Hoe te posten op Facebook, Twitter na je dood

De dood heeft al een verrassend levendige aanwezigheid online. Social media sites zijn vol met geïmproviseerde gedenkplaatsen en ontboezemingen van verdriet voor geliefden, samen met de onbedoelde aandenkens de overledenen achter te laten in de comments, foto beken en blog posts.

Nu technologie verandert de dood weer, met tools waarmee je in een laatste afscheid na uw overlijden, of zelfs meer uitgebreide communicatie vanuit het graf.

Mensen hebben lang vertrokken letters voor geliefden (en de zeldzame nemesis) met goed advocaten te leveren na de dood. Maar een nieuwe oogst van startups zal behandelen het verzenden van vooraf geschreven e-mails en het plaatsen op Facebook en Twitter zodra een persoon passeert. Een bedrijf is zelfs spelen met een dienst die tweets net als een bepaalde persoon nadat ze zijn verdwenen. Het veld kreeg een boost vorige week toen de plot van een Britse show “Black Mirror” featured vergelijkbare instrumenten, inspirerende een artikel van The Guardian.

Plan social media berichten ver in de toekomst

“Het is echt kunt u creatief te zijn en letterlijk uit te breiden de persoonlijkheid je had tijdens het leven in de dood”, zegt James Norris, oprichter van DeadSocial. “Zo kun je in staat zijn om die laatste afscheid.”

DeadSocial heeft betrekking op alle post-dood sociale media-opties, het plannen van publieke Facebook berichten, tweets en zelfs LinkedIn berichten uit te gaan nadat iemand is overleden. De gratis service zal de tekst, video-of audio-berichten direct publiceren van sociale die persoon media accounts, of het kan een reeks van geplande berichten in de toekomst te sturen, bijvoorbeeld voor een verjaardag of een geliefde’s verjaardag. Voor nu zullen alle DeadSocial berichten openbaar, maar het bedrijf van plan om ondersteuning toe te voegen voor prive-missives in de toekomst.

DeadSocial De oprichters van overleg met het einde van het leven specialisten bij de ontwikkeling van hun dienst. Ze vergelijken het eindresultaat van de fysieke geheugenvakken soms gecreëerd door terminaal zieke ouders voor hun kinderen. De dozen zijn gevuld met sentimentele voorwerpen en memorabilia die ze willen delen.

“Ik denk niet dat iemand voortdurend zou negatieve en trol zijn van het hiernamaals.”

James Norris, oprichter van DeadSocial “Het is niet fysiek, maar er zijn onzichtbare schatten die kan worden vrijgegeven na verloop van tijd,” zei Norris van de postume digitale berichten.

Zeer oppervlakkig verband staat: Manti Te’O en berichten van een “dode” vriendin

Onder de vroege beta gebruikers, Norris opgemerkt dat jongere deelnemers hadden meer kans om grappen te maken rond hun eigen dood, terwijl mensen die waren iets ouder gemaakt boodschappen meer oprecht en emotioneel. Hij nam het potentieel voor misbruik, maar denkt dat het openbare karakter van de berichten zullen een afschrikmiddel. De site dient ook leden op te halen een vertrouwde uitvoerder, en er is een limiet van zes berichten per week.

“Ik denk niet dat iemand zou voortdurend negatief zijn en troll vanuit het hiernamaals,” zei Norris optimistisch. “Niemand wil echt herinnerd worden als een verschrikkelijk persoon.”

De Britse startup zal alleen berichten gepland voor de komende 100 jaar te waarborgen, maar in theorie kun je ze plannen voor 400 jaar, moet uw nakomelingen kunnen krijgen Facebook-berichten op hun Google hoornvliezen. Het bedrijf heeft uitsluitend getest op DeadSocial met een groep van beta-leden, maar het zal de dienst eindelijk te lanceren voor het publiek op de South by Southwest festival in maart. Passend, zal het evenement plaatsvinden in het Museum van de Weird.

De laatste, een eigen woord

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het sturen van meer persoonlijke berichten – bekentenissen van de liefde, excuses, “ik zei het je toch,” een kaart om begraven schat – er is Als Die ik. Dit bedrijf zal ook een vraag inzenden van een openbare Facebook bericht als je dood gaat (het bericht omhoog gaat wanneer ten minste drie van je aangewezen beheerders vertellen de service die u hebt gestorven), maar het kan ook sturen priveberichten aan bepaalde personen meer dan Facebook of via e -mail.

Hoewel If I Die heeft aangetrokken van een aantal terminaal zieke leden, de oprichters van het bedrijf denkt dat het zou kunnen beroep doen op een veel breder publiek.

