State University. Radar, televisie, satelliet, mobiele telefoons en zelfs stadslichten zenden signalen dat reizen in de ruimte.
“Astronomen en astrobiologen en wetenschappers zijn het erover eens dat onze locatie is geen geheim als iemand wil kijken voor ons”, zegt hij.
Lone Signaal wil gewoon geven dat “hallo, we zijn er!” baken een boost.

Leave a Reply