Internet bubble, non-beest, is een “nationale schat”

Titanium Media Opmerking: de Internet-industrie, hoewel niet rechtstreeks verband houden met traditionele industrieën, maar is inderdaad ontstaan ​​in het proces van de ontwikkeling van de traditionele industrieën blijven ophopen, bedragen een kwalitatieve transformatie. Hoewel de Internet-industrie is niet direct zonder lichaam traditionele industrieën, maar al dialyse tot traditionele een, twee, drie industriële aspecten, zelfs met de “wash pees snijden pulp” te beschrijven, noch een overdrijving.

De auteur Wenchi, zijn “werkzaamheden” perspectief op de 21e eeuw, het getij van de Internet-economie die de prestaties van een Chinese internet-sector, en zijn Chinese internet-industrie denkt. Heel indrukwekkend.

Wenchi, zei:
Ik hou van de dot com klasse thema, meestal titanium media het artikel te lezen vaak. In Hong Kong, de media voedt zes maanden, de meeste van het schrijven en de financiële klasse netwerk-gerelateerde reacties. Bijdragen hopen te delen met vrienden over de Chinese buitenlandse gezichtspunt.

Lees Reminder: Auteur grammatica gewoonten kunnen enigszins afwijken van onze gebruikelijke contacten, maar heeft geen invloed op de meting. Bijvoorbeeld, in de tekst van de “dot com” genoemd dat wat wij “Micro Internet”, of direct gelezen als “Internet” kan.

China Venture thuis een paar dagen vóór de rubriek “Ma Liang Wengen te overstijgen …… Baidu Robin Li, de tweede rijkste man in China”, om eerlijk te zijn, voor mij deze nieuwe economie gelovige is niet verwonderlijk. Omdat het leven is een grote trend digitalisering, networking gigant rijkdom klassement voorsprong op de traditionele industrie reuzen, is natuurlijk een kwestie van tijd. Natuurlijk, zoals een verwijzing naar de rol van de binnenvaart rijkdom lijst, eindigt altijd prive bazen. Staatsbedrijven economie, de ondergrondse economie in China telde niet allemaal tellen.

Desondanks zijn er nog steeds enkele bankier middag om het nieuws te delen, en opnieuw vroeg me “Denk je dot com bubble piekte, stralen Omen” en zo verder, er andere aanwijzingen “Nasdaq highs naderende millennium, de ultieme lijst van Alibaba betekent het dat Facebook IPO markt om fouten te herhalen “en ga zo maar door.

Oorspronkelijk irrelevante dingen, deze oude school, die was een vreemde logica en gedwongen elkaar te krijgen, te ‘bewijzen’ van hun traditionele opvatting, mensen erg ongemakkelijk. De eerste steun kolom, en weet waarschijnlijk ook de auteur is dot com economie fans, dus subjectieve houding is onvermijdelijk.

Maar toch willen deze gelegenheid aangrijpen om de huidige situatie te bespreken. Wat de zogenaamde bubble situatie? Betekent dit dat er een zeepbel binnenkort barsten? Of het zal een crash barsten?

Bekijk de trend van internet voorraden afgelopen zes maanden, is er inderdaad duidelijk concept van speculatie. Elektriciteitsleveranciers, mobiele telefoon games, online betaalde content netwerkbedrijf prestaties zeer indrukwekkend.

Er is het concept van de elektriciteitsleveranciers, profiteren van de Alibaba IPO (of dat het eerste kwartaal de winst van Yahoo worden onthuld nettowinst sprong drievoudige Alibaba nieuws), zo niet misleidend pit te McCaw (MCOX VS) die, meer dan gas concepten zoals Groupon (grpn US) heeft een grote prijsstijging.

Mobiel netwerk spel, omdat micro-channel snel bereikte de schok veroorzaakt door sociaal spel, met een voorsprong van een grote consolidatie van de sector, dus er is de recente overname van Baidu op 91 radio astronomische gebeurtenissen. Premium natuurlijk gek, maar als je eenmaal begrijpt de angst achter te wijten is aan Baidu in mobiel netwerk tijdperk definitief verhuizen uit de barrage de muur, maar ook deelnemen aan het bieden Alibaba achter een scène, zal jagen de prijzen de frustratie begrijpen achter meer dan waanzin.

