Lone σήματος έχει ως στόχο να στείλει “Hello!” tweets σε εξωγήινους

Θα πληρώσει 25 σεντς για να στείλετε ένα tweet στο διάστημα πάνω στις αποδόσεις πιθανότητα ότι ένας αλλοδαπός μπορεί να το διαβάσει; Οι ιδρυτές της Lone Signal ελπίζω. Η Νέα Υόρκη εκκίνηση εγκαινιάζει μια νέα ιστοσελίδα μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να υποβάλει τα μηνύματα που θα μεταδίδονται σε μια ξενοδοχείων 17 έτη φωτός μακριά.
Τα μηνύματα που θα σταλούν από το μυθικό Jamesburg Earth Station, ένα δορυφορικό site που χτίστηκε αρχικά για να υποστηρίξει την αποστολή του Apollo 11 moon. Το ακίνητο, το οποίο περιλαμβάνει 160 στρέμματα της πρωταρχικής ακίνητης περιουσίας σε αγροτικές Carmel Valley της Καλιφόρνιας, είναι πλέον ιδιόκτητες, και Lone Signal έχει εξασφαλίσει ένα 30-χρόνος μίσθωσης για δορυφορικό εξοπλισμό του.
Αλλά Lone Signal έχει έναν πιο φιλόδοξο στόχο. Εάν το τρέχον έργο προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία ελπίζει να αυξήσει τελικά το είδος των χρημάτων που απαιτούνται για μια πλήρη κλίμακα συνεχή σχέδιο μεταφοράς – μια προσπάθεια που θα κοστίσει περίπου $ 100 εκατομμύρια δολάρια και απαιτούν δορυφορικά πιάτα σε κάθε ημισφαίριο.
“Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν να το ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα με τον ίδιο τρόπο ότι η Space X έφερε τον ιδιωτικό τομέα στην εξερεύνηση του διαστήματος,» λέει ο Jamie King, διευθύνων σύμβουλος Lone Εντολών. Αυτός είναι ο στόχος των γραπτών μηνυμάτων σχέδιο Lone Signal: να δημιουργήσει μαζική αγορά ενδιαφέρον για την ιδέα της επικοινωνίας με τους εξωγήινους.
Όταν η ιστοσελίδα Lone Signal εγκαινιάζει για το κοινό το βράδυ της Δευτέρας, ο καθένας θα είναι σε θέση να δημοσιεύσετε ένα 144-χαρακτήρων μήνυμα κειμένου για δωρεάν. Μετά από αυτό, μπορούν να αγοράσουν τέσσερις “πιστώσεις” για 99 λεπτά, η οποία αγοράζει τέσσερα μηνύματα κειμένου.
Τα μηνύματα που κατευθύνονται στη Gliese 526, ένα δυνητικά κατοικήσιμο ηλιακό σύστημα που είναι σχετικά κοντά στη Γη.
Εκτός από τα μηνύματα κειμένου, το οποίο μπορεί να γραφτεί σε οποιαδήποτε γλώσσα, Lone σήματος θα στείλει ταυτόχρονα ένα μήνυμα γραμμένο σε δυαδικό κώδικα – οι υπολογιστές γλώσσες χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν – που περιέχει τις βασικές αρχές της φυσικής. Η ιδέα είναι ότι οι αρχές αυτές εφαρμόζονται σε όλο το σύμπαν και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να γίνει κατανοητό από έναν αλλοδαπό ό, τι, ας πούμε, ένα μήνυμα κειμένου γραμμένο στα αγγλικά.
Αυτό το μήνυμα αναπτύχθηκε από αστροφυσικός και πλανητικός επιστήμονας Michael W. Busch, ένας ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο ραδιοαστρονομίας.
