Lojë për studentët synon për të bërë fun Kongresit serioz

Këto ditë, të dy lojërat e dhunshme video dhe Kongresi kanë ardhur nën zjarrin në media dhe Gjykata e opinionit publik, edhe pse për arsye të ndryshme.

Tani, McGraw Hill Arsimi shpreson të ndryshojë perceptimin e dy lojrave dhe ligjvënësve se vendit me “Qeverinë në Veprim”, një 3-D lojë multiplayer.
Projektuar për fillestar kolegj amerikan sigurisht e qeverisë, e cila është marrë nga më shumë se 750.000 studentë çdo vit, loja lejon lojtarëve që të përjetojnë intricacies e jetës si një përfaqësues të SHBA – dhe të shpjegojë pse në fakt bëhet legjislacionit kaluar nuk është gjithmonë aq e lehtë sa kjo do të duket.
Për brezin e sotme dixhitale, ajo mund të provojë një qasje ushtar i ri në çështje komplekse temë sesa tekstet tradicionale.
Rep John Tierney, D-Massaschusetts, i cili ka punuar me Software Developer lojë Lane dehur, shpreson se kjo lojë do të jetë një tjetër mjet për të marrë studentët të interesuar për të mësuar më shumë rreth asaj se si funksionon Kongresi.
“Aftësia për të bashkëvepruar në vend se vetëm duke lexuar një tekst në këtë moshë të teknologjisë të shtyrë ndoshta do të përzënë më shumë interes,” tha Tierney. “Video lojëra me një komponent kryesor arsimor mund të plotësojë materiale tradicionale, të tilla si tekstet, dhe mund të mundësojë studentët të përmirësojnë njohuritë e tyre të subjekteve të caktuara.”
Loja fillon me lojtar duke u zgjodh në Dhomën e Përfaqësuesve, me dy vjet për të marrë ri-zgjedhur. Sipas Stephen laster, zyrtari më i lartë dixhitale në McGraw-Hill Arsimit, qëllimi është për të ndërtuar kapital politik, vetëdijen, miratimi dhe ndikimin në mënyra të shumta.
Gameplay zhvillohet si në Uashington dhe në rrethin e lojtarit shtëpi. Loja do të caktojë rastësisht lojtarët kongresmen dhe përkatësia politike, dhe presidenti i Shteteve të Bashkuara do të përcaktohet edhe rastësisht me çdo lojë. Lojë lejon lojtarëve që të takohet me presidentin dhe të shkojnë në Gjykatën e Lartë.
“Lojtarët do të duhet të punojnë me mediat kombëtare dhe lokale, të qetësuar lobistëve lokale dhe kombëtare, të mbajë fundraisers dhe për të gjetur bashkë-sponsorët e faturave që do të mbajë zgjedhësit e tyre të lumtur dhe të lidhur me ideologjitë e tyre personale politike të majtë, qendrës apo të djathtë,” laster tha.
“Në multiplayer, që mbështet deri në 18 lojtarë, shokët e klasës shokët mund të bashkohen së bashku për të bashkë-sponsor faturave, dhe loja i është projektuar të jetë i përshtatshëm bazuar në atë se si mësuesi dëshiron ta shfrytëzojë atë gjatë klasën e tij ose gjatë një semestri.”
Loja, e cila është pjesë e suite McGraw-Hill praktikën e duart-në, lojra experiential mësuarit, u testua në shkolla në të gjithë vendin, duke përfshirë Gjeorgji rrethues College, Collin Community College në Teksas, California State University, San Diego Shtetit, RICHLAND Kolegji në Teksas dhe Clayton Shtetit në Gjeorgji.
Profesor Jason Seitz e Gjeorgjisë tha rrethues College lojë ndihmuar studentët e tij të lidhin të gjitha koncepteve në kursin e tij së bashku për të zhvilluar një kuptim më të thellë dhe njohuri të subjektit. “Me një klasë të angazhuar, unë mund të shpenzojnë më pak kohë transferimit fakte dhe më shumë kohë duke eksploruar implikime”, ka thënë ai.
Pavarësisht nga shtypi negativ se video games merrni ndonjëherë, ata ndryshuar mënyrën subjekte janë duke u mësuar në klasat e të gjithë vendin. Sipas një studimi të 2012 marsit të mësimdhënësve, 32% përdorin lojëra 2-4 ditë në javë, ndërsa 18% e tyre përdorin çdo ditë. Një dërrmuese 70% e mësuesve u pajtuan se duke përdorur lojra dixhitale rrit motivimin dhe angazhimin, dhe 62% e mësuesve tha se lojërat bëjë mësimin më të lehtë.
Dave McCool, president dhe CEO i Software dehur Lane, tha se sfida me lojëra të rënda, është për t’i bërë ato edhe zbavitëse dhe edukative. Ndërsa ka pasur përfitimet e përdorimit të provuar lojra si pjesë e programit arsimor, lojra arsimore nuk janë të përmbytjeve në treg.
“Fakti që ‘Trail Oregon’ dhe ‘Carmen Sandiego’ ende qëndrojnë jashtë pas 30 vjetësh nuk është e madhe nga perspektiva se si i fuqishëm, lojra të mira mund të jenë serioze,” tha McCool.
Ekipi McCool është zgjeruar “Qeverinë në Veprim” për të punuar në tableta iPad dhe Android të përfitojnë nga kontrollet prekje. Versioni i iPad i lojës do të bëjë debutimin e saj në konferencën e 2013 SXSWedu në Austin, Texas.
“Edukatorët duket të kenë më shumë mjete në dispozicion të tyre se kurrë më parë, dhe nuk ka dyshim se, kur përdoret siç duhet, teknologjia ka kapacitet për të rritur përvojën klasë,” tha Tierney. “Kryesor, natyrisht, është të njoh dhe të nxeh mësuesit për të maksimizuar përdorimin e saj në mënyrën më pozitive”.
Siç është natyra e lojrave, “Qeveria në Veprim” ka qenë i dizajnuar që të jetë Addictive. Instruktorët kanë gjetur se nxënësit do sërish në lojë përsëri dhe përsëri për të shqyrtuar mundësitë e panumërta, si dhe për të konkurruar në drejtues.
Making fun virtual të qeverisë është një arritje mjaft. Tani, në qoftë se këto zhvilluesve lojë vetëm mund të përkthehet se në qeverinë e botës reale, që do të jetë diçka tjetër.

Leave a Reply