Kína nagy sebességű vonatok vonzzák a frusztrált szórólapok

Kevesebb, mint fél óra, hogy szabad, Chen Zhu nyugodtan alakult a metróállomástól csatlakozik a hatalmas Peking Nyugati pályaudvar egy kis, kerekes táska.

Amikor visszakeresésére a jegy egy kioszk, Chen libbent át a biztonsági ellenőrzőpont előtt szkennelés a jegyét, hogy nyitott egy automata kapu vezet a platform. Öt perccel azután, beszállás, ő olvasta a könyvet, mint ő golyó vonat elindult az állomásról éppen időben.
Ez a fiatal újságíró, aki gyakran utazik a munka, ezek a lépések részévé váltak egyre vonzó rutin közepette romló légi közlekedés a nagyobb repülőterek zsúfoltságát Kína-szerte.
“Jegyek out of Beijing mindig késik,” mondta Chen. “Háztól házig, nagysebességű vonatok gyakran gyorsabb, mint a repülés nekem.
Fine dining útközben
Európa nagy sebességű vasúti jövő
A vonat elhagyja Peking Nyugati pályaudvar. A világ leghosszabb nagysebességű vasútvonal kapcsolatok Peking és Guangzhou, Kína déli központja 2300 kilométerre.
A munkavállaló felkészülés a megnyitón a Wuhan pályaudvar 2009. A nagysebességű vasúti szolgáltatás indult Kínában 2007-ben, és most már a világ leghosszabb bullet train hálózat, utak közeledik 10.000 kilométert minden.
Várakozás a vonat Nanjing. A nemzeti vasúti működtet nagy sebességű mozdonyok jelölt “A Harmony” a kínai.
A Shenzhen Északi pályaudvar közelében, Hong Kong, 2011-ben lezárult. A Peking-Guangzhou vonal végül kapcsolódik össze Shenzhen és Hong Kong.
A 2011 ütközés, amelynek eredményeként 40 haláleset miatt sok a kérdés, hogy a hangsúly az építési célokat is rontaná a biztonságot. Vonat sebesség is lelassult az eset után.
Keresek egy térképet Kína vasúti hálózat Guangzhou. Tisztviselők azt mondták, hogy 2020-ra, a kínai vasúti rendszer – a nagy sebességű és egyéb – lesz 120.000 kilométernyi pályán.
Need for speedRapid developmentReady hogy rumbleIf építesz itHalting concernsAn bővül webHIDE CAPTION
Kína gyorsan növekvő nagy sebességű vasúti hálózat jelenleg a világ legforgalmasabb napi ridership meghaladja a 1,3 millió.
A reggel Chen utazás, vonat G511 száguldott át a vidéket 300 kmph (186 mph) Peking a központi város Wuhan mindössze öt óra – kevesebb, mint fele annyi idő alatt a rendszeres vasúti útvonal.
Az új kapcsolat a Peking és Wuhan megnyílt tavaly decemberben, és hozzátette, hogy mi lesz a világ leghosszabb nagy sebességű vasút, futás közel 2300 kilométer (1429 mérföld) a kínai fővárosban, hogy a déli nagyváros Guangzhou.
Bővebben: Mi a női üzleti utazók kívánt szállodák
Bár Chen még inkább repülni a hosszabb útvonalakon, mondja az üzleti utak rövidebb, mint hat órát, a választás a vonat több mint sík most egy nem-agy.
“Dolgozom, vagy olvassa el a vonaton,” mondta, kiemelve javára zavartalan mobiltelefon vétel. “Nagyon jó, hogy mindenki hozzáférhessen az elektromos hálózathoz.”
A 85 $, a második osztályú ülés kevesebbe kerül, mint a fele a teljes árú turista osztályú repülőjegy ezen főbb üzleti út.
Most a világ második legnagyobb gazdasága, és öblítsük le készpénzt, Kína már elfoglalt vásárol külföldi vasúti technológiák és építési nagysebességű vonalak.
A kínai kormány, amely tulajdonosa és üzemeltetője az összes belföldi vasúti vállalat elindította az ország első nagy sebességű szolgáltatást 2007-ben és most büszkélkedhet 9300 km (5778 mérföld) a nagy sebességű utak országos, fordult a létező hálózat a világ leghosszabb néhány rövid év.
Kevesebb, mint egy évtizede, hogy épített több nagy sebességű vasúti vonalak, mint ami volt Japánban és Európában 40 év építeni
Zhao Jian, a pekingi Jiaotong Egyetem “Kevesebb, mint egy évtized, amit épített több nagy sebességű vasúti vonalak, mint ami volt Japánban és Európában 40 év alatt épült”, mondta Zhao Jian, a közgazdaságtan professzora Pekingi Jiaotong Egyetem és az egyik az ország vezető szakértők a vasúti szállítás.
“Már volt ilyen csodálatos növekedést, mert földkisajátítási olcsó, és így a munka,” magyarázta. “Te is a méretgazdaságosság – más országok általában építeni, néhány száz kilométerre a pályák, de Kínában beszélünk több ezer kilométerre.”
Bővebben: Szeretne egy iroda szobaszervíz?
Bár Zhao gyakran emlegetik, mint a szkeptikus hang a fejlesztés a nagy sebességű vasúti Kínában, még ő is lenyűgözte miután néhány lovagol.
“Vettem a nagy sebességű vonatok Japánban, Németországban, Franciaországban, Dél-Korea és Tajvan,” mondta. “Miénk kínál a legsimább és leggyorsabb út a világon.”
A hatalmas beruházások és a gyors építés, de emelték az állami aggodalmak az új szolgáltatás biztonsági felvétel és piacképesség közepette állami média jelentései üres vonatokon között kényelmetlen új állomás a kevésbé fejlett tartományok.
Már a vasúti tisztviselők lelassult néhány golyó vonatok – az eredeti tervek szerint fut, amilyen gyorsan csak 380 kmph (236 mph) -, hogy a szolgáltatás biztonságosabb és olcsóbb.
“Tegyük magasabbra a sebességet 350kmph (217 mph) vagy 380 kmph (236 mph) csökkentené beépített biztonsági elbocsátások, és nagyban növeli kopás-és könny és a működési költségek,” mondta Zhao. “Ez nem a gyorsabb, annál jobb.”
A legtöbb útját, Chen vonat csak félig tele van, de ez nem visszafogja a lelkesedés a kedvenc közlekedési módot.
“Azt hiszem, az ország egyes részein, figyelembe nagysebességű vonatok lesznek, mint vevő autóbuszok a jövőben,” mondta.
A kínai kormány állítólag kiadások mintegy 300.000.000.000 $, hogy, hogy a látás a valóság halad teljes gőzzel a tervét, hogy egy 25000 km-es (15534 mérföld) a nagy sebességű vasúti hálózat 2020-ig.

Leave a Reply