Google Penjelasan: Kami tidak menjual maklumat pengguna

Awal minggu lalu, media memecahkan berita beberapa teknologi gergasi, termasuk Google, berkata beberapa syarikat kepada kerajaan AS untuk memberikan maklumat privasi pengguna. Dilaporkan bahawa Majlis Keselamatan Negara boleh mengarahkan akses termasuk Yahoo, Apple, Google dan syarikat-syarikat teknologi lain di sembilan pelayan, agensi perisikan boleh pergi terus ke pemantauan sistem komputer mereka.
Google telah dikemukakan kepada kerajaan untuk menyediakan butir-butir maklumat pengguna, yang mengandungi permintaan keselamatan negara.
The New York Times juga melaporkan Selasa proses penghantaran data pengguna Google sepenuhnya undang-undang, FTP pemindahan fail menggunakan protokol yang sama. Ketua pegawai undang-undang Google memberitahu media British telah mempunyai wawancara televisyen dijelaskan.
FTP adalah Pihak mudah memuat naik dan memuat turun fail perjanjian. Ini adalah bersamaan talian folder, sama ada pihak boleh memanipulasi pemindahan fail. Dalam program televisyen berita PBS kepada ketua pegawai undang-undang Google, Encik Drummond juga menegaskan, FTP server bahawa kerajaan, bukannya tingkah laku Google.
“Kami telah mengemukakan dokumen-dokumen yang di dalam, di samping memanggil di dalam fail.” Dalam proses ini, tanpa melalui mana-mana pelayan Google.
Kembali pada bulan April tahun ini, ketua pegawai undang-undang Google Drummond telah diterbitkan surat terbuka meminta kerajaan pada Selasa untuk melepaskan lebih banyak maklumat mengenai keselamatan negara dan bilangan keistimewaan pelbagai.
Beberapa media telah menunjukkan bahawa Agensi Keselamatan Negara Amerika Syarikat mempunyai program yang dipanggil PRISM. Melalui program ini, agensi perisikan dengan akses terus ke banyak terkenal syarikat-syarikat teknologi sistem pelayan. Termasuk Apple, Facebook, Yahoo, Microsoft dan gergasi teknologi Skype adalah dalam senarai. Ia melaporkan bahawa, PRISM dapat mengembangkan kecerdasan semua pusingan carian pengesanan objek, pemintasan, termasuk “Mail, perbualan, video, gambar, penyimpanan data, pemindahan fail, persidangan video dan maklumat lain.
Drummond dibuat khas untuk perkara itu bercakap secara terbuka untuk memadamkan khabar angin yang merosakkan PRISM awam.
Jurucakap Google Leslie Miller berkata, “Google telah dipertimbangkan dengan teliti isu-isu keselamatan data pengguna. Orang sering mengatakan bahawa kita di dalam sistem kerajaan” pintu terbuka “, tetapi Google tidak membenarkan kerajaan untuk akses data peribadi pengguna.”
Walaupun Google dan syarikat-syarikat teknologi lain telah berulang kali berkata bahawa mereka tidak menyediakan akses terus kepada kerajaan pelayan mereka hanya memenuhi permintaan yang sah daripada kerajaan untuk meluluskan. Walau bagaimanapun, banyak masalah masih wujud, bagaimana untuk terus hidup di bawah program pengawasan kerajaan, syarikat-syarikat ini berkata bahawa oleh kerana sekatan kerajaan, tidak boleh mendedahkan maklumat lanjut.
“Orang-orang itu menimbulkan banyak salah faham ke atas syarikat itu, perkara ini supaya kita sangat marah.” Drummond disebut oleh Mr.
Microsoft berkata Jumaat bahawa hanya “terikat dengan undang-undang atau sepina mahkamah kemudian”, syarikat akan menyediakan data pelanggan. Facebook pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Zuckerberg berkata pada hari Khamis tidak pernah mendengar sebelum ini Facebook membolehkan pencerobohan projek PRISM server kerajaan. Zuckerberg berkata dalam satu kenyataan, “Kami tidak menerima permintaan keseluruhan mana-mana agensi kerajaan jika diterima, kami akan terus mempertahankan ini.”
Untuk ini mekanisme pemindahan fail disebabkan masalah, pekerja-pekerja yang bekerja di gergasi teknologi percaya bahawa perkara yang paling penting adalah untuk mendapatkan keadilan untuk kerajaan perusahaan, itulah sebabnya data memerlukan kerajaan untuk mendedahkan maklumat lanjut mesej permintaan.

Leave a Reply