De grootste aankondiging Facebook heeft het niet

Facebook op donderdag onthulde een News Feed opknapbeurt die ervoor zorgt dat de inhoud meer persoonlijke en aansprekend zijn. Maar de reden achter de redesign – reclame – kreeg nauwelijks een vermelding.

Facebook (FB) is sterk afhankelijk van gepromoot berichten in de News Feed voor advertentie-inkomsten. Als u “als” een merk pagina op Facebook, kunnen je vrienden er advertenties voor dat merk met uw naam of gezicht ernaast.
Maar de oude News Feed formaat niet veel onroerend goed niet aan adverteerders, en als je niet “liking” pagina’s en activiteiten, Facebook is het maken van minder geld van je af. Het is in het belang van Facebook’s om de gebruikers terug te keren naar de site, en actief te betrekken bij de inhoud en advertenties.
“Wat drijft betrokkenheid schijven te gelde maken”, zegt Ken Sena, analist bij Evercore Partners. “Voor Facebook, de News Feed is zijn product -. En zijn weg naar gebruikers geld te verdienen”
Algehele gebruikerservaring Facebook engagement is gekomen in vraag onlangs, met sommige critici zeggen “Facebook moeheid” is ingesteld inch Een recente Pew Research Center studie is gebleken dat 61% van de Facebook-gebruikers hebben een aantal weken gehaald van de site. Eerder deze week, de New York Times ‘Nick Bilton klaagde hij krijgt veel minder voorkeuren en deelt deze dagen dat hij berichten zijn columns op de site.
Facebook’s aankondiging op donderdag is de poging om dat probleem te verhelpen.
De nieuwe News Feed is meer visueel ontwerp neemt nu een veel groter deel van het scherm, en Facebook heeft toegevoegd een persoonlijk cadeau. Gebruikers zullen in staat zijn om te filteren op categorie: content van vrienden alleen, merk pagina’s alleen, of van onderwerpen zoals sport en muziek.
Facebook richt zich op de manier waarop de nieuwe feed zal een verbeterde ervaring voor gebruikers, maar enkel het woord “advertentie” een keer, in het voorbijgaan. Beleggers echter begrepen dat wat beter is voor de gebruikers is beter voor bottom Facebook lijn. Ze aandelen 4% hoger gestuurd na de aankondiging.

Leave a Reply