Creator ‘Battle Bears’ vindt inspiratie in familie reis

Ben Vu’s ouders en oudere broer vluchtte Zuid-Vietnam met de boot in 1975 – in de chaotische en gewelddadige laatste dagen voor Saigon viel op communistische troepen uit het noorden.

Het gezin emigreerde naar een klein stadje in Nebraska, waar Ben is geboren, maar het verhaal van hoe de familie ontsnapte 38 jaar geleden deze maand werd een deel van de familie lore – real-life bedtime stories van durf en gevaar jonge Ben nooit moe van horen.
Drie decennia later, Ben begon zijn eigen bedrijf, SkyVu (uitgesproken sky-VOO) Entertainment, en gebruikt deze verhalen als zijn inspiratie voor een mobiele game genaamd “Battle Bears.”
“The Battle Bears is een sci-fi reis van het ene eind van de futuristische Amerika aan de andere kant,” zei Vu. “Het soort parallellen het verhaal van mijn familie vertelt van het verplaatsen van Vietnam naar Amerika, die verraderlijke tocht. Ze hebben mij altijd verteld dat verhaal gedurende de kinderjaren. Het vast met mij.”
Aangezien het in 2009 gelanceerd, hebben mobiele gamers gedownload “Battle Bears” meer dan 24 miljoen keer. SkyVu is gegroeid van drie medewerkers naar 35 en het tellen. Twee “Battle Bears” game soundtrack albums verkopen op iTunes, en de Omaha bedrijf is nu bezig met een web serie met Google.
Doel Vu is een entertainment-imperium te creëren, te beginnen met de Battle Bears – stripfiguren vergeleken in de gaming pers zowel aan de Teenage Mutant Ninja Turtles en Angry Birds.
Sinds de lancering van mobiele telefoons in 2009, heeft “Battle Bears” is gedownload meer dan 24 miljoen times.At 37, Vu is een onwaarschijnlijke tech ondernemer. Hij groeide op in Norfolk, Nebraska, ver van de tech en entertainment hubs van Silicon Valley en Hollywood.
Zijn ouders, die liet een succesvolle koffie-en thee-bedrijf achter in Vietnam, werkte als conciërges, aanvankelijk. Het gezin woonde in een huis niet ver van Johnny Carson’s jongensjaren huis.
“Telkens als ze ‘Johnny Carson komt thuis,’ Ik herinner me dat tv-ploeg komt naar de stad. Het was het grootste wat ooit overkomen Norfolk, denk ik. Dat was mijn eerste kennismaking met entertainment,” aldus Vu.
Een van de voordelen van zijn vaders werk was papier. Zijn vader zou thuis komen met pakken papier uit het ziekenhuis waar hij werkte.
“Dat was een van mijn dierbaarste herinneringen, omdat we de pakken papier zou zetten op de tafel in het begin van de avond, zouden we het uitrollen en mijn broer en ik zou trekken uit de oorlog scènes en wapens en voertuigen tot onze handen konden ‘ t trekken meer, “zei Vu.
Moeder van Ben’s werd uiteindelijk een naaister en zijn vader verdiende een hbo-opleiding in de informatica. Zijn oudere broer, Hoa, lid van het Leger, oplopend tot de rang van kapitein voordat medeoprichter SkyVu met Ben in 2008.
Ben herinnert dat een glansloos student, maar zegt hij kon altijd tekenen en verhalen vertellen. Hij ontving een master’s degree in de animatie op CalArts en werkte aan de Oscar-genomineerde animatiefilm ‘Coraline’ voordat SkyVu in de kelder van een gehuurd huis in een buitenwijk van Omaha.
“Ik besloot dat ik kon al mijn tijd zwoegend in de filmindustrie probeert te maken mijn personages gerealiseerd, of ik iets kon beginnen op mijn eigen en streven naar een kleiner scherm,” zegt Vu.
Hij gefinancierd SkyVu uit eigen zak, met hulp van vrienden en familie, voordat pitching zijn idee naar Nebraska Angels, een groep lokale venture capitalists. Hij ontving zijn eerste buiten investering van bijna $ 500.000 – een bedrag dat is niet enorm door dotcom startup normen, maar een die een enorm verschil voor SkyVu gemaakt.
“Ik krijg mijn harde werkethiek van mijn vader en van de moeder en van mijn oudere broer, maar ik heb ook een beetje creativiteit en opstandigheid die brandstof helpt het bedrijf”, aldus Vu.
Ben is CEO SkyVu’s. Zijn broer blijft in de raad van bestuur, maar is niet betrokken bij de dag-tot-dag-activiteiten.
In ‘Battle Bears, “de beren zwerven door de melkweg proberen om het tegen bedreigingen te beschermen op een manier die zowel leuk en origineel.
Chief onder hun vijanden zijn Huggables, roze beren die de strijd draagt ​​tot de dood, tenzij de personages te schieten hun hoofden eraf eerste knuffel – gevraagd regenbogen te spuwen uit hun lichaam.
“We hebben zeer leuke beren en ze zijn in zeer fantastisch, wilde situaties. Dus moeten ze ‘MacGuyver’ hun weg naar buiten met een zeer unieke wapens,” zei Vu. “En dat is een deel van de schoonheid van de merken. Het is de wackiness, in combinatie met slechts een klein beetje van het geweld voor een dramatisch effect.”
Wandelen tussen de game-ontwikkelaars, de ruimte versierd met posters, tekeningen en 3D-renderings, Vu wordt geanimeerd te praten over nieuwe personages, nieuwe wapens en nieuwe games in de werken.
“Dit is heel erg showbusiness, en we moeten blijven groeien als we gaan naar een sterke media-bedrijf te worden,” zegt Vu.

Leave a Reply