Google maakt 25% van het internetverkeer

Amerikanen doen veel Googlen.

Google is goed voor bijna een kwart van het internetverkeer in Noord-Amerika, volgens een recente studie uitgevoerd door analytics bedrijf DeepField. Dat maakt Google’s aanwezigheid op het internet groter dan Facebook (FB), Netflix (NFLX) en Twitter’s gecombineerd, volgens het rapport. Tijdens een paar uur van elke dag, zal Netflix opeten meer bandbreedte dan Google, maar de streaming video site spits komt alleen tijdens “prime-time” uur – Google nog steeds gemiddeld een groter deel van het internetverkeer gedurende de hele dag.
De meest verbluffende openbaring van het onderzoek is dat Google groeit sneller dan het internet als geheel. In 2010, Google vertegenwoordigde slechts 6% van het internetverkeer.
Dat komt omdat de studie vond 60% van alle met internet verbonden apparaten communiceren met servers van Google in de loop van een gemiddelde dag, waaronder een aantal gadgets zou je niet denken zou in gesprek met Google, zoals spelconsoles en home media-apparaten.
Een groot deel van Google’s massale aanwezigheid op het internet en alarmerende groei komt van mobiele apparaten. Het bedrijf beveelt de grootste brok van de smartphone en tablet markt met zijn Android-apparaten, en die apparaten al regelmatig checken met Google voor updates gedurende de dag. Smartphone runner -up van Apple (AAPL, Fortune 500) standaard zoekmachine is Google, die toevoegt aan Google’s internetverkeer aandeel.
YouTube’s data-zware video’s een rol spelen bij grote internet aandeel Google’s spelen ook, zei DeepField.
Google Street View klimt Mt. Fuji
Google’s uitgebreide aanwezigheid op het internet is verplicht het bedrijf om voortdurend uit te bouwen zijn server capaciteit om de toestroom van verkeer te verwerken. Het bedrijf is de uitgaven meer dan 1 miljard dollar per kwartaal in de afgelopen jaren op de investeringen in infrastructuur.
“Hoewel het oud nieuws dat Google is groot, de enorme omvang en de dominantie van Google in de Internet-infrastructuur heeft belangrijke gevolgen op het netwerk van het ontwerp en evolutie,” Deepfield’s Craig Labovitz schreef.
Google woordvoerster Liz Markman merkte dat haar server verbeteringen kunnen Google-inhoud en diensten aan consumenten beter te bereiken en te leveren data-zwaar streams zoals YouTube video’s efficiënter. Het bedrijf had geen commentaar op de DeepField studie.
Het DeepField rapport is gebaseerd op een grote dwarsdoorsnede van het internetverkeer, verzameld uit Noord-Amerikaanse internetproviders. Het omvat ruwweg een vijfde van het internetverkeer in de hele regio, en Deepfield gelooft dat het om de grootste lopende studie van zijn soort.

Leave a Reply