Doe telepathische ratten komst biologische computers?

Ratten hebben telepathisch samen over de continenten in het eerste gebruik van neurotechnologie om gedachten overbrengen rechtstreeks tussen dieren hersenen.

Wetenschappers getraind ratten in Durham, North Carolina en Natal, Brazilië samen te werken om problemen in ruil voor een glas water op te lossen. In het eerste experiment moesten zij de juiste hefboom correspondeert met een bepaalde lampje op; in de tweede ze onderscheid tussen brede en smalle openingen.

Elektroden pakte de hersenactiviteit van de eerste rat, de “encoder”, en voedde het internet te promoten in de hersenen van haar partner, de “decoder”, die dezelfde hendels in zijn kooi had, maar geen visuele aanwijzingen ontvangen over welke te drukken. De beste decoder ratten goed nagebootst bijbehorende encoder partners 70 procent van de tijd.

Miguel Nicolelis, een pionier op het gebied van onderzoek naar brein-computer interfaces aan de Duke University in North Carolina, gewerkt aan de experimenten met wetenschappers van het Safra Internationaal Instituut voor Neurowetenschappen van Natal in zijn geboorteland Brazilië. Hun resultaten werden gepubliceerd op donderdag in het tijdschrift Scientific Reports.

Prof Nicolelis zei dat de experimenten kunnen leiden tot het ontstaan ​​van een biologische computer – of “brain-net” – het koppelen van meerdere hersenen. “We kunnen zelfs voorspellen wat voor soort emergente eigenschappen lijkt wanneer de dieren beginnen interactie als onderdeel van een brein-net,” zei hij. “In theorie zou je je voorstellen dat een combinatie van hersenen zou kunnen oplossingen die individuele hersenen niet kan bereiken door zelf uit te voeren. Een dier kan zelfs iemands gevoel van eigenwaarde op te nemen.”

De samenwerking werkte niet alleen als beide ratten in dezelfde lab, maar ook wanneer men was Duke en een in Brazilië. “Hoewel de dieren waren op verschillende continenten, met de daaruit voortvloeiende luidruchtige transmissie en signaal vertragingen, ze konden nog steeds communiceren”, zegt Miguel Pais-Vieira, een ander lid van het team. “Dit zegt ons dat we konden een werkbare netwerk van de hersenen van dieren verdeeld in een groot aantal verschillende locaties.”

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat de visuele en tactiele informatie kan worden ingevoerd in en uit een rat hersenen met behulp van microscopische elektroden geïmplanteerd in de cortex – het meest recent als de dieren leerden om te “voelen” onzichtbare infrarode straling.

In eerste experiment Prof Nicolelis ‘, de encoder rat kreeg een grotere beloning als de decoder ook de juiste keuze gemaakt, wat leidt tot twee-weg neurale samenwerking tussen de twee ratten. “We zagen dat wanneer de decoder rat een fout begaan, in principe de encoder zowel de hersenfunctie en gedrag om het gemakkelijker maken voor haar partner om het goed te krijgen veranderd,” zei hij. “De encoder verbeterde de signaal-ruisverhouding van de hersenactiviteit die de beschikking vertegenwoordigd, zodat het signaal werd schoner en gemakkelijker te ontdekken.”

In het tweede experiment werd een scan van de hersenen van de decoder is gebleken dat het begin van de encoder snorharen en eigen snorharen vertegenwoordigen de tactiele cortex. “De rat creëerde een voorstelling van een tweede lichaam op de top van zijn eigen,” zei Prof Nicolelis.

Professor Christopher James, een expert op het brein-computer interfacing aan Warwick University in het Verenigd Koninkrijk, zei de hertog team de plannen voor multi-hersen-netwerken zou kunnen werken bij dieren, maar om ethische en praktische redenen, niet geschikt voor mensen in de nabije toekomst . “Het systeem zou het plaatsen van invasieve elektroden in de deelnemers en de visuele en tactiele betrokken hersensignalen zijn vrij ruw,” Prof James opgemerkt. “Je kan niet ruilen abstracte gedachten.”

Leave a Reply