Internet zakonodavstvo se očekuje da će ući u sljedeći petogodišnji zakonodavnom planu

Jučer poslijepodne, povjerio je Državno vijeće Uredu informacija, Kineske akademije društvenih znanosti stručnjaci okupljeni na internetu pravna pitanja na forumu o kineskih internetskih zakonodavnim pitanjima trenutno suočava internetske zakonskih načela, osnovna struktura Internet zakonodavnom sustavu i drugim pitanjima raspravljalo. Stručnjaci otkrili da su navedeni podaci, zaštitu osobnih podataka i spam stručnjaci regulatornim pitanjima su i fokus rasprave.
Kineska Narodna University Law School profesor Liu Xin Pin vjeruje da je budućnost Internet polje ima četiri pravnu hitno uvođenje: Electronic Dokaz Zakon, sigurnost mreže, mrežni način Primjenjivo pravo i zakon o zaštiti osobnih podataka.
Kina je Internet Specifikacija s početkom u 1993. U gotovo 20 godina razvoja, Internet zakonodavstvo u području pokazuje “top zakon manje, niže odjela pravila i više” situacija. Trenutno, viši rang u Internet području, može se nazvati “zakon” samo dva: Nacionalni narodni kongres u 2000 donijela odluku “O internetsku sigurnost” u 2004 proglasio je “elektronički potpis zakon.” A tu su i više od 800 robnih propisa, kao fragmentacija, više cross-odjelni pravila ili sukobi između kažnjavanja i niska. U međuvremenu, postojeći regulatorni internet zakonodavstvo također pokazuje jake boje karakteristike.
U tom smislu, dugoročni fokus područja elektroničkih dokaza liupin novog gledišta, Kina je Internet zakonodavstvo pogreške u ovu, većina hitni odjel vlada Internet je rođen, a neki odjeli regulacija postala odjela dostignuća, svjetska Internet propisi nedostaje jedinstveni zakon. U međuvremenu, da postojeći propisi utjelovljena Internet “kontrola sadržaja, zaštita prava manje” Internet propisi koji utječu na javno mišljenje je postao jedan od uzroka ljutnja.
Liu je rekao novih proizvoda, kako bi se što više ljudi na internetu razumjeti zakone treba “na razmišljanje, smanjenjem regulatornih zakone povećati zaštitu prava zahtjeve u pogledu javnosti, a napose u zaštiti prava slobode govora.”
“Najranije 2003 Zhongbanfa 27. do nacrta dokumenta je rekao,” Zakon o informacijskoj sigurnosti “, desetljeće kasnije, a sada je još uvijek predmet rasprave. MIIT godine oko poslanika primili najmanje jednu desetinu pokretu i informacijske sigurnosti zakona vezanih I svake godine imamo isti tekst za odgovor ‘Preporuke se temelje na godinama istraživanja od zastupnika, nadam se neki pozornost, ozbiljan odgovor.’ poslanika u promjene, ali ovaj zakon će dobiti svake godine. “China Academy of Electronics i informacijske sigurnosti Lijevi Xiao-dong, potpredsjednik, rekao je na forumu, zakonodavac u obzir nastanak novih pitanja, ali i shvatiti da je puno problema, ne samo putem zakona i zakona mogu riješiti.
Obrisi Beijing Normal University Law School profesor smatra da je sadašnje zakonodavstvo od najvećih mitova o internetu je da je “na internetu zakonodavne polje, nije problem u pitanju, ali bili smo zapravo i nije problem u pitanju.” Gospodin Liu kaže, može se razumjeti iz sljedećih tri aspekta Internet zakonodavstva.
Prvo, Internet je stvarni svijet, “Shine svijet,” većina postojećeg običajnog prava koji je dostupan na internetu, bez obzira na online i offline. Drugo, lokalne točke gledišta, osnovna pravila su uspostavljeni pod pretpostavkom malog dijela sadržaja treba biti na odgovarajući način izmijenjeni ili sudska interpretacija manjim izmjenama prilagoditi se novim promjenama. Treće, razvoj prakse Interneta, Zakon doista djeluje prazno samo treba uzeti u obzir nadopunjavaju povećava. No, samo vrlo mali dio onog dijela.
Za Internet zakonodavnih trendovima, forum, od istraživačkih institucija, sveučilišta i znanstvenika, odvjetnika, predstavnici industrije izrazili su različita stajališta.
Obrisi da je iz načela tehnološke neutralnosti vidjeti, Internet korisnika o sebi se koristi za društvenu komunikaciju i isporuku. U doba velikih podataka, korisnika informacije prikupljaju i uporaba je neizbježan, korisnika povlaštenih informacija je još uvijek koristan za obje tvrtke obaviješteni. Dakle, zaštita osobnih podataka ne leži spriječilo curenje informacija, ali kako bi zaštitili razumno korištenje informacija, kako bi se spriječilo zlostavljanje. To je potrebno za obradu informacija zaštitu i korištenje ravnoteže. Zlostavljanje najviše koncentrirani izraz u spam, lažni identitet, invazija privatnosti pitanjima. Budućnost zaštita osobnih podataka na pravosudnim pravilo-based, poticati privatna prava.
“Internet u području zakonodavnog rada treba tretirati drugačije osobnih Zakona o informacijskoj zaštiti predstavljeni temeljni zakon zakonodavni proces treba ubrzati.” Državno vijeće Razvoj Research Center, GAO Shi Ji na forumu sugerirao da “neki zakoni sa zakonodavnom sudske okoliša, vladavina prava koncepta nastaviti, što može čekati. virtualni svijet i stvarni svijet čim prije jasan pravni odnos. “

Leave a Reply