Internet wetgeving zal naar verwachting de komende vijf jaar wetgevende plan in te voeren

Gistermiddag, in opdracht van de Raad van State Information Office, de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen deskundigen bijeengeroepen door de Internet wetgevende kwesties forum op internet in China wetgevende kwesties die momenteel geconfronteerd met de Internet rechtsbeginselen, werden de basisstructuur van het internet wetgevende systeem en andere zaken besproken. De deskundigen bleek dat de bovenstaande informatie, de bescherming van persoonsgegevens en spam deskundigen regelgevende kwesties zijn ook de focus van de discussie.
Chinese People’s University Law School professor Liu Xin Pin mening dat de toekomstige gebied van internet heeft vier juridische dringende introductie: Electronic Evidence Act, netwerk-methode beveiliging, netwerk toepasselijk recht en de bescherming van persoonsgegevens wet.
China’s Internet specificatie te beginnen in 1993. In de bijna 20 jaar van ontwikkeling, het internet wetgeving op het terrein met een “top wet minder, de onderste departementale regels en meer” situatie. Momenteel rang hoger op het gebied van internet, kan worden genoemd “wet” slechts twee: het Nationale Volkscongres in 2000 afgekondigd “Over Internet security beslissing” in 2004 afgekondigd de “elektronische handtekening wet.” En er zijn meer dan 800 afdeling regelgeving, zoals fragmentatie, de meer cross-departementale regels of conflicten tussen en straffen laag. Intussen is de bestaande Internet regelgeving wetgeving toont ook sterke kleur kenmerken.
In dit opzicht, lange termijn focus gebieden van elektronisch bewijsmateriaal liupin nieuw uitzicht, China’s Internet wetgeving fouten in deze, de meeste van de afdeling spoedeisende hulp regeert het internet werd geboren, en sommige afdelingen regelgeving ook afdelingshoofden successen geworden, wereldwijde internet wetgeving ontbreekt een uniforme wet. Intussen is de bestaande regelgeving belichaamde Internet “inhoud controle, bescherming van de rechten minder” Internet wetgeving die de publieke opinie is uitgegroeid tot een van de oorzaken wrok.
Liu zei dat de nieuwe producten, om meer mensen te krijgen op het internet om de wetgeving te begrijpen moeten “in het denken, de vermindering van wetten tot bescherming van de eisen rechten te verhogen ten aanzien van het publiek, met name de bescherming van de rechten van vrijheid van meningsuiting.”
“De vroegste 2003 Zhongbanfa de 27e tot ontwerp-document zei:” Information Security Law “, een decennium later en nu is nog onderwerp van discussie. MIIT jaar ongeveer afgevaardigden kregen ten minste een tiende van de beweging en informatiebeveiliging wetgeving met betrekking en elk jaar hebben we dezelfde bewoordingen te antwoorden ‘De aanbevelingen zijn gebaseerd op jaren van onderzoek uit afgevaardigden, hoop wat aandacht, serieus antwoord.’ afgevaardigden in de verandering, maar dit wetsvoorstel zal elk jaar ontvangen. “China Academy of Electronics and Information Security links Xiao-dong, vice-president, zei op het forum, de wetgever om de opkomst van nieuwe kwesties te behandelen, maar ook beseffen dat veel problemen niet alleen via wetgeving en de wet kan worden opgelost.
Contouren van Beijing Normal University Law School professor van mening dat de huidige wetgeving van de grootste mythes van het internet is dat “op het internet het wetgevend gebied, niet een probleem in een probleem, maar we waren niet echt een probleem in een probleem.” Mr Liu zegt, kan worden begrepen uit de volgende drie aspecten van Internet wetgeving.
Ten eerste, het internet is de echte wereld, “shine wereld,” de meeste van de bestaande gemeenschappelijke wetgeving op het internet beschikbaar, ongeacht de online en offline. Ten tweede, de lokale oogpunt van de fundamentele regels zijn onder de premisse van een klein deel van de inhoud in overeenstemming moet op passende wijze worden gewijzigd of rechterlijke interpretatie van kleine veranderingen aan te passen aan de nieuwe veranderingen. Ten derde, de ontwikkeling van de praktijk van het internet, de wet lijkt echt leeg hoeft alleen maar te vullen toeneemt overwegen. Maar slechts een zeer klein deel van dat gedeelte.
Voor Internet wetgevende trends, forum, van onderzoeksinstellingen, universiteiten en wetenschappers, juristen, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hebben geuit verschillende standpunten.
Contouren die uit het beginsel van technologische neutraliteit te zien, wordt informatie van de internetgebruiker zelf gebruikt voor sociale communicatie en levering. In het tijdperk van big data, informatie voor de gebruiker wordt verzameld en gebruik onvermijdelijk is, de voorkeur van de gebruiker informatie is nog steeds gunstig voor beide bedrijven op de hoogte. Daarom is de bescherming van persoonlijke gegevens beveiliging stoelt niet voorkomen dat lekken van informatie, maar om een ​​redelijk gebruik van de informatie te beschermen, om misbruik te voorkomen. Deze moeten bescherming informatie en het gebruik van de balans verwerken. Misbruik meest geconcentreerde uitdrukking in spam, valse identiteit, schending van de privacy kwesties. Toekomstige bescherming van persoonsgegevens om een ​​gerechtelijke rule-based, het stimuleren van particuliere rechten.
“Internet op het gebied van de wetgevende werkzaamheden anders behandeld moeten worden om persoonlijke informatie Protection Act betekende een fundamentele wet wetgevend proces moet worden versneld.” De Raad van State Development Research Center, GAO Shi Ji op het forum gesuggereerd dat “sommige wetten met wetgevende justitiële klimaat, de rechtsstaat begrip om verder te gaan, dan kunt u wachten. virtuele wereld en de echte wereld zo snel mogelijk een duidelijke juridische relatie. “

Leave a Reply