Epäillään militantti palaavat sodan Syyriassa pidätettiin Espanjassa

Epäillyn islamin sotaisaa palaavat Eurooppaan sodan Syyriassa pidätettiin sunnuntaina Etelä-Espanjassa Málagan lentoasemalla mahdollisena “uhka kansalliselle turvallisuudelle”, sisäministeriö sanoi tiedotteessaan.
Epäilty Abdeluahid Sadik Mohamed, kuuluu al-Qaida liittyy ryhmään, islamilaisen valtion Irakin ja Syyrian, julkilausumassa todettiin.
Ministeriön tiedottaja vahvisti Sadik Mohamed on Espanjan kansallinen syntyi Ceuta, Espanjan erillisalueen Marokon pohjoisrannikolla.
Hän oli viettänyt kuukauden rinnalla islamilaiset militantit taistelevat Syyriassa ja Irakissa viime toukokuusta lähtien saapuvat alueelle Casablanca, Marokko. Hänet pidätettiin Málagan lentoasemalla lento Istanbul, Turkki, julkilausumassa todettiin.
Espanjan terrorismin asiantuntijat ovat toistuvasti sanoneet, viranomaiset ovat tiiviisti jäljitys islamilaisia militantteja, jotka ovat taistelleet Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa, kun he tulevat Eurooppaan kuin mahdolliset “yksinäinen susi” uhka tai ryhmän terroritekoihin liikkeitä.
Sadik Mohamed on väitettiin terroristien koulutusleireistä Syyrian ja Irakin julkilausuman sanoi. Sisäministeriön ei heti paljasta hänen ikänsä.
Hän oli epäilty osittain purettiin Espanjan ja Marokon verkoston islamilaisia militantteja, jotka palvelukseen, manipuloinnin, koulutettu ja rahoitettu militantteja lähetetään lämpö Syyriassa.
Verkon perustui Ceutan ja ja lähellä Marokon Fnideq. Kymmenen militantteja väitetysti liittyy tähän verkkoon on vangittu oikeudenkäyntiä edeltävä syytetään terrorismin väitetty johtaja, joka pidätettiin elokuu paettuaan säilöön kesäkuussa. Kahdeksan epäillään kollegoideni pyöristettynä tuolloin.
Tuomioistuimen päätöksellä myönnetty, tuomari Arja Moreno Espanjan kansallisen tuomioistuimen kirjoitti, että epäillyn solu Ceutan oli “rakenne perustuu Espanjassa, yhteydet Marokon, Belgiassa, Turkki ja Syyria, omistettu jyrkentää, rekrytointi ja lähettämällä Mujahedin-järjestö (fighters) Syyrian tavoitteena suorittaa jihad ja saavuttaa marttyyrikuoleman.”
Ryhmä on Jabhat al-Nusra eteen, kuvattu aktiivinen al-Qaidan ryhmä ja noin Syyrian ja Irakin islamilainen valtio ja Syyriaan, mutta “siellä kasvaa viittauksia suorittaa jihad kotona”, tuomari varoitti tuolloin viittaa hyökkäysten Espanjassa.
Ryhmä oli lähettänyt vähintään 12 Espanjan tai Marokon miehet Ceuta ja Marokosta taistelemaan Syyriassa, tuomari kirjoitti. Ainakin viisi kuollut itsemurhaiskuja Syyriassa, joka aiheutti lukuisia uhreja. Yksi miehistä oli alaikäinen; ei ollut heti selvää, jos hän oli joukossa, joka oli kuollut.
Jossa Sadik Mohamed olla liikettäni klo kansalliselle tuomioistuimelle Madridissa sisäministeriön julkilausuman sanoi.

Comments are closed.