Facebook foloseste achizițiile offline, la anunțuri țintă

Dacă capul la un magazin pentru a cumpăra o pereche de blugi, s-ar putea începe să vedeți o mulțime de anunțuri de pantaloni pe Facebook.

Pentru prima dată, anunțurile Facebook va viza anumiți utilizatori bazate pe istoria lor de cumpărare trecut – chiar dacă achizițiile sa întâmplat offline. Facebook a lansat noua facilitate pentru agenții de publicitate, numite “categorii de parteneri,” miercuri.
Caracteristica funcționează cu informații din masive de date de consum companii Acxiom (ACXM), DataLogix și Epsilon. Acestea sunt companii care cunosc activitatea dvs. online și ceea ce le-ați cumpărat recent.
Facebook (FB) categorii de parteneri potrivește de date generate de utilizatori de rețea socială, cu informații de la companiile de date pentru a crea dosare pe utilizatorii săi. Facebook apoi grupuri acei utilizatori specifici în categorii, cum ar fi “oameni care sunt cumpărători grele de alimente congelate”, și agenții de publicitate pot difuza anunțuri pentru acele grupuri intretinuta.
Anterior, agenții de publicitate pot viza doar grupe generale, pe baza informațiilor furnizate de utilizator: de exemplu, femeile din California, care lista navigarea ca un interes.
Într-un post pe blog despre noul produs, Facebook a fost rapid remarcat că datele sunt anonimizate pe ambele părți. Care este, în timp ce agenții de publicitate pot viza grupuri de utilizatori specifice, nu se cunoaște identitatea utilizatorilor care publicitate pentru.
Categorii partenere agenții de publicitate vedea doar de mărimea grupului, și detalii despre ce acești utilizatori au fost grupate – de exemplu, ei sunt clienții cu un magazin alimentar card de fidelitate care cumpara de trei ori mai mult cereale ca media națională.
Asocierea acestor surse de date este sigur să critici tămâie de practici de date ale companiei, deși Facebook, de asemenea, menționat în postul său că “companiile au folosit mult timp acest tip de orientare de pe Facebook.”
“Credem că acest nou tip de direcționare este atât mai relevant pentru oameni și poate fi chiar mai eficient pentru agenții de publicitate”, a declarat Elisabeth Diana, purtator de cuvant al Facebook. “Credem că putem servi atât într-un mod intimitate, în condiții de siguranță.”
La lansare, agenții de publicitate pot alege din 500 de astfel de “categorii de parteneri,” și rafina în continuare de date, cum ar fi sexul sau varsta. Facebook a spus ca utilizatorii vor putea vedea cum și de ce au fost vizat de un anumit anunț, și au capacitatea de a renunța la anunțurile din anumite agenții de publicitate sau de categorii de parteneri cu totul.
Prin adăugarea acest tip de capacitate de publicitate foarte bine direcționate, Facebook vrea în mod clar pentru a crea mai multa valoare pentru agenții de publicitate – care ar putea conduce la mai multe venituri pentru Facebook.
Rețeaua socială are peste un miliard de utilizatori, dar în 2012, venitul mediu lunar per utilizator al companiei a fost de doar 5.32 dolari. Asta e doar o creștere de 6% din 2011, și este mult mai mică decât alte companii care raportează metric.
Totuși, publicitatea rămâne pâine și unt Facebook. Anunțuri reprezentat 84% din veniturile Facebook în 2012, iar compania a continuat sa lanseze site-ul actualizări care Toe linie între atrage atenția la anunțuri și utilizatorii nu enervant. De exemplu, luna trecută News Feed restructura centrat în jurul unui design mult mai vizual, care include, de asemenea, grafica mai mari pentru anunțurile din feed-uri de știri utilizatorilor.

Leave a Reply