Facebook ardhmja eksportit komerciale

Online dhe offline përmes layout, Facebook u përpoq për të gjetur O2O dhe të dhënat për eksport të ardhmen komerciale.
Për të kuptoj se shërbimi kupon Facebook nuk është një detyrë e lehtë, sepse Facebook gjithmonë të doja të marrë emrat e tyre, por në fakt ata janë krejtësisht jashtë të modeleve të ndryshme të biznesit.
Së pari, në gusht të vitit 2010 Facebook lansuar Facebook Places, i cili është anëtar i një sistemi shoqëror të bazuar në rrjet automatike pozicionuar. Nentor, Facebook nisur ndjekur nga përdorimi i teknologjisë Facebook Check-në marrëveshje të shërbimeve – shfrytëzuesi përmes aplikimit Facebook në restorante, supermarkete, bare, kafene dhe vende të tjera, “shenjë”, Facebook do të sigurojë kuponat zbritje e duhura si një shpërblim . Nëntor 2011, Facebook nisi një marrëveshje të ngjashme të shërbimit në Facebook, drita mund të shihet nga emri i të dy janë shumë të ngjashme në të gjitha përpjekje anësore O2O Facebook. Facebook nisur këto dy shërbime janë në fakt imitim i drejtpërdrejtë i Foursquare (Foursquare është një informacion i bazuar në vendndodhjen faqen e internetit mobil e përdoruesit të shërbimit të telefonisë dhe të inkurajojnë Mobile shfrytëzuesit pjesën e telefonit me të tjerët aktuale vendndodhjen e tyre gjeografike dhe informacione të tjera). Facebook dëshiron të përdorin rrjetet sociale si një njësi ekonomike dyqane të sjellë të trafikut, edhe pse këto dy shërbime janë ende veprojnë, por madhësia e hendekut, dhe Foursquare shumë larg.
Shërbimi i dytë Facebook kupon është lansuar në vitin 2011, duke imituar shërbimet blerë Groupon, përdoruesit e blej kuponat Postoje Facebook për të ruajtur të holla. Facebook nuk është e shërbimeve të kufizuara blej zbritje, duke lejuar konsumatorët të përdorin promovime celular kërkimit pranë. (Krahaso, blej Groupon Krijuesit maj 2012 para nisjen e vend-bazuar celular të shërbimit të klientit Tani Groupon.) Shërbime të blerë, por suksesi i Facebook-ut nuk e imagjinoj se nisur vetëm katër muaj, Facebook do të në gusht 2011 ndërprerja e shërbimit.
Por Facebook në një përpjekje për të blerë fushës dhe nuk ndalet, në prill 2012 Facebook nisur Oferta Facebook, shërbimi është i ndryshëm nga të blerë atë mëparshëm:
1. Oferta Facebook janë të bazuara në marrëdhëniet midis tregtarët dhe përdoruesit, zbritje tregtar njoftimin në faqen kryesore, vetëm për të parë tifozët e tyre. (Natyrisht, bizneset mund të përdorë gjithashtu edhe për të promovuar zbritje reklamat e tyre.)
2. Facebook Oferta jo-të drejtpërdrejtë tregtinë, ju doni për të marrë pjesë në aktivitetet e përdoruesit duhet të klikoni mbi ofertat e zbritje, dhe tregtarët do të dërgohet tek përdoruesi një letër elektronike konfirmim, dhe të kërkojë nga shfrytëzuesi për një mesazhi zbritje dyqan kupon Moumou do të shfaqet në jetën e tij Rrethi i miqve, një përdorues me shërbimet zbritje konfirmimit. Kjo ka paraqitur një problem: Kliko në përdorues Facebook nuk do të duan të kuponat zbritje të vërtetë do të shpenzojë një shumë njerëz shohin vetëm miqtë e mi të pyesin për një kupon zbritje, dhe pastaj vetë të kërkuar për të parë se si ajo është, kështu që ai kërkoni për informacion kupon duket edhe në rrethin e miqve të tij (kjo quhet marketing viral), por përdoruesit e vërtetë zbritje të holla nuk duket aq shumë. Facebook Oferta Facebook deklarohet 2012 të jetë 4.2 milionë përdorues unik për të kërkuar para. Kjo duket të jetë një rezultate mjaft të mira, por nuk përcaktojë se çfarë përqindje e përdoruesve të arkëtohet nga kuponat zbritje, është e vështirë për të vlerësuar popullaritetin e vërtetë.
Si të bëni Coupon Facebook
Pra, si për të trajtuar shërbim Facebook kupon përfshirë në të? Së pari, Facebook gjithmonë, përpjekjet e ndryshme, madje edhe vetëm një imitim i thjeshtë (Groupon imituar bëni të blerë, të bëjë imitojë gjeografinë Foursquare rekomandojë), por mënyra e gabuar, kur Facebook zbuluar kur dalje të shpejtë.
