De Voorzitter van de Duitse  neemt niet deel Olympische in Rusland

Duitse President Joachim Gauck zijn land tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji, Rusland, niet zal vertegenwoordigen zegt zijn kantoor.
De aankondiging maakt Gauck, een voormalig dominee, de eerste belangrijke politieke figuur tot een boycot van de spelen, die worden op de Zwarte Zee-resort in februari gehouden zal.
Volgens een rapport in de Duitse publicatie Der Spiegel, Gauck het besluit uit protest tegen de schendingen van de mensenrechten en de intimidatie van oppositieleden voor politieke Russische gemaakt. Het tijdschrift zei dat de Russische regering was op de hoogte van zijn besluit vorige week.
Maar Gauck van office is het bagatelliseren van het verslag. “Hij gewoon besloten niet te gaan,” vertelde zijn woordvoerder Tobias Scheufele CNN. “We niet zeggen over zijn motivaties.”
Scheufele zei dat Duitsland is niet iets uit Rusland gehoord over Gauck het besluit. Ruslands presidentiële Press Service zei dat er geen onmiddellijke officiële reactie op het verslag.
Duitslands voorzitterschap is grotendeels ceremoniële; Bondskanselier Angela Merkel houdt toezicht op de regering.
Sommige atleten hebben uitgesproken tegen Ruslands nieuwe “propaganda” wet dat zelfs bespreking van homoseksualiteit overal verboden dat de kinderen het kunnen horen.
De wetgeving, die President Vladimir Putin in juni ondertekend, geeft autoriteiten de macht om geldboeten opleggen, evenals houden en uitzetting van buitenlanders die geacht worden te hebben overtreden de wet.
Sotsji 2014: Gay atleet belooft openlijk uitdagende houding op spelen
Sommige kunstenaars en activisten hebben opgeroepen tot een boycot van de spelen van Sotsji, die uitgevoerd vanaf 7 februari tot en met 23.
“Ik denk niet dat we moeten gaan naar de Olympische spelen op alle,” zei Lady Gaga vorige week tijdens een interview op de Britse televisieshow “Alan Carr: Chatty Man.” “Ik denk alleen dat het is absoluut verkeerd dat zoveel landen voor het verzenden van geld en economie in de weg van een land dat biedt geen ondersteuning voor homo’s.”
In augustus, Brits acteur en schrijver Stephen Fry schreef een open brief aan het Internationaal Olympisch Comité en de Britse premier David Cameron zegt: “een absoluut verbod op de Russische Olympische Winterspelen 2014 op Sotsji is gewoon essentieel.
“Fase hen elders in Utah, Lillehammer, overal u wilt. Op alle kosten die Poetin niet kan worden gezien dat de goedkeuring van de beschaafde wereld,”schreef hij in de brief geplaatst op zijn website.
Poetin zei in een interview op de staatstelevisie in September dat homoseksuele mensen zou niet worden gediscrimineerd op de spelen van Sochi. Maar dat bleek strijdig met de verklaringen van ambtenaren van de overheid dat de anti-homo propaganda wet zou worden toegepast.
Poetin zei ook later dat iedereen zou worden verwelkomd in de Olympische Winterspelen in Rusland, ongeacht seksuele geaardheid, staat gerunde RIA Novosti persagentschap gemeld.
Het IOC in augustus zei dat het ontvangen garanties “van het hoogste niveau van de regering in Rusland” dat de wet mensen bijwonen of deelnemen aan de Games niet zou beïnvloeden. De volgende maand, zei het IOC dat de wet heeft geen schending van het Olympisch Handvest.
Amerikaanse President Barack Obama afgewezen oproepen voor de Verenigde Staten tot een boycot van de spelen, zeggen dat een dergelijke stap zou Amerikaanse atleten die opgeleid en opgeofferd om in aanmerking te kwetsen.
Eerder dit jaar, stelde Sen Lindsey Graham een mogelijk boycot van de Olympische spelen als Poetin toegestaan NSA leaker Edward Snowden te blijven in zijn land en als Poetin voortgezet ter ondersteuning van de Syrische President Bashar al-Assad.

Comments are closed.