Στελέχη της Lone Signal είναι μια διαφορετική δέσμη, που πήρε μαζί με βάση ένα κοινό ενθουσιασμό για τη δυνατότητα επικοινωνίας με πλάσματα από άλλους πλανήτες. Ο βασιλιάς είναι συνιδρυτής της Rockstar Games, η εταιρεία πίσω από το μπεστ σέλερ «Το Grand Theft Auto” σειρά. Άλλους δημιουργούς της εταιρείας περιλαμβάνουν μια φωτογράφος μόδας και προγραμματιστής βιντεοπαιχνιδιών.
Ray Kurzweil, ένα πολύ γνωστό σχήμα στην τεχνολογική κοινότητα που είναι διευθυντής μηχανολογίας στο Google (GOOG, Fortune 500), δόθηκε η έγκαιρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα και σχημάτισαν ουρά για ένα μήνυμα. Γράφει: “Χαιρετισμούς σε Gliese 526 από το Πανεπιστήμιο Singularity Όπως λάβετε αυτό, οι υπολογιστές μας, μας έχουν κάνει πιο έξυπνη, τόσο το καλύτερο για να σας καταλάβουν και τη σοφία του σύμπαντος.”.
Το site έχει μερικά τακτοποιημένα χαρακτηριστικά. Οι χρήστες μπορούν να αφιερώσουν ένα μήνυμα σε κάποιον άλλο και να παρακολουθείτε τα μηνύματά τους, παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο για να δουν σε ποιο βαθμό το καθένα έχει διανύσει. Επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να διαβάσουν άλλα μηνύματα που έχουν σταλεί. Lone Signal σχεδιάζει να στέλνουν περιοδικά μηνύματα στους χρήστες όταν τα μηνύματά τους χτύπησε ορόσημα.
Τα στελέχη δεν θα πω πόσα πληρώνουν οι πελάτες αυτοί θα πρέπει να διατηρηθεί η επιχείρηση σε λειτουργία. Προς το παρόν, ο μοναδικός επενδυτής στο έργο είναι Greg Kadel, ο φωτογράφος μόδας που εκκολάφθηκαν πρώτη φορά την ιδέα με την εταιρεία συνιδρυτής Pierre Fabre.
“Πιστεύουμε ότι τρέχετε ένα πολύ άπαχο λειτουργία, και πολλοί από εμάς εργάζονται πραγματικά δωρεάν,” King λέει. Δαπάνες του έργου έχουν συμπεριληφθεί μια αναβάθμιση στον εξοπλισμό σε Jamesburg, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για χρόνια, καθώς και τα έξοδα της τρέχουσας πληρώνουν για ένα μηχανικό επί τόπου στο Jamesburg και τη διατήρηση της ιστοσελίδας Lone Εντολών.
Η δονκιχωτική έργο δεν θα είναι χωρίς κριτικούς. Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι η μετάδοση μηνυμάτων σε όντα στο διάστημα δεν μπορεί να είναι έξυπνος, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία αυτών των εξωγήινων, θα πρέπει να υπάρχουν. (Σκεφτείτε “Ημέρα της Ανεξαρτησίας”, αντί για “Ε.Τ.”)
Αλλά Long σημεία Signal ότι έχουμε ήδη κάνει καλά τη δουλειά της μετάδοσης ύπαρξή μας.
«Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουμε μετάδοση ραδιοκυμάτων που είναι ανιχνεύσιμη σε αυτές τις αποστάσεις για 70 περίπου χρόνια», λέει ο Jacob Haqq-Misra, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος για το Signal Lone και κάτοχος διδακτορικού στη Μετεωρολογία και αστροβιολογία από το Penn State University. Radar, TV, δορυφορική, κινητά τηλέφωνα και ακόμα και τα φώτα της πόλης εκπέμπουν σήματα που ταξιδεύουν στο διάστημα.
“Οι αστρονόμοι και οι αστροβιολόγοι και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η θέση μας δεν είναι ένα μυστικό, αν κάποιος θέλει να ψάξουν για μας», λέει.
Lone Signal θέλει απλά να δώσει ότι “γεια, είμαστε εδώ!” φάρος ώθηση.

Leave a Reply