Hvorfor brugeroplevelsen kan ikke udformes?

For nylig, mange brugeroplevelse designere diskuterer relaterede emner. Vi bør give vores brugere en bedre oplevelse, så prøv at gøre dem ligesom vores site, applikationer og startbilledet. Brugeroplevelsen er et meget vagt begreb, så mange mennesker stadig genkende hende partiske. Derudover er der mange designere om, hvordan man lokalisere brugeroplevelsen synes at have en fast tro på, at i virkeligheden, urealistisk. Bruger erfaring afhænger ikke kun af, hvad han designet, men også, og alle aspekter har et forhold. Denne artikel vil forklare, hvorfor brugeroplevelsen kan udformes.
Forskellige fortolkninger af brugeroplevelsen
Jeg besøgte for nylig en række high-end design firma, deres arbejde ser meget godt, og blev sat på displayet i selskabets sag, kvaliteten er uomtvistelig. Disse arbejder kan dog synes at sætte brugerens oplevelse svarer til site map, wireframes sådant indhold, det samme som information arkitektur. Det er grundlæggende forkert, men det er langt fra, hvad vi ønsker.
Dette niveau repræsenterer ikke hele vores industri, men undersøgelser har vist, at brugerne oplever har forskellige standarder, og ofte er blevet brugt som et varmt emne for diskussion. (Mere omfattende kig Hans-Christian Jetter og Jens Gerken sin artikel (“En forenklet model af brugeroplevelse for praktisk anvendelse”). Ikke kun omkring human-computer interaction, brugervenlighed, eller information arkitekturen, selvom brugervenlighed er Den vigtigste faktor i brugeroplevelsen.
Mange undersøgelser viser, at forståelsen af ​​brugeroplevelsen der er forskelle, men stadig en masse mennesker har en tendens til brugerens oplevelse er en dialog mellem menneske og computer (HIC). (Se Effie Lai-Chong Law et al sin artikel (“Understanding, områdeafgrænsning og definere brugeroplevelse: en undersøgelse strategi”).
Men menneske-maskine dialog dabbled nogle løsninger, corporate målsætninger og resultater og bruger erfaring langt ud over disse områder. Hun har brug for at blive betragtet fra forskellige perspektiver såsom, følelsesmæssig, æstetisk oplevelse, effekten af ​​brugervenlighed. Selvfølgelig er det let at vurdere, hvad angår brugervenlighed, mens den anden ikke er let at gøre!
Hassenzahl brugeroplevelse mange modeller er blevet foreslået model af brugeroplevelsen, er nogle baseret på Hassenzahl model. Denne model forudsætter, at der er tildelt hver bruger og produktrelaterede funktioner. Som vi har set, er disse funktioner til forskellige brugere er forskellige, er brugerens oplevelse opstår, når brugeren gør en vifte af produktets egenskaber reaktion resultater.
Disse etiketter / attributter kan opdeles i fire kategorier: operationelle, genkendelighed, irriterende, suggestive. Disse kategorier på et højere niveau er opdelt i praktisk og underholdende.
I betragtning af de faktiske operationelle praktiske og produktegenskaber, underholdende og brugerrelaterede psykiske, forstår jeg, hvordan de kan hjælpe os til at vide, hvordan forskellige fra et produkt synspunkt til design, snarere end at designe brugeroplevelsen. Og kolleger også illustrerer, hvorfor brugeroplevelsen kan udformes.
Operabilitet
Hassenzahl med en hammer og en metafor for pragmatisk og hedonisme. Praktiske funktioner er at gøre det klart vores produkter funktion. Men der er hedonistiske hammer funktioner, såsom anvendt i jogge din hukommelse på. I denne model relateret den praktiske håndhævelse af funktioner og software i det væsentlige, anvendelighed og produkt kernefunktioner, mens normalt disse og produkttilgængelighed information. Som et websted, bør de endelige resultater være enkel og intuitiv, og brugerne ved, hvordan man bruger. Endelig at driften af ​​brugeren oplever det vigtigste element.
Selvom operabilitet er vigtig, men et produkt stadig behov for yderligere funktionalitet. Den første er at identificere den funktion, tænker: nu er foran dig for at vise en masse indgange, hvoraf den ene passer til dine vaner, hvoraf den ene er du holder af, selvom nogle af dem vil blive ledsaget af beskrivelser. Det andet skridt er at have brugerne til at vise deres identitet, derfor med henblik på at opnå denne funktion, er du nødt til at tillade brugerne at udtrykke deres egne ideer. Væksten i sociale medier kræver identifikation funktion. Før vi fortælle verden, at vi gør personlige hjemmeside præferencer og kæledyr, og nu kan vi drage fordel af sociale medier.
