Google Glass är inte en färdig idé, än mindre en komplett produkt.

Google Glass är inte en färdig idé, än mindre en komplett produkt.

. Idag är det en dyr, begränsad, och otymplig stycke teknik Du kunde inte ens köpa en om du ville (vilket du inte skulle) – Google (GOOG, Fortune 500) säljer endast 2.000 par att välja datanörd som deltog företagets I / O Developer konferens som hölls för ett år sedan.
Så vad är big deal? Det känns som framtiden.
Google Glass använder en miniatyr projektor, reglage beröring och röstkommandon som sitter på dina ögon och öron som glasögon. Denna inställning gör Glas bärare att samverka och samarbeta med upplysningar och världen omkring dem utan att behöva dra ut en telefon.
Just nu finns det en handfull grundläggande åtgärder du kan utföra med Google Glass: grundläggande sökningar, bilder fånga och video, följ turn-by-turn GPS riktningar, få nyheter och meddelanden från tjänster som The New York Times och Google nu, och kommunicera med vänner via röst, text, e-post och sociala nätverk Google+.
Relaterat: 5 funktioner vi vill ha från nästa version av Android
Jag kunde gå på djupet om alla funktioner, men sanningen är att de sannolikt kommer att ändras innan Glass når allmänheten.
OK, bra, det här en blixt rund:
Displayen är mycket mer användbart än jag någonsin trodde det skulle vara. Batteritiden verkar bra nu, som varar i fyra till sju timmar. Google Glass är förvånansvärt bekväma, men det gjorde ont i öronen efter några timmar av kontinuerlig användning. Bildkvalitet från Kameran var bra, men inget särskilt, och det är lite konstigt knäppa en bild utan att titta genom en sökare eller på en skärm. Vissa aspekter av glas programvara, såsom navigation, är härligt intuitivt. Andra, däribland inrättandet kontakter för att kommunicera och delning, är bortom frustrerande.
Och även om hårdvara element av glas fungerar alla utan problem, lämnar enheten fortfarande mig vilja ha mer av det.
Relaterat: Kommer Google hit $ 1000 eller är det nästa Apple?
Så, med tanke på framtiden, vad det har potential att bli?
Det kan vara en bra åtgärd kamera. Det har den grundläggande tekniken för att vara en andra uppsättning ögon, analysera din omgivning, att leverera relevant information om fluga. Det kan vara en extra skärm för spel, en kokbok du aldrig behöver röra, eller ett stöd för musiker.
Möjligheterna är nästan oändliga, men de måste fortfarande skapas Det är ett experiment -. Och Google vet detta, vilket är anledningen till att företaget är för närvarande bara låta kreativa utvecklare har tillgång till det.
Problemet med glas eftersom det för närvarande finns är att det inte är en “livsstil enhet” att de flesta människor kommer att känna sig bekväma anbringas på pannan när som helst snart. Även om det någon gång är lätt som en fjäder och har oändlig batteritid, det fortfarande kommer känns onaturligt att bära glas i sociala situationer.
Google Glass påminner mig om den första IBM (IBM, Fortune 500) PC, släpptes 1981. Att sak var i huvudsak Microsoft (MSFT, Fortune 500) Office i en mycket dyr, ful låda. När datorn först introducerades, ingen kunde ha trott att vi skulle bära omkring enheter många gånger starkare i våra fickor.
Nu, datorer, surfplattor och smartphones är i varje hem -. Och många är vackra, eleganta, ultratunna bitar av maskiner De flesta människor idag kan inte föreställa mig en dag när vi kommer alla vara klädd smarta enheter på våra ansikten.
Om glas når sin potential, det är precis vad som kommer hända.

Leave a Reply