Internet szabályozás várhatóan be a következő öt évre szóló jogalkotási terv

Tegnap délután, bízott az Állami Tanács Információs Iroda, a kínai Társadalomtudományi Akadémia által összehívott szakértői az internet jogalkotási kérdések fórumon a kínai internetes jogi kérdések jelenleg szembenéz az Internet jogszabályi alapelvek, az alapvető szerkezete az internet jogalkotási rendszer és más kérdést is megvitattak. A szakértők kimutatták, hogy a fenti adatok, a személyes adatok védelmére és a spam szakemberek szabályozási kérdések is a hangsúly a vita.
Kínai Népi Egyetem jogi karán professzor Liu Pin Xin úgy véli, hogy a jövő internet területén négy jogi sürgős bevezetése: elektronikus bizonyítékok Act, hálózati biztonsági eljárást, a hálózati alkalmazandó jog és a személyes adatok védelmére vonatkozó jogszabályok.
Kína internetes specifikáció kezdődő 1993-ban. A közel 20 éves fejlesztés, az Internet jogalkotás mutatja egy “top törvény kevésbé, az alacsonyabb osztályok szabályok és több” helyzetet. Jelenleg a magasabb rangú az internet területén, nevezhetjük “törvény” csak két, a Nemzeti Népi Kongresszus 2000-ben kihirdette az “Az internetes biztonsági döntés” 2004-ben kihirdette az “elektronikus aláírás törvény.” És több mint 800 osztály rendeletei töredezettség, annál minisztériumok közti szabályok vagy konfliktusok és megbüntetése alacsony. Eközben a meglévő internetes szabályozó jogszabályokat is mutat erős szín jellemzőit.
Ebben a tekintetben, a hosszú távú tervezés területén az elektronikus bizonyítékok liupin új szemléletet, a kínai internetes jogszabályok hibákat, a legtöbb, a sürgősségi osztályon szabályok az Internet megszületett, és néhány osztályok szabályozás is egyre osztályvezetők eredmények, a globális Internet szabályozás hiányzik egy egységes törvény. Eközben a jelenlegi szabályozás megtestesült Internet “ellenőrzés tartalmát, jogainak védelme kevésbé” Internet érintő jogszabályok közvélemény vált az egyik oka neheztelés.
Liu szerint az új termékek, annak érdekében, hogy minél több ember az interneten, hogy megértsék jogszabályokat kellene “azt gondolni, csökkentve a törvényeket, hogy növeljék jogainak védelmére követelmények tekintetében a lakosság, különösen a jogainak védelme a szólásszabadság.”
“A legkorábbi 2003 Zhongbanfa a 27. a dokumentum tervezetét azt mondta,” Information Security törvény “, egy évtizeddel később, és most még mindig folyik a vita. MIIT évben mintegy képviselők kapott legalább egytizede mozgás és információbiztonsági törvény vonatkozó És minden évben ugyanaz a megfogalmazás, hogy válaszoljon “Az ajánlások alapján éves kutatás képviselők, remélem némi figyelmet, komoly választ.” képviselők a változást, de ez a törvényjavaslat kapnak minden évben. “Kínai Tudományos Akadémia Elektronikai és Információbiztonsági Bal Xiao-dong, alelnöke azt mondta a fórumon, és a jogalkotó, hogy fontolja meg az új kérdések, hanem észre, hogy sok probléma nem csak a jogalkotás és jogalkalmazás is megoldható.
Körvonalai Beijing Normal University Law School professzora úgy véli, hogy a jelenlegi szabályozás a legnagyobb mítosz az internet az, hogy “az interneten a jogalkotás területén, és nem jelent problémát egy kérdés, de nem voltunk igazán probléma, egy kérdés.” Liu azt mondja, lehet érteni az alábbi három szempont az internetes jogszabályokat.
Először is, az internet a világban, “ragyog világ,” a legtöbb létező szokásjog elérhető az interneten, függetlenül attól, hogy online és offline. Másodszor, a helyi szempontból az alapvető szabályokat hoztak létre az előfeltétele egy kis része a tartalmat kell megfelelően módosítani vagy bírói értelmezés kisebb változtatásokat, hogy alkalmazkodjanak az új változásokat. Harmadszor, a fejlesztés a gyakorlatban az internet, a törvény úgy tűnik, valóban üres csak akkor kell figyelembe venni kiegészítő növekszik. De csak egy nagyon kis része az ilyen arányban.
Internet jogalkotási trendek, fórum, a kutatóintézetek, egyetemek és tudósok, jogászok, az ipar képviselői kifejezték különböző nézeteket.
Kiemeli, hogy a technológiai semlegesség elvét látni, az internet-felhasználó adatait is használják a társadalmi kommunikáció és a szállítás. A korszak nagy adatok, a felhasználó adatait gyűjtik és használata elkerülhetetlen, a felhasználó igényeinek információ még mindig előnyös a vállalkozások tájékoztatást. Ezért a személyes adatok biztonsága nem abban megakadályozzák információk szivárgást, hanem hogy megvédje az ésszerű felhasználása a tájékoztatás, a visszaélések megelőzésére. Ez kell kezelni információ védelme és hasznosítása az egyensúly. Visszaélés legkoncentráltabb kifejezése a spam, hamis identitás, a személyiségi jogok megsértése kérdések. Jövő A személyes adatok védelme a bírósági szabályalapú, ösztönzi a magán jogokat.
“Internet terén jogalkotási munka másképp kell kezelni a személyes adatok védelméről szóló törvény képviselt alapvető törvény jogalkotási folyamatot fel kell gyorsítani.” Az Állami Tanács Development Research Center, GAO Shi Ji a fórumon azt javasolta, hogy “egyes törvények jogalkotási igazságügyi környezetükben, a jogállamiság fogalma folytatni, akkor még várhat. virtuális világ és a valós világ a lehető leghamarabb a világos jogi kapcsolatot. ”

Leave a Reply