BlackBerry Z10 review: Een nobele mislukking

Als Apple of Samsung vrijgegeven van de BlackBerry Z10, zou iedereen noemen saai. Maar deze twee ondernemingen waarschijnlijk niet zou hebben ingevoerd een apparaat met dergelijke fanfare. BlackBerry, natuurlijk, had geen keus.

BlackBerry (BBRY), het bedrijf dat enkele van de grootste mobiele apparaten voor de smartphone revolutie geschapen, heeft een aantal komische dieptepunten van de afgelopen vijf jaar. De nieuwe Z10, die AT & T (T, Fortune 500) en Verizon (VZ, Fortune 500) zal binnenkort beginnen met de verkoop aan klanten in de VS, is een verbetering. Maar het is niet een redder voor de worstelende bedrijf.
De hardware is helemaal goed. Het is een van de meest perfect geproportioneerd telefoons voor zover Gewicht, dikte en grootte van het scherm betreft. Maar het is niet beter op enigerlei wijze dan de beste telefoons.
Het ontwerp is schoon en mooi op een subtiele manier, maar niet spannend op dezelfde manier een telefoon als de HTC One is. De batterij kan je door de dag onder een matig gebruik, maar het is niet uitzonderlijk. De 4G LTE is snel, en de gesprekskwaliteit is prima. Maar vrijwel alle telefoons doen dat nu goed.
Het 1280×768 scherm is goed, maar elke andere top telefoon pakken een pixel-dichtheid, Retina-display graad. De camera is respectabel, maar de bodemloze prestaties bij weinig licht betekent dat het niet het bezit van een vlam om de camera in Nokia’s (NOK) Lumia 920.
En zijn hersenen – een 1,5 GHz dual-core processor in combinatie met 2GB RAM – is al een generatie achter wat er is aangekondigd door rivalen nu toe dit jaar.
Zie ook: BlackBerry 10 voelt een generatie te laat
BlackBerry had behoefte aan een telefoon die kan opkomen tegen een andere nieuwe apparaat. Maar dit is niet een vlaggenschip telefoon. Het is een apparaat iemand anders weg zou moeten geven voor gratis met een contract van twee jaar tegen het einde van het jaar. En voor BlackBerry, dat is natuurlijk niet genoeg.
Maar zelfs wanneer de Z10 had de nieuwste en beste hardware, zou alleen een deel van de vergelijking.
Sinds BlackBerry handhaaft zijn eigen besturingssysteem, moet het bedrijf in staat zijn om zich te onderscheiden door middel van software-centric design en functies.
BlackBerry zeker verbeterd zijn platform rond deze tijd, maar zelfs met de toevoeging van de beste nieuwe functies, de update voelt conservatief. Het is alsof de onderneming op haar hoede voor zich te vervreemden van haar bestaande user base van bedrijven en overheden toegewijden.
Dus het maakt niet uit dat de nieuwe BlackBerry Hub-functie is een prachtige manier om bij te houden van ieder sociaal netwerk, messaging-dienst, en communicatieplatform te houden in een klap.
Evenmin doet het er toe dat de nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem een ​​van de beste multitasking oplossingen sinds Palm’s noodlottige webOS heeft – die royaal BlackBerry ontleent. Het maakt niet uit waar u zich in het besturingssysteem, kunt u vegen en je bent genomen naar het beginscherm, waar al je open apps worden vertegenwoordigd door tegels.
Het probleem is dat er geen apps je gaat te willen gebruiken.
Zeker dat er Facebook en Twitter. Maar die zijn standaard op dit punt. Foursquare? Steeds minder relevant. LinkedIn? Zzz. Angry Birds? Gelieve te vertellen me u nog steeds niet spelen dat.
Zie ook: BlackBerry voorraad terug van dode (voor nu) met Z10
Rdio wordt gezegd dat het ontwikkelen van een BB 10 app, maar het is nog steeds nergens te vinden. U zult geen andere belangrijke streaming entertainment diensten zoals Spotify, Soundcloud, Netflix of Hulu niet.
Zelfs de voorraad BlackBerry apps teleurstellen.
De browser is traag, intuïtief en onaantrekkelijk. En terwijl het functioneert goed genoeg om u de informatie die u nodig hebt, het is niet een wrijvingsloze genoeg ervaring dat je het vuur van alsof het een tweede natuur.
En vergeet niet hoe gek iPhone-gebruikers waren met die vreselijke kaarten app? Breng vijf minuten met de een op de BB 10 en Apple Maps zal lijken op een navigatie-oase. En er is geen Google Maps te kiezen als alternatief.
Ondanks deze kritiek, kan het een ding BlackBerry trots op te zijn is het nieuwe toetsenbord. Het is de beste beschikbaar op elke mobiele OS. De toetsen zijn goed gespreid en touch opsporing is zo nauwkeurig als het wordt.
De voorspellende tekst functie, waarmee u flick woorden tot aan het tekstinvoerveld, is in eerste instantie lastig te gebruiken, en langzamer dan alleen maar te typen. Maar het neemt op een aantal van uw conversatie gewoonten in de tijd. Als er zinnen die u regelmatig gebruikt genoeg is, kunt u de bouw van hele zinnen zonder het typen van een letter.
Maar hier is het probleem. Het toetsenbord is gericht in de richting van de meeste trouwe kern BlackBerry’s van technologische Luddites die zijn van touchscreens doodsbang voor de afgelopen jaren. De rest van de wereld min of meer aangepast aan de touchscreen te typen.
Hoewel Google (GOOG, Fortune 500) en Apple (AAPL, Fortune 500) zijn koortsachtig verzamelen van gegevens en het verwerven van tech bedrijven werken aan geavanceerde technologieën, zodat ze kunnen bouwen functies, zoals Google nu en Siri, is BlackBerry is geobsedeerd door een toetsenbord en schijnbaar niets anders.
En uiteindelijk, dat is de grootste reden om te sturen duidelijk van de BlackBerry Z10. Alles kan functioneel zijn, maar niets voelt echt vers of spannend.

Leave a Reply