Dus, daarna echt profiteren van de verkrijgingsprijs, in aanvulling op de grote ingang platform spel (Game US), andere mobiele gaming voorraden daadwerkelijk kalm. Ook dit jaar aandelenkoers rally voortgezet premium online content providers zoals Netflix (NFLX US), muziek (300104 CH) en zo duidelijk, dat zal profiteren van hun nieuwe business model bewezen door het publiek worden aanvaard na de hoge-groei-effect, die met Tencent 2006 na een lange lange Ik heb veel hetzelfde.

Als het rendement sinds 2008 willekeurig geïnterpreteerd als hoge burst waardering bubble, wat is dan ook waar van dit schuim te vrezen, of zelfs begrepen als het product cyclus is meer geschikt. Veel mensen begrijpen niet dat een warme dot com dot com bubble en de aard van het millennium anders is geweest.

De tijden zijn veranderd, toen de kleine geek is veranderd in het algemene publiek met thuisgebruikers, een grote basis platform voor netwerk-shares met voorraden van consumenten is niet anders, en zelfs nog meer genieten van de natuurlijke monopolie effect. En dankzij de focus effect van het netwerk, een nieuw business model, zolang er voldoende bewijs van kleverige, kunt u ook snel vurige feniks Liaoyuanzhishi winstgevend, soms het inkomen is gebaseerd op de traditionele industrieën te winnen (of meer als gevolg van het falen van de concurrentie vorige generatie van de netbeheerders in de markt) marktaandeel, dus sommige mensen denken dat is niet per se de rand van de beperkte of niet duurzaam.

Dus, Facebook vermelde prijs, kan worden opgevat als het gebruik van informatie-asymmetrie mechanisme, te vinden publieke investeerders gepompt, maar kan niet worden gelijkgesteld dot com bubble barstte, omdat ze niet een jaar te elektriciteitsleverancier Relay sociaal netwerk draaien hebben, en nu het netwerk is gebaseerd Staple Daarom mogen de latere investeerders zien veel extremer dan de cyclus van afwisselend witte ongenuanceerde collectieve shuffle.

Kijk maar eens naar deze, in feite, niet alle Internet-bestanden in vrijwel alle wind en water, maar een paar voorbeelden, er is geen daad van Renren (RENN US) zijn afgenomen, bewegen tegen de wind Sina (SINA US ) middelmatig, nog niet uit de verliezen waas Youku (Yoku VS) als haperende. Ik vraag geen irrationeel JiQuanShengTian, ​​maar ook over wat het dot com bubble barstte de zeepbel?

US losse monetaire voorwaarden, tanken dot com bubble; potentieel gevaarlijk: asset bubbles

Niet eens met de huidige zogenaamde dot com bubble, betekent niet dat ongeziene toekomstig potentieel gevaar.

Ik vraag hoe de asset bubble oorspronkelijk werd gevormd? Het antwoord is overspoeld met liquiditeit, lage rente in combinatie met een bloeiende, lage transactiekosten en beleggingsdoelstellingen. Als de nieuwe economie bubble, dan moet je een geloofwaardige nieuwe dingen (of het nieuwe technologische producten of nieuwe boekhoudproduct) toe te voegen.

De huidige marktomstandigheden wordt gevormd met het millennium voordat de dot com bubble is enigszins vergelijkbaar, dan terug naar de Amerikaanse hoofdstad van de Oost-Aziatische financiële crisis, de markt en omdat LTCM incident Fed de rente verlaagd naar ruime liquiditeit, het gaat om een ​​wandeling te maken in de voorhoede van de tijd het concept van in dit verband op de weg naar de magische dot com. Is niet de huidige marktomgeving, ruime liquiditeit in opkomende markten begon te bevriezen, Shen ziekte niet traditionele industrieën, technologie-aandelen bloeiende situatie doen spelen?

Allemaal een beetje van deja vu. Natuurlijk, het was ook optimistisch dat de winstgevendheid van het bestaande netwerk aandelen worden ondersteund, en sommige zelfs geld volumineus, zal het niet de fouten van hun voorgangers verbranden herhalen. Hoewel dit argument heeft zijn waarheid, maar ze blijkbaar vergeten al die jaren hoeveel bedrijven onderschatten de waarde van privatisering delisting zich te herhalen. Kan op verantwoorde wijze zeggen dat in de afgelopen vijf jaar, leerde ik wat het betekende om geen schulden van “Living Dead” hebben – verhandelde aandelen gedroogd tot onder contanten per aandeel en niemand om het overgenomen bedrijf te doen. Voor mij, de echte ondersteuningsnetwerk bedrijf de beurskoers, altijd maar de omzetgroei.

