Lone senyal té com a objectiu enviar “hola!” tweets als extraterrestres

Haurien de pagar 25 centaus per enviar un tweet amb l’espai a la remota possibilitat que un estranger podria llegir-lo? Els fundadors del senyal Lone espere. El New York inici està llançant un nou lloc web a través del qual qualsevol persona pot enviar missatges que es transmeten a un estel de 17 anys llum de distància.
Els missatges s’envien des de la llegendària estació terrena Jamesburg, un lloc satèl · lit que va ser construït per primera vegada per donar suport a la missió lunar Apollo 11. La propietat, que inclou 160 acres de béns arrels de primera a la vall de Carmel rural de Califòrnia, ara és de propietat privada i solitària senyal s’ha assegurat un contracte d’arrendament de 30 anys pel seu equip de satèl · lit.
Però Lone senyal té un objectiu més ambiciós. Si el projecte actual desperta prou interès a tot el món, la companyia espera recaptar amb el temps la quantitat de diners necessària per a un projecte de transmissió contínua a gran escala – un esforç que costaria uns US $ 100 milions i requereixen antenes parabòliques a cada hemisferi.
“L’única manera de fer-ho seria la d’interessar al sector privat en la mateixa forma que l’espai X ha portat al sector privat en l’exploració espacial”, diu Jamie King, CEO de Lone senyal. Aquest és l’objectiu del projecte dels missatges de text de Lone senyal: per generar l’interès del mercat massiu en el concepte de la comunicació amb els extraterrestres.
Quan el lloc web de Lone senyal llança al públic el dilluns a la nit, ningú serà capaç d’enviar un missatge de text de 144 caràcters de forma gratuïta. Després d’això, poden comprar 4 “crèdits” per 99 centaus de dòlar, que compra quatre missatges de text.
Els missatges estan sent transmeses a Gliese 526, un sistema solar potencialment habitable que és relativament a prop de la Terra.
A més dels missatges de text, que es pot escriure en qualsevol idioma, Lone Signal enviarà simultàniament un missatge escrit en codi binari – les computadores llenguatge per comunicar – que conté els principis bàsics de la física. La idea és que aquests principis s’apliquen en tot l’univers i per tant són més propensos a ser entès per un estranger que, per exemple, un missatge de text escrit en anglès.
Aquest missatge va ser desenvolupat per l’astrofísic i científic planetari Michael W. Busch, membre de l’Observatori Nacional de Radioastronomia.
Els executius de Lone senyal són un grup divers que es van reunir sobre la base d’un entusiasme compartit per la possibilitat de comunicar-se amb éssers d’altres planetes. King és un cofundador de Rockstar Games, la companyia darrere de la sèrie èxit de vendes “Grand Theft Auto”. Altres creadors de la companyia inclouen un fotògraf de moda i un desenvolupador de videojocs.
Ray Kurzweil, una figura molt coneguda a la comunitat tecnològica que és un director d’enginyeria de Google (GOOG, Fortune 500), se li va donar un accés ràpid a la pàgina i en col un missatge. Diu així: “Una salutació a Gliese 526 a la Universitat de la Singularitat En rebre això, els nostres equips ens han fet més intel · ligents, millor que t’entengui i la saviesa de l’univers.”.
El lloc té algunes interessants característiques. Els usuaris poden dedicar un missatge a una altra persona i fer un seguiment dels seus missatges, veure en temps real, per veure fins a quin punt cadascú ha viatjat. Els visitants del lloc poden llegir els missatges que s’han enviat. Lone senyal planeja enviar periòdicament correus electrònics als usuaris quan els seus missatges colpegen fites.
Els executius no van voler dir quants clients de pagament que necessitaran per mantenir l’operació funcionant. Per ara, l’únic inversor en el projecte és Greg Kadel, el fotògraf de moda que primer va forjar la idea amb cofundador empresa Pierre Fabre.
“Creiem que estem executant una operació molt prim, i molts de nosaltres estem realment treballant gratis”, diu King. Les despeses del projecte s’han inclòs una actualització als equips a Jamesburg, que no havia estat utilitzat durant anys, a més dels costos en curs de pagament d’un enginyer en el lloc a Jamesburg i manteniment de la pàgina web de Lone senyal.
El projecte quixotesc no estarà exempt de crítiques. Algunes persones es preocupen de que la transmissió de missatges als éssers en l’espai podria no ser intel · ligent, ja que no sabem el temperament d’aquests extraterrestres, en cas d’existir. (Penseu en “Independence Day”, en lloc de “E. T.”)
Però els punts de senyal llargs que ja hem fet una bona feina de difusió de la nostra existència.
“La comunitat científica és conscient que hem estat transmetent ones de ràdio que són detectables a aquestes distàncies d’uns 70 anys”, diu Jacob Haqq-Misra, qui s’exerceix com a director científic de Lone senyal i té un doctorat en la meteorologia i l’astrobiologia de la Universitat de Penn State. Radar, TV, TV per satèl · lit, telèfons mòbils i fins i tot llums de la ciutat emeten senyals que viatgen a l’espai.
“Els astrònoms i astrobiólogos i els científics estan d’acord que la nostra situació no és un secret que si algú vol mirar per a nosaltres”, diu.
Lone senyal voleu donar aquest “hola, som aquí!” far d’un impuls.

Leave a Reply