Espanjan prinsessa todistamaan korruption osalta

Odotetaan olevan tuomioistuin päivämäärä kuin mikään muu, espanjalaisten niitattu kavalluksista asiassa, joka on jäseniä kuninkaallisen perheen kanssa.
Lauantaina prinsessa Cristina, nuorin tytär kuningas Juan Carlos on ensimmäinen suora jäsen Espanjan kuningasperheen todistamaan oikeudessa kun edessä esitutkintaa, rikoksen, Espanjan kuninkaan luona on vahvistanut.
Hänen miehensä Inaki Urdgangarin kasvot esitutkintaa samasta asiasta ja todisti jo vuosi sitten. Tapauksessa keskittyy hänen voittoa Noos säätiö sai miljoonia dollareita hallituksen tekemistä vaiheessa urheilu ja matkailu tapahtumat.
Tuomari Jose Castro tutkii, onko osa noista varoista ohjattiin yksityiskäyttöön prinsessa, joka on 48 ja hänen miehensä, 46. Kautta niiden lakiosastojen sekä kieltää kaikki rikkomukset.
Suljetuin ovin todistus prinsessa järjestetään paikallinen tuomioistuin Palma de Mallorca Baleaarien. Oikeustalo ei ole kaukana Marivent-palatsi, kuninkaallisen perheen kesäasunto Mallorcalla, Euroopan matkakohteista.
Tuomari Castro viime huhtikuussa tasaantunut alustavan syytteet prinsessa tässä tapauksessa, mutta ne poistettiin toukokuussa kun syyttäjä valitti lääninoikeuteen, vedoten riittävää näyttöä.
Mutta Castro tutkinta ja viime kuussa annettu 227 sivujärjestys uudelleen tuo alustava syytteet princess, väitetty veropetoksiin ja rahanpesuun erillinen yrityksellään Aizoon, jossa hän oli 50 % osuuden miehensä tilalla loput.
“He käyttää yhtiön taskussa julkisia varoja ja myös alin mahdollinen veroa tai yksinkertaisesti huijata valtiovarainministeriö,” sanoi Eduardo Inda, tutkimusten toimittaja El Mundo-sanomalehti joka mukana kirjoittamassa kirjan, “Urdangarin,” väitetty taloudellinen säännönvastaisuuksista.
“Että yhtiö, prinsessa Cristina on yksi, joka allekirjoittaa vuosikertomukset,” Inda sanoi.
Kun uusi esitutkintaa nostettiin tammikuussa Cristina’s top lakimies, veteraani poliitikko ja puolustusasianajaja Miquel Roca, kertoi ne valittaa.
Mutta viikkoa myöhemmin, asema muuttui äkillisesti ja ilmoitettiin, että prinsessa todistavat.
Täyskäännös hovin painostuksesta ei ollut, vaan oli henkilökohtainen päätös prinsessa, joka saa hänen puolustus joukkue asiasta, sanoi virallisen perehtynyt keskusteluissa hovin, joka puhui edellytyksenä nimettömyys.
“Se oli hänen päätöksensä todistamaan yksinkertaisesti koska hän ei ole mitään salattavaa, ja hän on vakuuttanut alustava syytetty vapautetaan syytteestä, ja on parempi todistamaan kuin ajatus pelkuruus olkoon siellä,” virkamies sanoi.
Alustavat kulut lopulta saattaa hävitä, mutta hakemuksen syytteet asettaa karsintakilpailu liikkeessä.
Tapaus on eri kavalluksista skandaalit kuninkaallisen perheen ja suurimmat poliittiset puolueet ja johtava unioni taloudellisen kriisin aikana, kun monet espanjalaiset ovat menettäneet työpaikkoja tai oli kiristettävä taloudellinen.
Prinsessa Cristinan todistus tulee uusi raportti Euroopan komissio osoittaa, että 95 prosenttia espanjalaisista sanoa, että korruptio on levinnyt laajalle kansakunta.
Royal kotitalouksien kaksi vuotta sitten ulkopuolelle prinsessa Cristina ja hänen miehensä edustavat Espanja virkatehtäviään, kuten tällä viikolla Madridissa, kun kuningas, kuningatar Sofia, kruununprinssi Felipe ja hänen vaimonsa, prinsessa Letizia tyytyväinen ulkomaisia diplomaattikunnan.
Mutta jotkut espanjalaiset sanovat prinsessa on vielä saada erityiskohtelua.
“On hienoa, he vihdoin tuovat esitutkintaa,” sanoi opiskelija Mariana Moragrega ulkopuolella royal palace, Madrid. “Mutta koska hän on kuninkaan tytär, hän on hyvin suojattu ja ei mene vankilaan.”
Kolumnisti El Pais-lehti, Ernesto Ekaizer ennustaa todistus lauantaina voisi olla sitä vastaan prinsessa lopun alkua. Hän kirjoittaa, että tuomari joutuu jälleen vastustuksesta syyttäjä ja sanookin ei ole vielä tarpeeksi rikosoikeudellisia todisteita vastaan prinsessa. Ja näin voi pois päästä oikeudenkäyntiä.
Carlos Cruzado, vero viraston teknikoille, jotka työskentelevät Treasury-ministeriön Gesta unionin puheenjohtaja sanoi, on epätavallista, että syyttäjä näennäisesti puolelle prinsessa, joka on syytettynä alustavan veropetoksesta sen sijaan että kansakunnan vero perintätoimistojen etuja.

Comments are closed.