Google bën 25% të trafikut të internetit

Amerikanët të bëjë një shumë të Googling.

Llogaritë e Google për gati një çerek të trafikut të internetit në Amerikën e Veriut, sipas një studimi të kohëve të fundit i kryer nga DeepField analytics firmës. Që e bën prania e Google në internet më e madhe se Facebook (FB), Netflix (NFLX) dhe’S Twitter kombinuar, sipas raportit. Gjatë disa orë çdo ditë, Netflix do të ha deri bandwidth më shumë sesa Google, por trafiku pik i faqes streaming video e ndodh vetëm gjatë “kryeministër-orë kohë” – Google ende mesataret një copë më të madhe të trafikut të internetit gjatë tërë ditës.
Shpallja më mahnitëse nga anketimi është se Google po rritet më shpejt se në internet si një e tërë. Në vitin 2010, Google përfaqësuar vetëm 6% të trafikut të internetit.
Kjo për shkak se studimi gjeti 60% e të gjitha pajisje të lidhura në Internet ndërveprojnë me serverat e Google gjatë rrjedhës së një dite mesatare, duke përfshirë edhe disa Gadgets ju nuk do të mendoj se do të jetë duke folur me Google, të tilla si consoles lojës dhe mediave në shtëpi pajisjeve.
Një pjesë e madhe e pranisë masive Google Internet dhe rritjen alarmante vjen nga pajisjet mobile. Kompania komandon copë më të madhe të smartphone dhe tregjet tabletë me pajisje Android e saj, dhe ato pajisje të gjithë të kontrolloni rregullisht in me Google për përditësime gjatë gjithë ditës. Kontrabandist Smartphone -up (AAPL, Fortune 500) Apple kërko parazgjedhur engine është Google, e cila shton aksion trafikut Google Internet.
Videos dhënave rënda YouTube gjithashtu luajnë një rol në pjesë të madhe të internetit Google, DeepField tha.
Google Street View ngjitet Mt. Fuji
Prania e zgjeruar në internet Google ka kërkuar kompanisë që vazhdimisht të ndërtuar jashtë kapacitetit të saj server për të trajtuar fluksin e trafikut. Kompania ka shpenzuar më shumë se 1 miliard dollarë çdo tremujori gjatë disa viteve të fundit në investimet në infrastrukturë.
“Përderisa është lajm i vjetër se Google është i madh, shkallë dhe dominimi absolut i Google në infrastrukturën e internetit ka implikime të rëndësishme mbi të projektimit të rrjetit dhe të evolucionit,” shkroi Labovitz Craig Deepfield së.
Google Zëdhënësja Liz MarkMan vuri në dukje se përmirësimet e saj server përmbajtje të lejojë të Google dhe të shërbimeve për të mirë të arritur konsumatorët dhe të dorëzojë të dhënat streams-të rënda të tilla si videos YouTube në mënyrë më efikase. Kompania nuk kishte asnjë koment në studimin DeepField.
Raporti DeepField është i bazuar në një seksion kryq-gjerë të trafikut të internetit, të mbledhura nga ofruesit e internetit Veriut amerikane. Ajo mbulon afërsisht një e pesta e trafikut të internetit në të gjithë rajonin, dhe Deepfield beson që ajo të jetë studimi më i madh në vazhdim i llojit të vet.

Leave a Reply