Facebook lojërat biznesit gjithnjë e më të fuqishme: reduktuar varësinë nga Zynga

Disa muaj më parë, Facebook dhe Zynga lëshuar një marrëdhënie të veçantë. Por tani, paimagjinueshme ka ndodhur: Biznesi i Facebook-ut loja ka arritur lartësi të paparë.
Facebook platformë lojë në të janarit deri në mars është performancën më të mirë ndonjëherë goditur nga Shërbimi Ardhurave të pagesës prej rreth 213.000.000 $, duke përfaqësuar një rritje prej 15%.
Të hyrat e Facebook lojrave llogariten në biznesin e përgjithshme është relativisht i vogël, dhe loja u duk fitimet e destinuara do të reduktohet. Kur përdoruesit të blerë ndeshjen në numrat e faqe në mallra, ky social networking do të marrë 30% të aksioneve, por në kohën e qëndrimit më të gjatë përdoruesit në platformën mobile, Facebook aktualisht ka humbje. Megjithatë, Apple dhe Google do të vazhdojë të blejë nga brenda aplikacionit Facebook për nxjerrjen e disa ndarjen e të hyrave.
Megjithatë, për shkak të strategjisë Facebook është që të tërheqë lloje të ndryshme të zhvilluesit, kështu që ju mund të shmangur punën e dobët e çdo ndikimi një studio, duke arritur performancë të shkëlqyer lojë.
Qëllimi i vërtetë
Të ardhurat Facebook katërta dhe të ardhurat reklamat
Të ardhurat Facebook reklamat për tremujorin e parë arritën në $ 1250000000, në krahasim me shkallën e biznesit lojës është ende shumë e vogël.
Edhe kështu, Wedbush brokerimi SHBA Analisti Michael Paget (Michael Pachter) se lojë është vetëm një mjet për të arritur një qëllim, e cila është për të rritur palëvizshmëri përdoruesit. Ashtuquajtura palëvizshmëri përdorues, i referohet për të le të më shumë njerëz nëpër tavolinën e punës ose platformë të lëvizshme të përdorin Facebook, dhe rritja e përdorimit të kohës. “Facebook vetëm dua të shtoj më shumë opsione për përdoruesit.” Tha Paget.
Ai me të vërtetë zotëruar elementet, loja mund të rrisë shkallën e përdoruesa aktivë Facebook, kënaqësinë, dhe për të tërhequr ata të kthehen më shpesh. Facebook lojërat drejtor Sean Ryan Bashkëpunim (Sean Ryan) është gjithashtu një intervistë në media, e pranoi këtë. Por, Ryan tha se nëse Facebook nuk mund të konkludojmë se rritja e të ardhurave lojrave, ajo do të jetë i gabuar.
“Loja jonë është një biznes i rëndësishëm.” Tha Ryan, “ky biznes është më e madhe se gjerësia e imagjinatës tonë.”
Kompania ka bërë të ditur publikisht pagesën e të ardhurave. Por, në kompani private që, si të merrni prej 250 milion lojtarë për të bashkëvepruar me rrjetet sociale, si edhe se si për të rritur nivelin e aktivitetit social networking, dhe si për të rritur të ardhurat e bizneseve të tjera janë njësoj të rëndësishme. Facebook nuk bëri të ditur se çfarë përqindje e gamers bleu reklamat desktop, aplikacioneve mobile të instaluar reklamat – kjo është një reklamat popullor në zhvillim, e përdorur kryesisht nga zhvilluesit e lojës për të rritur dukshmërinë e aplikacioneve mobile – por Ryan tha Shpenzimet zhvillues reklamat mbetet i lartë.
Ndryshimit të regjimit
Jo shumë kohë më parë, Facebook apo bota Zynga. Kjo studio rastësor lojë përsëri dhe përsëri përpara nisjes së produkteve me cilësi të lartë, është bërë lider në platformën e lojrave Facebook, madje edhe për Facebook në vitin 2011 kontribuoi me 12% të të ardhurave. Kjo e dhënë është koha për IPO Facebook (ofertë publike fillestare) publikuar më parë se fitimet e Facebook-ut mbështeten në Zynga, kjo është pikërisht investitorët shqetësim.
Por në mend pas kuvendit, ky shqetësim mund të duket pa kuptim. Sipas hulumtimit të tregut firmë dhënave të AppData, Zynga Facebook javën e kaluar, duke humbur dominimin, shfrytëzues aktivë në muaj të jetë “Legjenda grimcuar karamele” (Crush Candy Saga) Mbreti zhvilluesi i përsosuri. Ky ndryshim përkoi aspektin social dhe mjaft i thjeshtë dhe një numër i botuesve lojë të re Facebook rritet rastin.
Ky model i përmbysje Facebook nga disa vite më parë për të filluar lojën dhe zhvilluesit strategjisë së diversifikimit. Ryan tha, Facebook çuar në një grup të tërë të re e zhvilluesit dhe një numër i lojrave të reja, sidomos në vitin e kaluar.
Kjo tregon se Facebook nuk është më e nevojshme Zynga.
