Future “kapsulë” High Speed ​​hekurudhor: New York në Pekin dy orë

Herët në mëngjes në tren nga Pekini, Kinë, pas gjetjes off në Amerikë largët në Nju Jork për të shkuar për të punuar atë mbrëmje ju mund të shkoni përsëri në Pekin, e cila së shpejti do të jetë në të ardhmen është plotësisht e mundur për të bërë. Kompania amerikane është duke zhvilluar një tubacion vakum sistemit të transportit, pas përfundimit të Pekinit në Nju Jork për vetëm dy orë, por në mbarë botën ajo është vetëm gjashtë orë.
Teknologji çmendur propozoi “super me shpejtësi të lartë hekurudhor” koncept
“Transporti evakuar Tube” Ideja ishte zhvilluar fillimisht nga inxhinier mekanik Oster Daryl në 1990 të vënë përpara, dhe në vitin 1997 ai mori patentave teknologjisë.
Ka një “çmendur teknologji,” tha kompania amerikane e makinave elektrike Tesla CEO Alan Musk (Eloni Musk) të këtij koncepti një të pasur, propozoi një “super shpejtësi të lartë hekurudhor”, ideja, koncepti i këtij transporti ka kontribuar më shumë Detajet e projektimit, dhe projekte tub ET3 kompanisë vakum transportit, por edhe në bazë të kësaj ideje në dizajn.
Maske në konferencën e këtij viti teknologjisë njoftoi planin. Musk tha se sistemi nuk do të rrëzimit shumë të sigurt në një shumëllojshmëri e imunitetit motit komplekse. Kjo është më e shpejtë se një tren plumb tani është tri deri katër herë më të shpejtë, ju mund të arrijë dyfishin e shpejtësisë aktuale të avionit. Gjoja, rritja Musk në këtë projekt Ndoshta arsyeja është se ai beson aktuale California shpejtësi të lartë hekurudhor është një humbje, kjo shpejtësi të lartë hekurudhor është slowest në botë më të shtrenjtë.
Vizitorët vënë “kapsulë” pop-up për të
Kohët e fundit, kompania Colorado quajtur “ET3” kompania po ndërton një tre-milje të gjatë, deri në 4,000 kilometra në orë vakum sistemeve të tubacionit të transportit. Përgjegjës për detajet e veçanta të përcaktuara projektuesi Dai Rui Auster është një inxhinier mekanik në Florida, në mënyrë që të përqendrohen në kërkimin dhe zhvillimin e Transportit të dedikuar punës evakuuar tub, dha dorëheqjen punë çift Auster të tjera mund të merrni një pagë më të lartë .
Është e kuptueshme, ET3 kompania është e angazhuar për zhvillimin e një “të lartë-lartësi projektin e tubacionit” parashikuar nga projektuesi, ajo mund të arrijë 6.500 kilometra në orë në një shkallë alarmante. Pasagjerët ulen linjë vakum, pastaj, nga Nju Jorku në Los Angeles, Shtetet e Bashkuara kërkon vetëm 45 minuta nga Nju Jorku në Pekin merr vetëm dy orë, nga një turne botëror edhe gjashtë orë.
Sipas Designer, ky lartë-lartësi transportimi tubacioni të transportit si një “kapsulë”, çdo kapsulë është vendosur në tubacion, të tilla si predha artilerie u nisur për në destinacion.
Për të bërë më shumë informacion publik, kompania është publikuar edhe në faqen e internetit të projektimit “kapsule” për më shumë hollësi: Çdo “kapsulë” peshon 183kg, gjatësi 16 metra (4,87 metra), mund të strehojë 4-6 pasagjerë, Ka ruajtjen dhomëzën e bagazheve. Tubacioni që lidh dy destinacionet me hekurudhën njëjtën shpejtësi të lartë do të ndërtohet në terren.
Frictionless, më të lirë, më miqësore për mjedisin
Designers tha se furnizimi i projektit pushteti përdor teknologji ngritje në ajër magnetike. Anijes tërë në një mjedis pothuajse pagabueshme, emetuar në një pajisje nxjerrje të caktuar, për të çuar në destinacionin e pa ndërprerje. Edhe pse tub vakum transportit mund të arrijnë shpejtësi të pabesueshme, por pasagjerët mund të ndjehen vetëm një forcave të vogla të frenimit.
Designer tha transportit rrugor është një vakum, pa ajër, pa fërkime menyren e transportit sesa trena dhe aeroplanë të sigurta, më të lira dhe më të qetë.
Në shpenzimet e udhëtimit, ET3 Kompania tha se, në krahasim me çmimet e biletave të shtrenjta tani, ata janë në gjendje për projektin nga San Francisko në New York shpenzimet e udhëtimit të qytetit u zvogëlua në 100 $. Kjo është për shkak se kostoja e transportit tub vakum është shumë e lirë, autostradë vetëm 1/4, me shpejtësi të lartë hekurudhor 1/10. Përputhje me planin pritet, ky tubacion mund të jetë “bashkangjitur” për të urës ekzistuese me shpejtësi të lartë hekurudhor në rrugë në mënyrë që për të ruajtur burimet dhe infrastruktura e ndërtuar kostot.
Më e vlefshme është se kjo do të thotë e pastër transportit dhe miqësore me mjedisin. Designer tha transporti vakum tub se çdo mjete të tjera tradicionale të transportit janë të konsumojnë më pak energji, tuba vakum për kilovat-orë trafikut të transportit të trafikut të trenit dhe më shumë se 50 herë.

Leave a Reply