Future “kapszula” nagysebességű vasúti: New York Pekingbe két óra

Kora reggel a vonaton Peking, Kína, miután leszálláskor messzi Amerikában a New York-i, hogy menjen dolgozni, hogy este mehetsz vissza Pekingbe, amely hamarosan a jövőben teljes mértékben lehetséges, hogy nem. Amerikai cég fejlesztése a vákuumos csővezeték közlekedési rendszer, befejezése után a pekingi New Yorkban csak két óra, de az egész világon is csak hat óra.
Technológia őrült javasolt “szuper nagy sebességű vasúti” koncepciója
“Vákuumcsöves Transport” ötlet eredetileg a gépészmérnök Daryl Oster, a 1990-es években megfogalmazott, és 1997-ben megkapta a technológiai szabadalmak.
Van egy “technológia őrült,” mondta az amerikai elektromos autógyártó Tesla vezérigazgatója, Alan Musk (Elon Musk) ezt a fogalmat a gazdag, javaslatot tett egy “szuper nagy sebességű vasúti,” az ötletet, a koncepció a szállítás hozzájárult több külsővel, és ET3 cég vákuumos cső közlekedési projektek, hanem az alapján, ezt az ötletet a design.
Maske az idei Technology konferencián bejelentette a tervet. Musk azt mondta, hogy a rendszer nem fog összeomlani túl biztonságos a különböző komplex időjárás immunitás. Ez gyorsabb, mint a golyó a vonat már három-négyszer gyorsabb, akkor érheti el kétszer az aktuális sebesség a repülőgép. Állítólag Musk emelkedik ez a projekt talán az az oka, hogy úgy véli, a jelenlegi kaliforniai nagysebességű vasúti egy hulladék, a nagy sebességű vasút a világ leglassúbb legdrágább.
A látogatók fel “kapszula” pop-up
A közelmúltban, a Colorado vállalat úgynevezett “ET3” A cég építi a három mérföld hosszú, akár 4000 mérföld per óra vákuumos csővezeték közlekedési rendszerek. Felelős a részleteket meg tervezője Dai Rui Auster egy gépészmérnök Floridában, annak érdekében, hogy összpontosítson a kutatás és fejlesztés elkötelezett munka vákuumcsöves Közlekedési lemondott Auster pár más feladatok kaphat magasabb fizetést .
Magától értetődő, ET3 cég elkötelezett a “magaslati csővezeték” projekt által megálmodott a tervező, akkor elérheti 6500 kilométer per órás riasztó ütemben. Az utasok ülnek vákuum vonal, majd a New York-i és Los Angeles, az Egyesült Államok megköveteli mindössze 45 percre a New York-i Pekingbe csak két órát vesz igénybe, a globális turné is hat órát.
A tervező, a magaslati csővezeték szállítási közlekedés a “kapszula”, minden kapszula kerül a csővezeték, mint a tüzérségi lövedékek indultak a cél.
Ahhoz, hogy a lakosság több információt a cég is megjelent a honlapon, a “kapszula” design További részletek: Minden “kapszula” súlya 183kg, hossza 16 láb (4,87 méter), befogadóképessége 4-6 utas, Ott tárolására csomagtartóba. Pipeline összeköti a két hely, ugyanolyan nagy sebességű vasút épül a földön.
Súrlódásmentesen, olcsóbb, környezetbarátabb
A tervezők szerint a projekt tápegységet használ, mágneses lebegtetés technológia. Az egész űrsikló a szinte súrlódásmentes környezetben kibocsátott bizonyos kiesés eszköz meghajtó a cél megszakítás nélkül. Bár a vákuumos cső szállítás eléri hihetetlen sebességet, de az utasok csak érezni egy kis gyorsító erők.
Tervező szerint a közúti közlekedés a vákuum levegő nélkül, anélkül, hogy súrlódás közlekedési, mint a vonatok és repülőgépek biztonságosabb, olcsóbb és csendesebb.
Az utazási költségek, ET3 cég azt mondta, mint a drága jegyárak most képesek projekt San Francisco és New York City utazási költségek csökkentek, a 100 dollárt. Ez azért van, mert a költségek a vákuum cső közlekedés nagyon olcsó, csak az autópálya 1/4, a nagy sebességű vasúti 1/10. Összhangban a várható terv ez csővezeték lehet “ragasztani” a meglévő nagy sebességű vasúti híd útvonalon, hogy megmentse erőforrásokat és infrastruktúrát épít költségeket.
Több értékes, hogy ez a közlekedési eszköz tisztább és környezetbarát. Tervező azt mondta vákuum cső szállítás, mint bármely más hagyományos közlekedési eszközök kevesebb energiát fogyaszt, vákuumcsövek kilowattóránként forgalom közlekedés vasúti forgalom, és több mint 50-szer.

Leave a Reply