Een van Ma’s huishoudelijke vaardigheden gouden handen in zijn concept van marketing. Layout verdragen haar zo lang, verleiden de eetlust van alle investeringsbanken, als niets meer dan de tijd rijp is om een ​​Mighty prijs te verkopen. Ik vond dat Ma’s bedrijfsconcept is echt heel “oriental”, onder de indruk van hem in een interview met Charlie Rose, de grote praten over de bescherming van de belangen van klanten belangrijker zijn dan de belangen van werknemers, klanten profiteren overtreft de belangen van de beleggers is het van belang dat de beleggers zijn het minst met ondernemingen tij over de problemen en ga zo maar door.

Tot slot, zal de geschatte publieke aandeelhouders niet bezighouden met fondsenwerving dan zijn rookie logistieke plannen, of Paypal plannen om een ​​belangrijke financiële sector te ondermijnen. En deze grote projecten zullen niet volgen totale markt al beschaamd Alibaba Group.

Dus ik schat dat sinds de zakenbank syndicaat laat Alibaba prijs vermeld (sorry, 80 – 10000000000 $ waardering klinkt misschien hoog, maar de waardering van PE30 tijden, ongeacht hoe hoog de boekhouding van het water, in vergelijking met de oorspronkelijke Alibaba.com 100 keer, ik denk dat we niet moeten voldoen aan de eetlust). Dus ik deel koersontwikkeling na de opsomming van een aantal Facebook-achtige Yichujikui bekeken als enig voorbehoud. Alibaba onlangs toevlucht tot trucs uitputting helderste verblinden het oog, denk dat voor sommige mensen kan Youku stijl aandelenkoersen zijn meer geschikt is voor hun behoeften.

Dot com bubble was het enige positieve betekenis voor de samenleving als geheel met schuim

Samenzweringstheorie klaar, zeggen ondankbare waarheid. Asset bubbles als een bijproduct van het kapitalistische model, afgeleid van de collectieve hebzucht en angst is niet rationele geest, wordt slepende menselijke zwakheid uitvergroot.

Echter, het is ook omdat er een zeepbel economie, de menselijke samenleving in een zeer korte periode van tijd om de aanleg van het spoorwegnet, aardolie verbrandings motor ontwikkeling, elektronische telecommunicatie-technologie en andere cutting edge technologie revolutie te voltooien. Het kan worden gezegd, zonder het risico van speculatie, die vochten om de capaciteitsuitbreiding te brengen, zijn er vele technieken om de levende aanvraagprocedure te verbeteren om veel latency te zijn.

Daarom, met betrekking tot de zuivere asset bubble spel, hoewel het dezelfde manoeuvres leiden tot een veel rijkdom en gekke tragikomedie, indirect gevolg van de bevordering van productieve kwalitatieve verandering. Deze “bijwerking” is waarschijnlijk nooit de vastgoed zeepbel. Heeft de benodigdheden plus onkosten niet betrekken – huur of hypotheek, kan theoretisch immune individuen te maximaliseren keuze, in plaats van “gedwongen om deel te nemen.”

Net als Ali Baba gestart om het evenwicht van de schat beursgenoteerde financiële innovatie schermutseling te voldoen, hoewel de bank “bedreiging” gimmick dan iets anders, maar het doet eens omzeild het vasteland bankwezen belegering, het netwerk is dan snel gemonteerd haai, en de helderste opportunistische mannen samengespannen om een ​​’stad van de Barbaren aan de poort, “de Raiders strijd podium.

In Europa, de Internet elite, heeft ook lange tijd het economische centrum van de oude gearing up zweren het meest vruchtbaar op een stuk van de financiële sector.

In feite, denk ook, van derden betaling, het omzeilen van deviezencontrole bitcoin, om persoonlijke, niet-contante kosten te bereiken betekent vierkant, NFC mobiele telefoons te bereiken vrije contante betalingen zijn ook binnen handbereik. Andere elementaire functies van geld, in theorie, zijn volledig uit geweest van bankrekeningen. Traditionele commerciële banksysteem van de verdediging, in aanvulling op de kredietverlening risicobeheer en investment banking markt (het is ook onderdeel van het netwerk bekeek opstandelingen), de laatste patron achter met overheidsregulering.

Leave a Reply