Google CEO Larry Page wil minder tech gekibbel

Google CEO Larry Page leverde een eenvoudige boodschap aan een menigte van ontwikkelaars woensdag: we moeten stoppen met vechten over kleine dingen en samen te werken.

Wat aanvankelijk begon als een reeks van reflecties op de tech industrie, Pagina breidde zijn mogelijkheden om wat gedachten delen over de ontwikkeling van de wereld en de maatschappij, en welke rol technologie is het bevorderen dat.
Pagina ook kritiek op Microsoft (MSFT, Fortune 500) (die al in patent gevechten met Google) voor de integratie van Google (GOOG, Fortune 500) Gchat dienst in zijn Outlook mailclient en weigeren terug te doen. Hij riep ook op Oracle (ORCL, Fortune 500), die de programmeertaal Java bezit, zegt dat “geld is belangrijker voor hen dan samen te werken.”
In een tijdperk waarin Google en andere grote tech bedrijven, zoals Amazon (AMZN, Fortune 500), Apple (AAPL, Fortune 500), Facebook (FB), Microsoft en Samsung, zijn allemaal proberen om hun eigen, all-inclusive tech bouwen ecosystemen, het was spannend om te horen pagina komen zeggen dat de huidige, hyper-concurrerende omgeving werd kwetsen tech meer dan het hielp. (Natuurlijk, Google ook sloeg Microsoft met een last onder dwangsom op Microsoft’s YouTube-app voor Windows Phone 8).
Gerelateerd: Waarom Larry Page’s kumbaya ogenblik klonk hol
Maar Pagina lanceerde ook in een doordachte discussie over problemen die de moderne samenleving wordt geconfronteerd, en hoe technologie hen kan helpen oplossen.
Pagina sprak uit de hoogte van problemen met betrekking tot de wereld van de voedselvoorziening, gezondheidszorg en communicatietechnologieën in ontwikkelingslanden. Hij pleitte verder gaat dan korte fixes op een incrementele manier, en stelde voor dat we allemaal omarmen een lang uitzicht waar we denken meer over het oplossen van problemen over een spanwijdte van decennia.
Een van de grootste gedachten Pagina’s was dat de wereld om meer ruimte voor experimenten. Dit idee, naïef als het kan zijn, is dat er een plek waar mensen kunnen gaan en experimenteren met deze ideeën zou moeten zijn. (Denk langs de lijnen van het Dharma Initiatief van Lost).
Maar het meest opvallende deel van talk Pagina’s was hoe eerlijk en oprecht optimistisch was hij over de toekomst van de technologie en wat we ermee kunnen doen. Hij probeerde niet om iets te verkopen, noch is hij aan te dringen dat hij alle antwoorden wist. Hij wil gewoon de meest innovatieve mensen in de wereld om terug te gaan naar het delen van grote ideeën en het oplossen van grotere problemen.
Gerelateerd: Pagina legt uit waarom hij zijn stem kwijt
Natuurlijk, het is volstrekt onrealistisch om te verwachten dat dit idealisme zal rimpel gedurende elke hoek van Google, of dat het bedrijf gaat radicaal van koers te veranderen in de naam van altruïsme – zelfs als zijn beroemde zakelijke motto is “Wees niet kwaad. ”
Maar in ieder geval weten dat de leider van een van de grootste bedrijven in de wereld wordt nog steeds gedreven door een visie dat technologie de wereld kan veranderen voor het beter is iets dat geloof kan herstellen in een industrie die blijft steeds cynisch groeien.

 

 

Leave a Reply