Internet zakonodavstvo se očekuje da će ući u narednih pet godina zakonodavni plan

Jučer popodne, povjeren od strane Državnog vijeća Ureda za informiranje, Kineske akademije društvenih nauka Stručnjaci saziva Interneta zakonodavna pitanja forumu o Kini Internet zakonodavna pitanja trenutno suočava Internet zakonodavnih načela, osnovna struktura Interneta zakonodavnog sistema i drugih pitanja. Stručnjaci otkrili da su gore navedeni podaci, osobne podatke zaštite i spam stručnjaci regulatorna pitanja su u fokusu diskusije.
Kineska narodna Pravnog fakulteta profesor Liu Xin Pin vjeruje da je budućnost interneta polje ima četiri pravna hitno uvođenje: elektronskih dokaza Zakona, sigurnost mreže metodom, mreže uređuju prava i osobne podatke zaštitu prava.
Kina je Internet specifikacija početkom 1993. U gotovo 20 godina razvoja, Internet zakonodavstva u oblasti pokazuje “top zakon manje, niže odjela pravilima i više” situaciju. Trenutno rangiraju visoko na Internetu terenu, može se nazvati “zakon” samo dva: Nacionalnog narodnog kongresa u 2000 proglasio “O sigurnosti Internet rješenja” u 2004 proglašen je “elektronski potpis zakon.” A tu su i više od 800 odjela propisa, kao fragmentacija, što više cross-odjela pravila ili sukobe između kažnjavanja i niska. U međuvremenu, postojeći Internet regulatornih propisa također pokazuje jaku boju karakteristike.
S tim u vezi, dugoročni fokus područja elektroničkih dokaza liupin novi pogled, Kina je Internet zakonodavstvo greške u tome, većina hitnih odjela vlada Internet je rođen, a neki odjeli regulacije postati odjela dostignuća, globalni Internet zakonodavstvo nema jedinstvenog zakona. U međuvremenu, postojeći propisi utjelovljena Internetu “kontrola sadržaja, zaštita prava manje” Internet zakona koji utiču na javno mnjenje je postao jedan od uzroka ozlojeđenosti.
Liu je rekao da nove proizvode, kako bi se više ljudi na internetu razumjeti zakone treba “da misli, smanjenje regulatornog zakoni da se poveća zaštita prava zahtjeve u pogledu javnosti, a posebno zaštite prava na slobodu govora.”
“Najstariji 2003 Zhongbanfa 27. do nacrt dokumenta je rekao,” Security Information zakona “, deceniju kasnije, a sada je još uvijek predmet diskusije. MIIT godine oko poslanika primili najmanje jednu desetinu kretanja i sigurnosti informacija zakona koje se odnose I svake godine imamo istu formulaciju za odgovor ‘Preporuke se temelje na godinama istraživanja od poslanika, nadam se malo pažnje, ozbiljan odgovor. “poslanici u promjene, ali ovaj račun će dobiti svake godine.” Kina Akademije Elektronika i sigurnosti informacija Lijevi Xiao-dong, potpredsjednik, rekao je na forumu, parlament da razmotri pojavu novih pitanja, ali i shvatiti da je dosta problema, ne samo putem zakona i zakona mogu riješiti.
Obrisi Beijing Normal University Law School profesor smatra da je sadašnji zakon od najvećih mitova Interneta je da je “na internetu zakonodavnom polju, nije problem u problem, ali nismo bili zaista problem u pitanje.” Gospodin Liu kaže, može se shvatiti iz sljedeća tri aspekta Internet zakonodavstva.
Prvo, Internet je stvarni svijet, “Shine svijetu”, većina postojećih common law dostupne na internetu, bez obzira na online i offline. Drugo, lokalno gledano, osnovna pravila su osnovane pod premisa mali dio sadržaja treba na odgovarajući način izmijeniti ili sudskim tumačenjem manje promjene da se prilagodi novim promjenama. Treće, razvoj prakse Interneta, zakon se pojavljuje istinski prazno samo treba uzeti u obzir dopunu povećava. Ali samo vrlo mali dio takvih proporcija.
Za Internet zakonodavne trendove, forum, od istraživačkih institucija, fakulteta i učenjaci, pravnici, predstavnici industrije su izrazili različita mišljenja.
Obrisi da je od principa tehnološke neutralnosti vidi, internet korisnika informacija sama po sebi se koristi za društvenu komunikaciju i isporuke. U doba velikih podataka, korisnički podaci se prikupljaju i koriste je neizbježan, korisnika preferencija informacija je još uvijek korisno za obje kompanije obaviješteni. Stoga, zaštite osobnih informacija sigurnosti ne leži spriječiti curenje informacija, ali da zaštiti razumno korištenje informacija, da se spriječi zloupotreba. Ovo je potrebno za rukovanje informacijama zaštitu i korištenje ravnoteže. Zloupotreba najviše koncentrirani izraz u spam, lažni identitet, invazija na privatnost pitanjima. Buduću zaštitu ličnih podataka u sudskom pravilo-based, ohrabrujući privatnog prava.
“Internet u oblasti zakonodavni rad treba tretirati drugačije da Personal Information Protection Act predstavljeni temeljni zakon zakonodavni proces treba ubrzati.” Državno vijeće Razvoj Research Center, GAO Shi Ji na forumu predložio da “neki zakoni sa zakonodavnim sudske okoliša, vladavina prava koncepta nastaviti, možete čekati. virtuelnom svijetu i stvarnom svijetu u što kraćem roku jasan pravni odnos. “

Leave a Reply