Franska lägre hus passerar bill till fina prostituerades kunder

Franska lagstiftare röstade onsdag för att göra det straffbart att betala för sex, ett steg mot kriminalisering användning av prostituerade.
Räkningen passerade den nationella församlingen, eller lägre hus, med 268 röster för och 138, med 79 röster.
Det måste passera senaten och undertecknas av presidenten innan det blir lag, en process som kunde ta flera månader.
Prostitution är för närvarande lagligt i Frankrike för både prostituerade och klienten.
Åtgärden skulle medföra böter på minst 1 500 euro (ca $2,000) människor fångade betala för sex.
Det splittrande förslaget har väckt offentliga demonstrationer både för och mot, enligt CNN affiliate BFM-TV.
Den stora majoriteten av lagstiftare från styrande socialistpartiet förväntades rösta i tjänst, med vissa undantag. Majoriteten av oppositionen center-höger UMP är mot åtgärden, som är miljöpartiet.
Socialistiska lagstiftare och tidigare minister Jean Glavany skrev på sin blogg att han skulle rösta “med mitt huvud, men utan entusiasm.”

Han sa att han bakom lagen på två grunder: “å ena sidan kampen mot maffian och koppleri, å andra sidan, socialt skydd och hjälp för prostituerade för att återintegrera.”

Enligt lagförslaget tyder forskning på att det finns cirka 20 000 prostituerade i Frankrike, varav 85 procent är kvinnor. På samma gång är 99% av kunderna män.
Frankrike bevittnat en historisk övergång mellan 1990 och 2000, det står, där andelen utlandsfödda prostituerade hoppade från 10% till nästan 90%.
Ursprungsländerna är främst Rumänien, Bulgarien, Nigeria och Kina, som det står, visar “växande påverkan av människohandel nätverk på prostitution.”

Comments are closed.