“Iemand die weet dat hij gaat sterven krijgt de tijd om zich voor te bereiden, de grote uitdaging is als het onverwacht gebeurt,” zegt Erez Rubinstein, partner bij If I Die.

De Israëlische site gelanceerd in 2011 en heeft al 200.000 gebruikers. De meeste hebben ervoor gekozen om sentimentele afscheid te verlaten, en schriftelijke boodschappen komen vaker voor dan video’s, aldus het bedrijf. Tot nu toe, de service is helemaal gratis, maar zij wil starten met betaalde premie opties in de toekomst.

“Het is een tijdperk waar de meeste van je leven en de meeste van uw aanwezigheid digitale is, en u wilt enige controle over te hebben. Je wilt de leiding van de manier waarop u daarna waargenomen, ‘Rubinstein zei.

Een tweet-bot om u te onthouden van

Een meer extreme versie van dit type van controle ligt in het hart van _LivesOn, een nieuw project met de pakkende slogan “Als je hart stopt met kloppen, je blijft tweeten.”

Nog steeds in de vroege stadia, _LivesOn is een Twitter instrument in ontwikkeling bij Lean Mean Fighting Machine, een reclamebureau in het Verenigd Koninkrijk. Het bureau werkt samen met de Queen Mary Universiteit aan Twitter accounts die post in de stem van een bepaalde persoon te maken, zelfs nadat hij of zij is overleden.

“Mensen hebben een echt geloof in wat technologie kan doen.”

Dave Bedwood, partner bij Lean Mean Fighting MachineWhen mensen aanmelden, zal de dienst toezicht op hun Twitter gewoonten en patronen om te leren welke soorten inhoud die zij willen en in de toekomst, mogelijk zelfs leren om hun syntaxis na te bootsen. De tool zal gegevens verzamelen en beginnen vullen van een schaduw Twitter-account met een dagelijkse tweet dat het algoritme bepaalt overeenkomen met de persoon gewoonten en belangen. Ze kunnen helpen trainen met feedback en door favoriting tweets.

“Het is bedoeld om als een tweeling”, zegt Dave Bedwood, partner bij Lean Mean Fighting Machine.

Op de korte termijn, Bedwood en zijn team zei dat het zal dienen als een mooie content-aanbeveling motor. Maar uiteindelijk, in de verdere toekomst is het de bedoeling te hebben Twitter accounts die kunnen voeren tweeten in de stijl en stem van de oorspronkelijke account.

De mensen achter het project te waarschuwen tegen de verwachting Twitter feeds volledig aangedreven door kunstmatige intelligentie, of zorgen te maken over Skynet, elk moment snel.

“Mensen lijken te denken dat er een knop kunt u op, en we gaan al deze mensen opstaan ​​uit de dood,” grapte Bedwood, die heeft gezien een enorme piek in de belangstelling voor het project van de afgelopen week. “Mensen hebben een echt geloof in wat technologie kan doen.”

Kunstmatige Intelligentie is nog een lange weg van de mogelijkheid om een ​​specifieke persoon te simuleren, maar het recreëren van de beperkte deel van de persoonlijkheid tot uiting in een Twitter-feed is een interessante plek om te beginnen.

De _LivesOn dienst hoopt uit te rollen naar een beperkt aantal testgebruikers aan het einde van maart.

Net als bij de andere diensten, zal _LivesOn vereisen dat de leden een executeur te kiezen. Op dit punt, het is net zo goed een gedachte-experiment als een poging om een ​​bruikbare tool.

Een beetje van de onsterfelijkheid

Al deze bedrijven zien de technologische mogelijkheden om het veranderen hoe mensen denken over de dood. Goodbye berichten kunnen mensen helpen achtergelaten door het rouwproces, maar waaruit ze bestaan ​​kunnen ook troost aan mensen die zich ongemakkelijk voelen met of bang voor de dood.

“We schrikken van de dood. Het bereikt ons voordat we benaderen,” DeadSocial’s Norris zei. “We gebruiken tech aan de impact die de dood heeft verzachten en het ontmenselijken. Het stelt ons in staat om over de dood denken in een meer logische wijze en onszelf los te maken van het.”

Het vooruitzicht van kunstmatige intelligentie, zelfs in 140 tekens uitbarstingen, kan ook worden geruststellend om mensen die het zien als een manier om van te leven.

“Het hiernamaals is geen nieuw idee, het is al rond voor een behoorlijk lange tijd met alle verschillende versies van hemel en hel,” Lean Mean Fighting Machine Bedwood gezegd. “Voor mij is dit geen vreemder dan een van deze. Sterker nog, het zou kunnen zijn minder vreemd.”

Leave a Reply