Duke folur nga një model biznesi, Facebook katror dhe i palosur më afër se Groupon. Facebook kryesisht përmes të ardhurave nga reklamat sesa shitjet e produkteve, kështu që mund të zhvillohen për Foursquare si një sistemit të pozicionimit gjeografik për reklamat dyqan fizike, por ne të gjithë e dimë, blej çelësi është që të krijojë ekipin e shitjes terren dhe pas shitjes shërbimeve mbështetëse (të paktën tani për tani), por Këto dy pika nuk janë të mira në Facebook. Pra, kur Facebook dijeni të blerë social rrjetit të tyre nuk do të luajnë një rol vendimtar, kur ajo u largua me vendosmëri. Për nisjen e ardhshëm të Ofertave Facebook, pavarësisht blerë hijen e vet, por esenca është një formë e reklamave, Facebook nuk është shumë i përfshirë në marrëveshje kupon. Të gjitha në të gjitha, shërbimi kupon, Facebook nuk e ka marrë fitim më shumë, e ardhmja Facebook ka të ngjarë të vazhdojë të futë shërbime të reja.
Plugins sociale: të dhënat e përdoruesit Layout
2011, kur në Facebook e-commerce fokus është futur direkt në dyqan, Facebook për miratimin e funksioneve të saj Grafik Hapur (Open Grafiku) është i lidhur me e-commerce faqet e tjera. Shkurt 2011, Facebook bashkëpunim me Amazon, përdoruesit mund të hyni me Facebook Amazon. Users Amazon do të importohen pas informacionit mbi Facebook, dhe në këtë mënyrë të sigurojë rekomandime më të sakta të produktit. Në tetor, eBay gjithashtu paraqiti grafikun Facebook Open. Provuar, Facebook nuk ishte i suksesshëm si platformë pazar, por përmes bashkëpunimit me faqet pazar e tjera, Facebook mund të mbledhë një shumë të të dhënave, por nuk personalisht në internet funksionimin tregtare platformë tregtare. Për bizneset me përdorues të dhënave të Facebook pa dyshim do t’i bëjë ata më reklama në shënjestër; Dhe për Facebook, kjo është si prapa skenave e vëzhguesit nuk, personalisht në gjendje për të blerë të dhënave përkatëse operacionale e-commerce sites, duke pritur koha është pjekur , Facebook ka të ngjarë që edhe njëherë të hidhen në treg ofrues të energjisë elektrike.
Facebook Hapur Grafiku më poshtë për një hyrje të shkurtër. 2008, Facebook on-line Connect Facebook, Facebook Connect lejon përdoruesit e Facebook për të përdorur në llogari tjetër faqet e Facebook, duke eliminuar nevojën për një mesazh website duhet të regjistroheni një llogari telashe. Prill 2010, Facebook nisi aplikacioneve të hapur grafik (Open Grafiku API), funksioni i saj ka qenë shumë më tepër se faqet e jashtme të lidhura me Facebook, por një mesazh për Facebook dhe vende të tjera të shkëmbimit të informacionit mjet.
Lindur me aplikimin është se ne jemi shumë të njohur me plugin social Facebook. Një nga më të zakonshme është “si” button, e cila mund të vendoset kudo në vend, kur dikush klikimeve në Facebook butonin “Like”, ai automatikisht bëhet një tifoz i faqes. Përdoruesit si informacion në një faqe do të shfaqet automatikisht në asgjë të re e përdoruesit, ekuivalent të bërë një promovim pa pagesë për këtë faqe interneti. Përveç kësaj, për shkak se përdoruesi ka të bëhet një tifoz i atij vendi, pas së cilës vendi mund të dërgojë një mesazh të tij. Facebook gjithashtu ka një numër të plug-ins sociale, të tilla si faqe Facepile mund të listojnë të gjitha pëlqente Page Facebook avatarin e përdoruesit.
Tani shfaqet në faqet e internetit të mëdha kanë më shumë se social Facebook plug-ins, si Google, Twitter, LinkedIn, Pinterest dhe të tjera social plug-ins, përdoruesit gjithashtu mund të përdorin Twitter, LinkedIn dhe të tjera social networking llogari të hyni disa faqet e internetit. Lajm i mirë është që përdoruesit të merrni një shërbim shumë të personalizuar, promovimi i biznesit është gjithashtu më shumë në shënjestër, Ana negative është se shumë përdorues të Facebook, ka shumë pikëpyetje për rrjedhjet e të dhënave personale

Leave a Reply