Hoće li netko konačno kupiti Hulu?

Yahoo je jedan od nekoliko firmi pričalo da se razmatra otkup online video site Hulu. Zvuči poznato?

Natrag u 2011, Hulu je navodno udvarao od gotovo komično dugačak popis tech firmi, uključujući Yahoo, Google (GOOG, Fortune 500), Amazon, AT & T (T, Fortune 500), a Verizon.
The Wall Street Journal tech blog AllThingsD prijavio ove sedmice da Hulu je dobio novu ponudu od Yahoo. Private equity firmama KKR (KKR), Guggenheim Digital i Silver Lake Partners također navodno dostavljene ponude. Dakle, imamo Time Warner kablovske (TWC, Fortune 500) e, Direktno (DTV, Fortune 500) V i Chernin Group, koji vodi bivši News Cor. glavni operativni direktor Peter Chernin.
Ali, prije dvije godine, Hulu je navodno vrijedan između $ 1000000000 i 2000000000 $. Sada, Yahoo je navodno nude samo oko 700.000.000 $.
Yahoo (rasprave E, Fortune 500), koja je kupila website Blogging Tumblr prošle nedelje za $ 1100000000, da se dobije čvrsto uporište u vrućem terenu ako bi kupiti Hulu. CEO Marissa Mayer je djelovala brzo da pokušaju da obnovi Yahoo portfolio s proizvodima koje ljudi “dodirnuti svaki dan.” Hulu, koji nudi potoci vrhunskih televizijskih emisija, svakako se uklapa u tu strategiju.
Ali bilo Hulu kupac bi također naslijediti probleme.
Hulu CEO Jason Kilar najavio je u januaru da će ostavku, nakon mjeseci glasina o njegovom izlasku. Ti izvještaji su tvrdili Kilar sukobili s Hulu big-vlasnici medija, posebno News Corp ‘s Fox i Walt Disney Co’ s (DIS, Fortune 500) ABC. Comcast je (CMCSA) NBC također ima pasivni udjela.
Oni vlasnici će morati pristati na bilo koji prodaju, a oni povukao Hulu sa prodajom blok u 2011 nakon što su navodno bili u mogućnosti da osiguraju sporazum su pronašli odgovarajući.
Plus, kada su mediji divovi gotovinu out, oni ne predaju Hulu novi streaming ponudama za Fox, ABC i NBC sadržaja, što bi moglo umanjiti sajta vrijednost za kupca. CBS (CBS, Fortune 500), jedini drugi veliki emiter, omogućava Hulu stream samo stare sadržaje kao što su “I Love Lucy”, a ne prikazuje se trenutno nalaze na zrak.
Iako je kompanija u vlasništvu trio medijskih divova, postigao dugoročni streaming bavi se pokazala kao problem za Hulu u prošlosti. Taj problem je navodno prisilio poduzeća da otkaže svoje planove za 2010 IPO.
Na kraju, kao što je Hulu poslovne porasla, tako da ima svoju konkurenciju. Na listi Hulu pure-play rivala sadrži Netflix (NFLX), Amazon (AMZN, Fortune 500), i Verizon (VZ, Fortune 500), kao i kablovskih operatera sve više nude on-demand opcije za svoje kupce.
Hulu je imao uspjeha sa svojim plaćenim Hulu Plus pretplate, koja na vrhu 3 milijuna na kraju 2012. Ali, to je nepoznato da li Hulu je zapravo okreće profit. Kompanija je objavila da je zabio gotovo 700.000.000 $ prihoda u 2012, povećanje od 65% u odnosu na godinu dana, ali je zadržao mama o profitabilnosti.

Leave a Reply