Google Hangouts: Google Chat παίρνει μια πολύ αναγκαία makeover

Google πέρασε το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2000 μετατρέποντας το Google Talk στην de facto αντικατάστασης για την AOL Instant Messenger. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Google σταμάτησε να πληρώνει την προσοχή τελείως.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής, πότε, πού και πώς θα συνομιλήσετε έχει αλλάξει σημαντικά. Google ανταποκρίθηκε με μια έξαρση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας. Τόσο εντός όσο και εκτός της εταιρείας, έχουν σπάσει επιλογές του chat.
Νεότερο προϊόν της Google – Hangouts – δεν είναι θεμελιωδώς διαφορετική από ό, τι άλλες τρέχουσες cross-platform εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά ενοποιεί πολλά από τα προϊόντα της Google με έξυπνο τρόπο.
Για εκείνους που έμειναν πιστοί στο Gmail Chat / Google Talk όλα αυτά τα χρόνια, Hangouts θα είναι μια μεγάλη αλλαγή, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί πολλά από αυτά που αγαπάτε.
Για ορεκτικά, το Hangouts είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας Google+, αλλά ευτυχώς, δεν είστε υποχρεωμένοι να αλληλεπιδρούν με το κοινωνικό δίκτυο, αν δεν θέλετε να. Και αν όλοι οι φίλοι σας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο Talk ή το Gmail Chat ή εφαρμογές Google+ Messenger, θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να κάνει chat.
Ένα μεγάλο φιλοσοφικής μετατόπιση, όμως, έρχεται με τη μορφή της παρουσίας. Ότι η Google Talk ίδια επικεντρώθηκε γύρω από τα οποία ήταν online ή offline, Hangouts είναι μια εμπειρία που είναι χτισμένο γύρω από τη φιλοσοφία ότι είστε πάντα διαθέσιμες, χάρη στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς έχουν τώρα smartphones. Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη μόνο για Chrome και το Android, αλλά και – τελικά – iOS.
Όταν φεύγετε από το chat, η συζήτηση δεν αφορά μόνο εξαφανίζονται. Είναι όπως τα γραπτά μηνύματα. Εάν δεν είστε ενεργά τη συνεργασία με τα στέκια, όταν φθάνει ένα νέο μήνυμα, κάθεται στο νήμα, να περιμένει μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει. Για μερικούς, η προοπτική του να μην είναι σε θέση για την πλήρη αποσύνδεση είναι μια οδυνηρή αλλαγή. Για όσους άνετα με το “always on” πολιτισμού, είναι μια ευπρόσδεκτη και αναγκαία προσθήκη.
Πιστός στο παρατσούκλι του, το Hangouts είναι χτισμένο γύρω από την έννοια των συνομιλιών ομάδας, η οποία είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο η Google (GOOG, Fortune 500), δεν είναι τόσο ασχολούνται με την κατάσταση διαθεσιμότητάς σας. Η αλλαγή βοηθά να κρατήσει συνομιλίες ρευστού. Εικόνες δείχνουν σαφώς όταν έχετε αφήσει ένα μήνυμα, και όταν είστε ενεργά κινείται μέσα και έξω από μια συνομιλία.
Είναι εύκολο να μοιραστείτε τις εικόνες στην Hangouts, μεταβείτε σε μια συνομιλία μέσω βίντεο ή να συντρίψει έναν φίλο με emojis. Είναι γρήγορο, απλό και εύκολο να ξεκινήσει μια νέα συνομιλία. Δεν έχει σημασία τι συσκευή που χρησιμοποιείτε, η εμπειρία είναι πάντα η ίδια. Όλα τα μηνύματα συγχρονισμού μεταξύ όλων των συσκευών και τα χαρακτηριστικά είναι συνεπείς. Μπορείτε ακόμα δεν μπορεί να μοιραστεί τα αρχεία βίντεο, αλλά αυτό είναι ένα από τα λίγα περιορισμούς.
Hangouts έχει ακόμα κάποια δουλειά να κάνουμε και σε άλλους τομείς, αν θέλει πραγματικά να ατού τους ομοίους του Facebook, η Apple, η Microsoft (μέσω Skype), GroupMe και WhatsApp.
Αν και μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε οποιαδήποτε από τους φίλους σας – φίλους χρησιμοποιώντας Hangouts, που είναι – ανά πάσα στιγμή, θα εξακολουθεί να είναι καλό να έχουμε κάποια ιδέα, όταν χρησιμοποιείτε την κινητή έκδοση ή την έκδοση του Chrome του app. Υπάρχει ένας δείκτης ενσωματωμένη στο UI στέκια για να δείξει όταν οι άνθρωποι είναι ενεργά, αλλά πότε και πώς χρησιμοποιείται για τις επαφές διαφέρει από το τι app / υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.
Στη συνέχεια υπάρχει SMS. Hangouts είναι ιδιαίτερα καλή στο τράβηγμα από κοινού διάφορες υπηρεσίες μηνυμάτων της Google και τη διευκόλυνση συνομιλίες ομάδας, αλλά το Google Voice και SMS ολοκλήρωσης είναι να βρεθεί πουθενά. Τόσο του Facebook Messenger app και iMessage της Apple έχει ήδη ενσωματώσει SMS, οπότε η έλλειψη αυτής της δυνατότητας από το Hangouts είναι εμφανή.
Το μεγαλύτερο ερωτηματικό εδώ είναι η μοίρα της συνομιλίας Gmail / Google Talk. Προς το παρόν, οι σημερινοί χρήστες των υπηρεσιών αυτών θα πρέπει να μείνει μόνη της. Αλλά τελικά θα αναγκαστούν πάνω σε Hangouts παρά τη θέλησή τους; Google δήλωσε απομειώνουν μια λέξη γι ‘αυτό χθες, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί.
Αλλά συνολικά, το Hangouts είναι μια απολύτως αναγκαία αναμόρφωση των υπηρεσιών συνομιλίας της Google που θα εξυπηρετεί η εταιρεία και να πάμε μπροστά.

Leave a Reply