Facebook omzet sprong 38%, met mobiele boost

Facebook’s omzet steeg 38% in het eerste kwartaal, gestimuleerd door de groeiende mobiele advertentie business.

Beleggers zijn laser-gericht op mobiel, die Facebook heeft gezegd is de sleutel tot zijn succes in de toekomst. Mobiele advertentie verkoop was goed voor 30% van de Facebook de totale advertentie-inkomsten in het eerste kwartaal van het jaar – omhoog scherp uit de vorige twee kwartalen en van wezen nul net een jaar geleden.
Facebook begon te werken advertenties in zijn mobiele producten slechts enkele kwartalen geleden, met name wanneer het een nieuwe Apple (AAPL, Fortune 500) iOS app in augustus.
Dat mobiele ad boost heeft bijgedragen tot meer omzet, maar de groei van de maandelijkse actieve gebruikers op de mobiele site en apps van Facebook vertraagt. Hij sprong 54% over het jaar tot 751 miljoen, dat is iets minder dan 57% jaar-over-jaar sprong het vierde kwartaal, en de jaarlijkse stijging 61% in het derde kwartaal.
Die groei zal waarschijnlijk blijven krimpen als mobiele gebruikers komen in pariteit met gebruikers in totaal. Facebook gemeld dat de totale maandelijkse actieve gebruikers steeg tot 1,11 miljard in het eerste kwartaal, van wie er 751 miljoen benaderd Facebook op hun telefoons en tablets.
Facebook (FB) aandelen waren hoofdzakelijk vlak in after-hours trading aanleiding van het rapport.
Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg besteed veel tijd aan het post-winst conference call over reclame, en hoe het bedrijf van plan om te gaan met de integratie advertenties zonder vervreemdend gebruikers.
“Op de lange termijn, het ding dat gaat om de zaken te rijden is de advertenties die zijn van zeer hoge kwaliteit … dingen die mensen zijn geïnteresseerd in”, zei Zuckerberg.
Te beginnen met advertenties in gebruikers nieuwsfeeds vorig jaar “was een waardevolle stap,” voegde hij eraan toe. “Overal iemand krijgt content van Facebook, is het business model van nature volgen.” Facebook is van plan om die filosofie verder als het rolt uit nieuwe advertentie producten.
COO Sheryl Sandberg zei ze voelt zich “vrij goed” over Facebook’s advertentie-indelingen, maar ze denkt “er is veel ruimte om onze advertenties te verbeteren” in termen van kwaliteit.
Advertentieverkoop hielp de totale omzet van het sociale netwerk van 1,5 miljard dollar in het kwartaal – een solide prestatie in wat er over het algemeen een zachte kwartaal voor de advertentie-inkomsten bij de meeste bedrijven. Merken besteden gemiddeld zwaar op de markt voor vakantie shoppers in het vierde kwartaal en het gemak uit bij het begin van het jaar.
De winst steeg met 7% ten opzichte van het jaar tot $ 219.000.000, ondanks wordt gekraakt door gigantische kosten.
Kosten sprong 60% ten opzichte van het jaar tot $ 1080000000. Facebook executives had tijdens inkomens laatste kwartaal’s waarschuwde noemen dat het bedrijf verwacht dat uitgaven stijgen met ongeveer de helft van dit jaar. Facebook is geld uitgeven aan zowel infrastructuur en bezetting, en het is het zetten dat geld aan het werk: in 2013 tot nu toe, heeft het bedrijf al vier belangrijke nieuwe producten uitgebracht.
Grafiek zoeken en een News Feed opknapbeurt kwam in het eerste kwartaal, terwijl de derde en vierde producten kwam te laat om te worden opgenomen in de Woensdag resultaten.
Eerder deze maand bracht Facebook huis, een aangepaste opstartscherm voor Android smartphones die uiteindelijk zal omvatten advertenties. Een week later, Facebook aangekondigd “Partner Categorieën,” waarmee adverteerders richten zich op specifieke gebruikers op basis van hun verleden aankoop geschiedenis – zelfs als de aankopen gebeurd offline.
Facebook bleek ook dat het delen van foto app Instagram bereikt 100 miljoen actieve gebruikers per maand in het eerste kwartaal.
Rivaliserende sociaal netwerk LinkedIn (LNKD) is ingesteld op zijn driemaandelijkse financiën rapporteren donderdag na sluiting van de beurs.

Leave a Reply