Google забрани порно на Google стакло

Во понеделникот наутро, првата порно стан за Google Стакло беше најавено. За жал, на стан повредени најновите дополнувања на инвеститорот политики на Google за футуристички очила, кои забрани сексуално експлицитни материјали.

На порнографски стан за стакло беше ослободен од страна MiKandi, возрасен App Store кој има успешна Андроид App Store за возрасни апликации. Користење на апликација, Google Стакло wearers може да се погледне на фотографии и гледање на видеа снимени со помош на Google стакло. Компанијата сака да се прошири од прво лице гледна точка видеа на еден-на-еден интеракција помеѓу возрасните кои и двете имаат стакло.
Сега се чини дека бизнис план ќе треба да бидат променети.
Google додаде нова секција на своите инвеститорот политики за Google Стакло крајот од минатата недела со кој се забранува апликации од доставување сексуално експлицитни содржини.
Не извршниот директор на Apple дис Google стакло?
Ќе gaga за Google стакло
Не го изведе Google Стакло во Вегас “Нашите политики стане јасно дека Стакло не дозволува стакларија содржина која содржи голотија, графички секс, или сексуално експлицитни материјали. Секое стакларија дека ги крши оваа политика ќе бидат блокирани од појавување на стакло”, а Google изјави портпаролот. Истиот оддел ветува остри казни за било стан кој детска порнографија. Google исто така забранува насилство без причина, говор на омраза и коцкање на стакло.
Приклучениот Стакло слушалки е опремен со мал екран над десното око кој може да прикаже содржините на интернет. Уредот е сеуште во бета верзија на владата и не се очекува да оди на продажба на јавноста до крајот на оваа година или почетокот на 2014 година.
Повеќе од 10.000 луѓе го посетиле Целна страница за порно стан, и десетина Стакло сопственици се регистрираш со стан, MiKandi извршен директор Џеси Адамс вели во блог пост.
Тој рече дека компанијата направи сигурни дека тоа беше по на Google Стакло инвеститорот услови кога почна создавање на стан пред две недели, но тие правила се променети од страна на Google непосредно пред започнувањето на стан е. MiKandi ќе се усогласат со новите правила, како и планови на Почнуваме нов стан, што некако не ги вклучува сите на забранети содржини.
“Иако стан се уште живеат и луѓе го користат тоа, во овој момент ние мора да се прават промени на стан, со цел да се усогласат со новите политики. Очекуваат да видат промени на примената утре”, рече Адамс во блог пост.
Ова не е прв пат на возрасни компанија има качил против Силиконската долина гиганти.
Во 2011 година, Apple испраќаат на компанијата за прекин и да се воздржи писмо за користење на фразата “App Store” во својата руво. Тоа е, исто така, имаше апликации одбиени од IOS и Андроид стан продавници порано.
Google стакло е потполно нов производ, и јавноста се уште да пронајдат начин и дали ќе се користи. Компанијата работи напорно за да се избегне опетнен репутација за погоден за носене компјутер пред тоа се јавно објавени.

Leave a Reply