Ekipi Facebook Loja ishte fillimisht një ekip i vogël nga administrata amerikane, por ka zgjeruar tani në shkallë, duke përfshirë edhe në Evropë, Lindjen e Mesme, Afrikë dhe Azi, dhe ekipet e shumta. Në mënyrë që të ruajë ritmin e rritjes, Facebook tani është një zhvillues kryesor i secilit menaxher caktuar një biznesi dhe një inxhinier produkt në mënyrë më të mirë për të ndihmuar ata të zhvillojnë produkte konkurruese, dhe për të përmirësuar kënaqësinë lojtar.
Mekanizëm i fuqishëm
Paget tha se në promovimin e lojës për lojtarët, dhe të ndihmojë ata ndajnë ngjarjet me miqtë në proces, Facebook ka luajtur një rol aktiv në një shumëllojshmëri të arritjeve të lojës kryesore. Paget se për shkak se Facebook Cila lojë mund të vendosë se kush mund të shohin atë, dhe të shohim frekuencat e lojë të veçantë, në mënyrë që ky mekanizëm është shumë i fuqishëm, Zynga nga errësira për t’u bërë një kompani të listuara duhet të mbështeten në këtë aftësi.
Facebook pranoi nëpërmjet rrjeteve sociale zhvilluesve lojë strategji ka ndihmuar. Megjithatë, sipas deklaratës së kompanisë, e cila mund të bëhet një lojë lojë grusht varet tërësisht në aftësinë e zhvilluesit për të përdorur një shumëllojshmëri të kanaleve, duke përfshirë News Feed, platforma të lëvizshme, njoftime, reklama dhe kështu me radhë.
Ryan News Feed quajtur “Toka e Shenjtë”, kur përmbajtja e shoqëruar me shfaqje lojë në frontin e 1110000000 përdoruesit e Facebook, ata mund të ndihmojnë për të arritur paqartësinë e lojës përhapjes së virusit.
Sipas të dhënave të AppData, zhvillimi Pretty thjeshtë e lojës “çështjes penale” Facebook ka mbi 34.500.000 përdorues aktivë. Ryan tha se loja do të marrë përparësinë e plotë të News Feed, duke krijuar rezultate të shkëlqyera përditësimet.
Ndërkohë, në Facebook ka 45.5 milionë përdorues aktivë të “Legjenda shtrydhje karamele” është i suksesshëm, në sajë të desktop dhe celular sinkronizimi pajisje përvojë, si edhe disa lojtarë të forcës për të kërkuar ndihmë nga miqtë tuaj Facebook inteligjente mjet social.
Leviz mister
Por në qoftë se Facebook mund të më ndihmojë zhvilluesve lojë të vogla për të arritur të njëjtin nivel të ekspozimit, atëherë çfarë do të ndodhë? Aftësia e kompanisë për të vepruar si një katalizator për ndeshjen e tyre të nisë sensacional, duke tërhequr më shumë lojtarë, pastaj të krijojë më shumë të ardhura? Facebook është duke testuar një projekte të shpërndarjes lojë celular mund të përgjigjen këtyre pyetjeve.
Sipas SHBA teknologji blog TechCrunch raportoi se ky projekt pilot do të ofrojë shërbime të lëvizshme të vogla zhvilluesit lojë shpërndarjes, bëri që aplikimi i rrjetit social do të sigurojë të marketingut dhe të shpërndarjes kanale. Bota e jashtme pritet që kompania mund të instaloj aplikacione tyre nëpërmjet reklamave për të arritur këtë, dhe të tërhequr nga një numër të ndarjes së të ardhurave të ardhmen. Ky projekt do të jetë loja e parë për Facebook krijuar duke lëvizur ardhura të drejtpërdrejta.
Ryan ka thënë: “Ne jemi një platformë të lëvizshme për të ndihmuar zhvilluesit të gjejnë mënyra të tjera për të jenë të suksesshme dhe që ne ende nuk e di se si për të arritur këtë qëllim.” Përveç kësaj, Ryan nuk pranoi të bëjë të ditur këtë projekte lëvizshme shpërndarjes në më shumë detaje.
Si përdorues lëvizë nga desktop në fund të shkallë-shkallë të migracionit, Facebook duket të duhet të kuptoj se si të përfitojnë duke lëvizur lojën, jo vetëm përdorimin e të ardhurave të shërbimeve të lojrave desktop pagesave.
Zëdhënës i kompanisë tha: “Të zhvilluesit kanë futur anë të lëvizshme të lojës, por në sajë të nevojave të përdoruesit desktop lojrave, ne do të vazhdojnë të vijnë nga të lojës për të paguar rritjen e të ardhurave.” Natyrisht, përfshirë lojra 3D, duke përfshirë lojë core para tabletop lojërat Facebook është për të nxitur rritjen vrullin e biznesit, dhe ka tërhequr një numër të lojtarëve të ndryshëm.
Por ngurrimi i dukshëm i Facebook-ut të vazhdojnë të punojnë me Apple dhe Google të paguajë ndarjen e të hyrave. Theksi Facebook në biznesin e lojës, se kompania me siguri do të përpiqemi për të rritur përpjekjet e zhvillimit të lojrave celular.

Leave a Reply