Francës ‘ka mbikqyrje të gjerë të të dhënave -‘ Le Monde raport

Gazeta pohon të dhënave është duke u ruajtur në tre kate bodrumin e ndërtesës DGSE në Paris.Shërbimi sekret është ekuivalent francez i MI6 Britanisë.

Operacioni është projektuar, thonë ekspertët, për të zbuluar qelizat terroriste. Por shkalla e kjo do të thotë se “dikush mund të spiunuar, çdo kohë”, thotë Le Monde.

Nuk është një bujë të vazhdueshëm ndërkombëtar mbi argumentet se SHBA ka qenë sistematikisht sekuestrimin e sasive të mëdha të telefonit dhe web dhënave.

Qeveria franceze ka kritikuar ashpër SHBA spiunimi, e cila dyshohet se përfshinte përgjuar komunikimet zyrtare të BE-së.

Shkalla e mbikqyrjes nga Agjencia Kombëtare e Amerikës të Sigurisë (NSA) doli nga dokumentet e klasifikuara të inteligjencës rrjedhur nga Whistleblower Edward Snowden.

Spiun UK agjencia GCHQ është raportuar për të drejtuar një operacion të gjerë të ngjashme grumbullimit të të dhënave, bashkëpunon ngushtë me NSA

Tagged with 

Leave a Reply