Indtast Indiens fantastiske verden af ​​sparsommelige innovation

I 2001 en kæmpe jordskælv rystede staten Gujarat i Indien.

2.000 mennesker blev dræbt, 400.000 mistede deres hjem, og utallige flere mistede deres virksomheder i ødelæggelserne.
En ung iværksætter, Mansukhbhai Prajapati, mistet alt, men fandt en innovativ måde at komme tilbage på hans fødder. Prajapati designet en low-cost ler køleskab, der kræves ingen elektricitet og fortsatte med at fungere i tilfælde af større katastrofer eller besvimelsesanfald som den, der hærgede hans landsby.
Prajapati ‘opfindelse er del af en voksende tendens i Indien, der er blevet kendt som “sparsommelige innovation” – under-the-radar opfindere over hele landet udtænke billige løsninger på lokale problemer, ofte båret af nødvendighed, ved hjælp af skræddersyede teknologier af deres egne skabelse.
Læs: Fremtiden for transport er selv-kørsel biler
Så slående er tendensen for sparsommelige nyskabelse bliver, at sidste år National Endowment for Videnskab, Teknologi og Arts (Nesta), en uafhængig velgørenhedsorganisation i Storbritannien, bestilt og offentliggjort en større forsknings-papir på fænomenet.
Hvordan pilot revolutionerede navigation
Math suser mestre maskinoversættelse
Silent succes BLUMOTION hængsel
Guddommelig inspiration bag Post-it Notes Papiret sagde “sparsommelige innovation findes i hele det indiske system: fra … bestræbelser på at crowdsource lægemiddelforskning drevet af statslige laboratorier til Bharti Airtel tilgang til at reducere omkostningerne af mobiltelefon opkald til Keralan tilgang til palliativ behandling, som giver adgang til støtte i slutningen af ​​livet for tusinder i et tomrum for formel sundhedsydelser. ”
På forkant med den sparsommelige innovation bevægelsen er professor Anil Gupta, der for de sidste 20 år har været på rejse i hele Indien i jagten på de lokale opfindere, hvis kreativitet har haft en positiv indvirkning på fattigdom på landet. I 1989 grundlagde Gupta honningbien Network, en organisation, der afdækker græsrodsorganisationer opfindere, og hjælper med at bringe deres opfindelser til verden.
“Jeg har gået omkring 4000 km i de sidste 12 år,” siger Gupta. “Jeg har forsøgt at kortlægge sind af mennesker, der skaber rundt om i landet.”
Læs: High-school teen bygger en-mands ubåd
Gupta rejse har bragt ham i kontakt med opfindere, der er at løse fælles problemer i sparsommelige måder ved hjælp af traditionel viden og let tilgængelige materialer.
Ifølge hans egen vurdering, mener Gupta, at Honey Bee Network har hjulpet grave over 25.000 nye opfindelser, herunder en motorcykel-monteret marksprøjte, en anordning til klatre i træer, en amfibie cykel og en vind-drevne vandingsanlæg.
Kirsten Bound, forfatter til Nesta rapport, “siger sparsommelige innovation handler om at skabe fordel ud af tvang. Stillet over knappe ressourcer og institutionelle hulrum, sparsommelige innovatorer udvikle radikalt nye løsninger på problemer. Det handler ikke kun om at gøre tingene billigere, men bedre, mere hensigtsmæssig og skalerbar. Det indebærer at udnytte de tilgængelige ressourcer på nye måder, reducere eller genbruge affald eller endda re-tænke et helt system omkring et produkt eller en service. ”
Mansukhbhai Patel, en Gujerati landmand udtænkt netop sådan et produkt. Picking bomuld i Gujarat er en manuel opgave, som i fortiden, er ofte blevet foretaget af børn. I et forsøg på at reducere det ydede arbejde, opfandt Patel en bomulds-stripping maskine, der kan betjenes af én person. Professor Gupta mener opfindelsen har hjulpet reducere børnearbejde i regionen.
Læs: Spectacular tech ‘firsts’ på auktion
Intet kan begrunde, at folk fra at lære af hinanden
Anil Gupta, Honey Bee Network founderFrugal Digital, en forskergruppe ledet af Instituttet for Interaction Design, søger at fremme netop denne form for opfindelse. Koncernen driver projekter i forbindelse med indiske opfindere til at bygge billige, “hackable”-enheder til at løse varige problemer på tværs af subkontinent.
Priya Mani, projektleder for sparsommelige Digital, siger, at der er meget at lære fra “tænke over, hvordan du kan hacke dagligdags castaway objekter.” De projekter, organisationen har kørt i samarbejde med indiske opfindere har allerede givet produkter, der bliver brugt omkring Indien i dag, herunder et klasseværelse projektor gammeldags fra repurposed mobiltelefon komponenter og en low-cost sundhed screeningsværktøj lavet af en gammel vækkeur.
Men Mani mener, at arbejde, der udføres af nøjsomme innovatorer i Indien har endnu ikke har en betydelig international indflydelse: “. Folk troede, vi var helt nødder forsøger at skabe noget nyt ud af gamle dele”
Bundet mener, at filosofi nøjsomme innovation og den praksis nyorientering teknologi kunne anvendes globalt. “Sparsommelig innovation kommer ud af Indien kan have stor betydning for resten af ​​verden”, siger Bound.
“General Electric har vist med sin nu berømte ultra-low cost EKG maskine, der er en vestlig marked for produkter født uden for de begrænsninger af det indiske healthcare-markedet. Det tvinger multinationale selskaber til at tænke over, hvordan deres eksisterende investeringer intensive modeller for innovation kan klare uundgåeligt voksende konkurrence med indiske og kinesiske multinationale selskaber. ”
Professor Anil Gupta møder lokale indiske inventorsRead: Ex-cop bygger robot fra husholdningsartikler
Selvfølgelig har ikke alle historier om sparsommelige innovation en lykkelig slutning. I 1975 bragte oversvømmelser over hele Indien provinsen Bihar i stå. Det stigende vand i landsbyen Jatwa-Janerwa gjorde det umuligt for mange mennesker til at arbejde, shoppe eller gå om deres dagligdag.
Lokale honning sælger, Mohammed Saidullah, blev tvunget til at krydse hævede Ganges-floden for at sælge honning, men hver tur kom til en pris – båden var dyrt og betale afgiften kørte ham hen mod armod – så han kom op med ny løsning .
Saidullah låste sig væk i tre dage af fast design og konstruktion. Da han kom, han havde bygget en amfibie cykel, hvilket ville tillade ham at kæmpe med den årlige monsoon.
Det lignede en almindelig cykel, men havde store optrækkelige flåd fastgjort til siderne af hvert hjul. Saidullah ‘opfindelse indbragte ham en lang række priser, herunder National Innovation Fondens Lifetime Achievement Award. Til trods for anerkendelsen, opfinderen stadig lever i fattigdom.
Læs: Hvordan USB forvandlet ingeniør til ‘rockstjerne’
Gupta siger, at der er arbejde der skal gøres endnu forbinde kreative mennesker med finansiering, og ikke alle af det kan komme fra det offentlige.
Ifølge Gupta, vil forbinde græsrødder teknologer med store virksomhed være nøglen til udvikling ikke bare i Indien, men i hele verden. »Ingenting,« siger han, “kan begrunde, at folk fra at lære af hinanden.”

Leave a Reply