Groupon mobila företag kan spara

Groupon återuppstår? Titta Groupon nyligen i aktiemarknadens prestationer verkar lätt att komma till denna slutsats. Groupon onsdag släppt sin andra kvartalet rapport, följt av en kraftig uppgång i aktiepriserna Groupon fart onsdag aktiekurs steg så högt som 20 procent, ökade ytterligare 21 procent på torsdagen för att stänga på $ 10,60 per aktie. Denna siffra är redan en Groupon VD Mason separation tog dubbla siffran.

UBS analytiker Eric Sheridan (Eric Sheridan) rapport till investerare på torsdag till Groupon lager rating från “köp” till “neutral”. Analytikern sade: “Baserat på hausse trend av mobil handel, vi gradvis ersätts av Groupon framifrån, tror vi att som en kanal för Groupon mobil kan ge snabbare, mer stabil intäktstillväxt, och lönsamheten i verksamheten kommer att vara högre. “Groupon resultat rapporterar också gör visar att bolaget i juni i år, nästan hälften av Nordamerikas handel från mobila enheter, medan ca 30% under samma period förra året.

Men analytiker är också bekymrad över en positiv siffra, i själva verket visade finansiell rapport också att det andra kvartalet i år, Groupon hänförligt till stamaktierna en nettoförlust på $ 7.600.000, medan förra året hänförligt till stamaktierna i nettovinst på $ 28.400.000 , $ 0,04 per utspädd aktie, intäkter på $ 568.300.000.

Jämför svårt att hitta, ökade intäkter och vinster förvandlas till en negativ.

Investeringar institutioner Sterne Agee analytikern Arvind Bhatia (Arvind Bhatia) detta förhärligat som “skalfördelar”, säger han Groupon marknadstäckning än de flesta tror större, och den potentiella tillväxttakten att vara “stark i allmänna synpunkter. ” “Konkurrenssituationen i de senaste kvartalen har lättat, medan Groupon skalfördelar blir alltmer framträdande.”

I själva verket, om upprättandet av den första Groupon skalan slagsmål, kan du förstå. Nu när saken fortfarande dra nytta av skalan, måste säga att vissa självbedrägeri.

Eftersom orsaken till ett stort antal köpa plats för att gå ner, ligger orsaken på kort sikt en betydande expansion, och vinsten inte är garanterad, så småningom leder till avbrott finansiering strand.

Även köpa den lägre tröskeln, svärmade många företagare samma affärsmodell, tekniskt inte mycket skillnad, ett direkt resultat av homogenisering av konkurrensen. Köp en från Blue Ocean blev snart Röda havet, sedan shuffle snart.

Dagens Groupon i att utvidga skalan, måste vara mer bekymrade över vinsten.

“Size fördel” ohållbar, då den mobila företag gör?

Siffrorna visar att tillväxten är faktiskt, men vad det betyder? Kanske Groupon själv tänkte klart, är det mer sannolikt att drivas av mobilt Internet våg, snarare än Groupon verkligen förändras till det bättre.

I själva verket är Groupon redan oroad över utvecklingen av den mobila terminalen, i början av förra året lanserade en platsbaserade tjänsten Groupon nu, men fram till i år i februari, har verksamheten inte varit mycket bättre, tvärtom lager har minskat. ComScore data visar att från tiden nådde Groupon flödesförhållandet från den mobila terminalen i februari 2013 69,1%, medan det var den svåraste tiden Groupon.

LBS ger ett sätt att köpa tjänster, har också varit en mycket vanlig praxis. Google (microblogging) erbjuder också tillhandahåller liknande tjänster, lanserade inhemska bärare såsom Baidu karta, också en liknande hög tysk tjänst. Jämfört med Groupon är LBS tjänster operatörer i kartan utan tvekan en fördel.

Ta begreppet en sköld mobil yngel, inte återanvända denna taktik Groupon, eftersom spekulationer högre och falla mer hänsynslös.

Leave a Reply