Facebook og blog og nogle online-tjenester for at hjælpe folk kommunikere og kommunikere mellem, hvem vi er og hvad vi gør. Disse er for identifikation og fødslen af ​​produktet. For eksempel giver identifikation fordele for brugerne at tilpasse deres egen situation til at udtrykke deres egne ideer, WordPress, og nogle BLOG platform giver mulighed for brugerne at vælge temaer til at vise deres personlighed, ligesom brugeren at opdatere deres status på Facebook eller Twitter Andet og lignende som platform.
Irritation
Når en bruger glemmer at sætte den vedhæftede fil, Gmail tips.
Pareto Princip, også kendt som “Pareto lov viser, at 80% af de disponible midler, er der normalt kun 20% tilgængelighed, så tilgængeligheden af ​​elementer i den traditionelle tvinges gennem screening, fordi langt de fleste kun sjældent vil blive vedtaget, hvilket ikke kan være betragtes som en lov af brugerens oplevelse. få funktioner kan bede brugeren om personlig udvikling og for at opfylde folks ønsker og opkvalificering i visse funktioner, før du kan give os til at hjælpe.
Fra dette perspektiv vil de mindre hyppigt anvendte funktioner ikke gøre brugen af ​​software faldt på grund af vanskeligheden ved kun brugt én gang. Hold dem, når brugere oplever, at brugerne vil finde der er så mange stærke funktionelle erfaring, samtidig med at give brugerne en overraskelse og en positiv indvirkning på produktet. I virkeligheden, Gmail når minde mig, når jeg tænker hvad? I den mail jeg har glemt mit pas vedhæftede filer? Hvis du søger efter gmail attchment på Twitter, hvor du kan finde mange mennesker derude føler på samme måde.
Derudover er der mange eksempler på, irriterende, men den bedste funktion er muligvis blive bedt om at enten uventede, men nødvendig, ligesom Gmails prompter. Da YouTube i Super Bowl eller Valentinsdag med henblik på at forbedre sin synlighed og modificeret LOGO, da jeg modtog en MailChimp hos aber til min påmindelse “Hush, Helge, jeg hørt nogle rygter,” og så kan jeg pege på åbne Bananarama på YouTube sangs link, fandt nogle nye ting.
Suggestive
Det fjerde element selve produktet har ifølge Hassenzahl model, som hjælper med tilbagekaldelse forbi funktion kaldet underforstået. Vi har ofte nedsænket eller taler om nogle tidligere begivenheder, selv om det er i går. Selv nogle støvede souvenirs fremmane fortiden kan hjælpe os.
Design, kan vi give en gammeldags udseende hjemmeside er designet til at fremkalde nostalgi i vores barndom, skoledage, 60 eller 30 års erindringer. Selv nogle moderne hjemmesider, kan abstrakt design også have suggestive funktioner. Facebook og en masse fotos på Flickr har en højere implicit.
Bruger erfaring kan ikke være udformet på
Når det er sagt, hvorfor ikke være brugerens oplevelse design? Fordi brugeroplevelsen ikke kun de grundlæggende selve produktet, men også på brugeren og status for brugen af ​​produktet.
Du kan ikke designe en bruger
Bruger varierede, kan nogle folk nemt finde, hvad du ønsker at gå gennem webstedet, for nogle mennesker er ikke let. Bevidsthed om produktet afhænger af produktet uafhængige brugeroplevelse. Brugerne vil sammenligne de forskellige produkter erfaring, foruden brugere også har forskellige formål, vil de bruge alle former for mønstre.
Tænk over det: Når du går til en restaurant for at opleve deres mad og service, vil du altid, og du havde at gøre i forhold til andre restauranter og finde forskelle. De udgør din oplevelse. Og dine venner vil gøre i henhold til deres komparative forudgående erfaring, og det vilje og din store forskel. I software, hjemmesider, er App applikation også sandt.
Faktorer du ikke kan kontrollere
Find brugeren mere efterspørgsel points, fordi hver bruger har sine egne vaner. Så du kan ikke være baseret på brug af produktet til at designe brugeroplevelsen. Denne situation er uden for rammerne af vores design, men han kan beslutte, hvordan du kan bruge dit produkt bruger, brugeren har, hvordan slags erfaring. I nogle lejligheder, såsom WordPress, absolut du ønsker at udforske nogle værdifulde kvaliteter og fordele. For en ændring, kan nogle funktioner gør tingene mere komplicerede. Der er visse lejligheder, såsom MailChimp på aber tyder på, at “visse steder nu 05:00,” og så meget cool, men nogle gange vil du opdage, at meget mærkeligt og endda irriterende, fordi du er i en anden situation at bruge dette program .
