Future “κάψουλα” High Speed ​​Rail: Νέα Υόρκη στο Πεκίνο δύο ώρες

Νωρίς το πρωί με το τρένο από το Πεκίνο, η Κίνα, μετά την αποβίβαση σε μακρινή Αμερική για τη Νέα Υόρκη για να πάει στη δουλειά εκείνο το βράδυ μπορείτε να πάτε πίσω στο Πεκίνο, η οποία σύντομα θα είναι στο μέλλον, είναι απολύτως δυνατό να το κάνουμε. Αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει ένα αγωγό κενού συστήματος μεταφοράς, μετά την ολοκλήρωση του Πεκίνου στη Νέα Υόρκη για δύο μόνο ώρες, αλλά σε όλο τον κόσμο, είναι μόνο έξι ώρες.
Τρελός Τεχνολογίας πρότεινε “υπερ-υψηλής ταχύτητας σιδηροδρόμων” έννοια
“Κενού σωλήνα μεταφοράς” η ιδέα αναπτύχθηκε αρχικά από τον μηχανολόγο μηχανικό Daryl Oster στη δεκαετία του 1990 που προβάλλει, και το 1997 έλαβε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία.
Έχει ένα «τρελό τεχνολογία», δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας Tesla CEO Alan Musk (Elon Musk) σε αυτήν την έννοια ένα πλούσιο, πρότεινε ένα “υπερ-υψηλής ταχύτητας σιδηροδρόμων,” η ιδέα, η έννοια της μεταφοράς έχει συνεισφέρει περισσότερα λεπτομέρειες του σχεδιασμού, και το κενό ΕΤ3 εταιρείας έργα μεταφοράς σωλήνων, αλλά επίσης και επί τη βάσει αυτής της ιδέας στο σχεδιασμό.
Maske στο συνέδριο τεχνολογίας του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε το σχέδιο. Musk δήλωσε ότι το σύστημα δεν θα καταρρεύσει πολύ ασφαλής σε μια ποικιλία σύνθετων ασυλίας καιρικές συνθήκες. Είναι πιο γρήγορα από ό, τι ένα τρένο τώρα είναι τρεις έως τέσσερις φορές πιο γρήγορα, μπορείτε να επιτύχετε δύο φορές την τρέχουσα ταχύτητα του αεροσκάφους. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, Musk αύξηση σε αυτό το έργο Ίσως ο λόγος είναι ότι πιστεύει πως η τρέχουσα Καλιφόρνια σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας είναι μια σπατάλη, αυτό σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας είναι πιο αργή, πιο του κόσμου ακριβά.
Οι επισκέπτες που “κάψουλα” pop-up για να
Πρόσφατα, η εταιρεία Κολοράντο ονομάζεται “ΕΤ3” Η εταιρεία κατασκευάζει ένα τριών μιλίων μακριά, μέχρι και 4.000 μίλια ανά ώρα συστήματα μεταφοράς κενού αγωγού. Υπεύθυνος για τις ειδικές λεπτομέρειες που σχεδιαστής Dai Rui Auster είναι μηχανολόγος μηχανικός στη Φλόριντα, προκειμένου να επικεντρωθεί στην έρευνα και την ανάπτυξη των ειδικών εκκενώθηκαν μεταφορικό έργο του μετρό, παραιτήθηκε Auster δύο άλλες θέσεις εργασίας μπορεί να πάρει ένα υψηλότερο μισθό .
Εννοείται, ΕΤ3 εταιρεία έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη μιας «μεγάλο υψόμετρο αγωγού», ένα έργο που οραματίστηκε ο σχεδιαστής, μπορεί να φτάσει 6.500 χιλιόμετρα ανά ώρα σε ένα ανησυχητικό ποσοστό. Οι επιβάτες κάθονται γραμμή κενού, στη συνέχεια, από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτεί μόλις 45 λεπτά από τη Νέα Υόρκη στο Πεκίνο διαρκεί μόνο δύο ώρες, από μια παγκόσμια περιοδεία επίσης έξι ώρες.
Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, αυτό το μεγάλο υψόμετρο μεταφορά με αγωγούς μεταφοράς ως «κάψουλα», κάθε κάψουλα τοποθετείται στον αγωγό, όπως βλήματα πυροβολικού ξεκίνησαν για τον προορισμό.
Για να κάνετε το κοινό περισσότερες πληροφορίες, η εταιρεία είναι επίσης δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο της “κάψουλας” σχεδιασμός για περισσότερες λεπτομέρειες: Κάθε «κάψουλα» ζυγίζει 183kg, μήκους 16 ποδιών (4.87 μέτρα), μπορούν να φιλοξενήσουν 4-6 επιβάτες, Υπάρχουν αποθήκευση αποσκευών. Αγωγού που συνδέει τις δύο προορισμούς, με την ίδια σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας θα κατασκευαστούν στο έδαφος.
Τριβές, φθηνότερο, πιο φιλικό προς το περιβάλλον
Σχεδιαστές, δήλωσε τροφοδοσία του έργου χρησιμοποιεί την τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης. Το σύνολο λεωφορείο σε μια σχεδόν χωρίς τριβή περιβάλλον, που εκπέμπεται σε μια συγκεκριμένη συσκευή εκτόξευσης, το αυτοκίνητο στον προορισμό χωρίς διακοπή. Παρά το γεγονός ότι η μεταφορά του σωλήνα κενού μπορεί να φτάσει απίστευτες ταχύτητες, αλλά οι επιβάτες μπορούν να αισθάνονται μόνο μικρές δυνάμεις επιτάχυνσης.
Designer είπε οδικές μεταφορές είναι ένα κενό, χωρίς αέρα, χωρίς τριβές λειτουργία της μεταφοράς από τρένα και αεροπλάνα ασφαλέστερο, φθηνότερο και πιο ήσυχο.
Στην έξοδα ταξιδίου, ΕΤ3 εταιρεία είπε, σε σύγκριση με τις ακριβές τιμές εισιτηρίων τώρα, είναι σε θέση να του έργου από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη έξοδα ταξιδίου πόλης μειώθηκε στα $ 100. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κόστος της μεταφοράς σωλήνα κενού είναι πολύ φθηνή, μόνο αυτοκινητόδρομο 1/4, σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας 1/10. Σύμφωνα με το αναμενόμενο σχέδιο, ο αγωγός αυτός μπορεί να είναι “συνημμένο” στο υπάρχον υψηλής ταχύτητας σιδηροδρομική γέφυρα της διαδρομής, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και υποδομές κόστος κατασκευής.
Πιο πολύτιμη είναι ότι αυτό σημαίνει τις καθαρότερες μεταφορές και φιλικές προς το περιβάλλον. Designer είπε κενού αγωγού μεταφοράς από οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό μέσο μεταφοράς είναι λιγότερο ενεργοβόρα, σωλήνες κενού ανά μονάδα μεταφοράς κιλοβατώρα κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών της κυκλοφορίας και περισσότερες από 50 φορές.

Leave a Reply