Google Hangouts: Google Chat får en tiltrængt makeover

Google tilbragte den anden halvdel af 2000’erne dreje Google Talk til de facto erstatning for AOL Instant Messenger. Så i løbet af de sidste par år, stoppede Google opmærksom på den helt.

I løbet af denne spændvidde, hvor og hvordan vi chatte, når, har ændret sig betydeligt. Google har reageret med en bølge af nye kommunikationsteknologier. Både i og uden for virksomheden, er chat muligheder sprunget.
Googles nyeste produkt – Hangouts – er ikke fundamentalt anderledes end andre aktuelle cross-platform messaging apps, men det forener mange af Googles egne produkter i en smart måde.
For dem, der har været trofaste til Gmail Chat / Google Talk i årenes løb, vil Hangouts være en stor forandring, men det stadig bevarer meget af det, du elsker.
For startere, er Hangouts knyttet til din Google+ konto, men heldigvis, du er ikke tvunget til at interagere med det sociale netværk, hvis du ikke vil. Og hvis alle dine venner stadig bruger den ældre Talk eller Gmail Chat eller Google+ Messenger apps, vil du stadig være i stand til at chatte.
En stor filosofisk skift, dog kommer i form af tilstedeværelse. Mens Google Talk fokuseret sig omkring hvem der var online eller offline, Hangouts er en oplevelse, der er bygget op omkring den filosofi, at du altid er til rådighed, takket være det faktum, at mange af os har nu smartphones. Den app er ikke kun tilgængelig på Chrome og Android, men også – og endelig – iOS.
Når du forlader chatten, er samtalen ikke bare forsvinde. Det er ligesom sms. Hvis du ikke er aktivt at engagere sig med hangouts når en ny meddelelse, det sidder i tråden, venter, indtil det øjeblik, du vender tilbage. For nogle er udsigten til ikke at kunne fuldt logge en rystende skift. For dem tilpas med “always on” kultur, er det en kærkommen og tiltrængt tilføjelse.
Rigtigt, at det moniker er Hangouts også bygget omkring begrebet gruppechats, hvilket er en stor grund hvorfor Google (GOOG, Fortune 500), er ikke så bekymret med din tilgængelighedsstatus. Ændringen hjælper med at holde samtaler væske. Ikoner viser tydeligt, når du har forladt en besked, og når du er aktivt bevæger sig ind og ud af en samtale.
Det er nemt at dele billeder på Hangouts, springe til en videochat eller overvælde en ven med emojis. Det er hurtigt, enkelt og let at starte et nyt chat. Ligegyldigt hvilken enhed du bruger, er oplevelsen altid den samme. Alle meddelelser sync mellem alle enheder og funktioner er konsistente. Du kan stadig ikke dele videofiler, men det er en af ​​de få begrænsninger.
Hangouts har stadig noget arbejde at gøre i andre områder, hvis det virkelig ønsker at overtrumfe den holder af Facebook, Apple, Microsoft (via Skype), GroupMe og WhatsApp.
Selvom du kan sende beskeder til nogen af ​​dine venner – venner ved hjælp Hangouts, dvs – på noget tidspunkt, ville det stadig være rart at have en idé, når de bruger den mobile version eller Chrome version af app. Der er en indikator indbygget i hangouts UI for at vise, når folk er aktive, men hvornår og hvordan det bruges til kontakter er forskellig på, hvad app / service, de bruger.
Så er der SMS. Hangouts er særlig god til at trække på samme hammel Googles forskellige messaging-tjenester og lette gruppechats, men Google Voice og SMS integration er intetsteds at finde. Både Facebooks Messenger app og Apples iMessage allerede integrere SMS, så manglen på denne funktion fra Hangouts er iøjnefaldende.
Det største spørgsmålstegn her er skæbnen for Gmail chat / Google Talk. For tiden vil de eksisterende brugere af disse tjenester blive ladt alene. Men vil de i sidste ende blive tvunget over til Hangouts mod deres vilje? Google sagde nary et ord om det i går, så det bliver interessant at se, hvad der sker.
Men generelt, Hangouts er en tiltrængt omlægning af Googles chat service, der vil tjene virksomheden godt fremadrettet.

Leave a Reply