Men brugeroplevelse, med de konstant skiftende over tid. Når brugerne først bruge, kan du føle forvirret, for råvarer vil bringe en lille negativ effekt. Men kort efter, da genbrug bruger vil finde nogle værdifulde funktioner, vil ubevidst lære at betjene, vil de helhjertet og brugerens oplevelse at bringe folk virkningen er positiv.
Vi designet til brugere
Mange designere bryster sig af brugeroplevelse ingeniør. Meget talentfulde i denne forbindelse, at brugeroplevelsen kan udformes. Men vi kan ikke gøre, men bør udformes for brugeren. Vi kan designe produkter og services, men at afgøre på design tid erfaring i mange forskellige situationer. Derfor kan vi ikke garantere, at vores designs og produkter konsekvent. Vi kan ikke skabe brugernes forventninger, kan ikke skabe et produkt brug.
Da Oliver Reichenstein har påpeget, var der faktisk en måde at give brugerne mulighed for at følge os til at fungere som designede produkter. Film og brand bekræftede dette punkt: de altid forudsige vis erfaring, og altid nå deres mål.
Under alle omstændigheder i forhold til horror-film i teatret mere end derhjemme ser rædsel, fordi det miljø, hvor forskellige effekter er forskellige. Tilsvarende reklamens effekt afhænger af brugerens bevidsthed. Kommerciel reklame er designet til at afgøre den erfaring, hans succes er ikke i selve annoncen er ikke forskellig fra at designe brugeroplevelsen for brugeroplevelsen design og meget vigtigt, og han kan hjælpe os til at forstå og vække vores egne begrænsninger. Kan hjælpe os til at tænke over, hvordan vi ønsker at opleve.
Er blevet påvist, for eksempel, en række faktorer, der i brugeroplevelsen, som sjovt, følelser, brugervenlighed, mobilitet, samarbejde oplevelse. Omvendt, når vi designer brugeroplevelsen, må vi overveje alle de faktorer. Se Marianna Obrist m.fl. artiklen “Evaluering brugergenereret contentcreation tværs af kontekster og kulturer”). Tværtimod. Når vi designer brugeroplevelsen, som vi er nødt til at løse elementer i forbindelse med afhængige af os, og vi ønsker at designe et produkt til brugeren, hvad slags følelser Hvis vi ønsker et program er interessant, så er vi nødt til at tilføje nogle underholdende funktioner, en vittighed, en udfordrende quiz, en sjov video, en meget konkurrencedygtig scene, eller andre elementer. Men vi er nødt til at huske på, som designere, kan vi aldrig rigtig forudsige, om brugeren var interessant for denne ansøgning. Brugere af forskellige standarder, og nogle gange var de endda tilbageholdende med at tage.
Sådan User Experience Design
Rimelig forståelse af brugeroplevelsen
Hvis vi ønsker kunderne at designe, er vi nødt til at vide, hvad der er brugerens oplevelse. Poly eksempel, som giver brugeren mulighed for at bestemme egenskaberne af produkt fordele, som er Hassenzahl brugeroplevelse arbejde.
Som Peter Morville “brugeroplevelse syv elementer”, de andre modeller også. Her brugeroplevelsen er opdelt i passende, tilgængelige, acceptable, let at finde, let adgang, pålidelig og værdifuld. Disse elementer og Hassenzahl model er meget konsekvent: for, til rådighed, let at finde, pålidelig og nem adgang til alle hører til praktisk (pragmatisme og om tilgængelighed), mens ønskelig og værdifuld tilhører underholdning (på lykke).
Forståelse af brugeren
Vi har brug for at forstå vores brugere. Nogle traditionelle bruger forskningsmetoder gælder også, såsom observation, interviews og spørgeskemaer. Tilsvarende også velegnet til at skabe tegn for brugeroplevelsen design.
Over det forventede
Endelig giver brugeren flere ønskede. Ikke kun give dine brugere til effektivt at bruge, men også give dem mulighed for at sukke, “Dette er virkelig et geni mesterværk!”. Ud brugerens forventninger. Hvis du gør, så vil de nødt til at bruge dit websted eller program, ikke på grund af overbevisende, men de kan ikke hjælpe.

Leave a Reply