Google Spots: Google Chat krijgt een broodnodige opknapbeurt

Google bracht de tweede helft van de jaren 2000 draaien Google Talk in de de facto vervanging voor AOL Instant Messenger. Vervolgens, in de afgelopen jaren, Google gestopt met aandacht voor het geheel.

Tijdens deze overspanning, wanneer, waar en hoe we kletsen aanzienlijk veranderd. Google heeft hierop gereageerd met een vloed van nieuwe communicatietechnologieën. Zowel binnen als buiten het bedrijf, zijn chat-opties gebroken.
Nieuwste product van Google – Spots – is niet fundamenteel anders dan andere huidige cross-platform messaging apps, maar het verenigt tal van eigen producten van Google op een slimme manier.
Voor degenen die trouw zijn aan Gmail Chat / Google Talk loop van de jaren zijn geweest, zal Spots een grote verandering zijn, maar het behoudt nog steeds veel van wat je liefde.
Voor starters, is Spots gekoppeld aan uw Google+-account, maar gelukkig, je bent niet gedwongen om te interageren met het sociale netwerk als je niet wilt. En als al je vrienden nog steeds gebruik van de oudere Talk of Gmail Chat of Google+ Messenger apps, zult u nog steeds in staat om te chatten.
Een grote filosofische verschuiving komt echter in de vorm van aanwezigheid. Terwijl Google Talk gericht zich rond die online of offline was, Spots is een ervaring die is opgebouwd rond de filosofie dat je altijd beschikbaar, dankzij het feit dat velen van ons hebben nu smartphones. De app is niet alleen beschikbaar in de Chrome en Android, maar ook – eindelijk – iOS.
Als je de chat verlaat, maakt het gesprek niet zomaar verdwijnen. Het is net als sms. Als je niet actief bezig met hangplekken als er een nieuw bericht binnenkomt, het zit in de draad, te wachten tot het moment dat je terug. Voor sommigen is het vooruitzicht van het niet kunnen om volledig afmeldt is een schrijnend verschuiving. Voor die comfortabel met de “always on”-cultuur, het is een welkome en broodnodige toevoeging.
Waar de naam, wordt Spots ook opgebouwd rond het concept van de groep chats, dat is een grote reden waarom Google (GOOG, Fortune 500) is niet zo bezig met uw status. De verandering zorgt ervoor dat gesprekken vloeistof. Pictogrammen duidelijk aangeven wanneer je een bericht hebt verlaten, en als je actief beweegt in en uit een gesprek.
Het is gemakkelijk om beelden te delen over Spots, springen naar een videochat of overweldigen een vriend met EMOJIs. Het is snel, eenvoudig en gemakkelijk om een ​​nieuwe chat-lanceren. Het maakt niet uit welk apparaat je gebruikt, de ervaring is altijd hetzelfde. Alle berichten synchroniseren tussen alle apparaten en functies zijn consistent. U kunt nog steeds niet delen videobestanden, maar dat is een van de weinige beperkingen.
Hangouts heeft nog wat werk te doen op andere gebieden als het echt wil de wil van Facebook, Apple, Microsoft (via Skype), GroupMe en WhatsApp troef.
Hoewel u kunt berichten sturen naar een van je vrienden – vrienden met Spots, dat is – op elk gewenst moment, zou het nog steeds leuk om een ​​idee te hebben wanneer ze met behulp van de mobiele versie of de Chrome-versie van de app. Er is een indicator ingebouwd in de horecagelegenheden UI te zien wanneer mensen actief zijn, maar wanneer en hoe het wordt gebruikt voor de contacten wijkt af van wat app / dienst die ze gebruiken.
Dan is er SMS. Hangouts is bijzonder goed in verschillende messaging Google’s diensten te bundelen en faciliteren van de groep chats, maar Google Voice en SMS-integratie zijn nergens te vinden. Zowel Facebook Messenger app en Apple’s iMessage al SMS integreren, zodat het ontbreken van deze functie uit Spots is opvallend.
Het grootste vraagteken hier is het lot van Gmail chat / Google Talk. Voorlopig zullen bestaande gebruikers van die diensten alleen worden gelaten. Maar zullen ze uiteindelijk gedwongen worden naar Spots tegen hun wil? Google zei nauwelijks een woord over het gisteren, dus het zal interessant zijn om te zien wat er gebeurt is.
Maar over het algemeen, Spots is een broodnodige opknapbeurt van Google’s chatdienst die zal dienen het bedrijf goed naar voren te gaan.

Leave a Reply