‘Bitka Medvjeda kreator pronalazi inspiraciju u obiteljskoj putovanje

Ben VU roditelji i stariji brat pobjegao Južnog Vijetnama brodom u 1975 – u kaotičnim i nasilni posljednjim danima prije Saigon pao na komunističkih snaga sa sjevera.

Iselili su se u malom gradu u Nebraski, gdje je Ben je rođen, ali priča o tome kako je obitelj pobjegla prije 38 godina ovog mjeseca postala dio obiteljskoj predaji – real-life Priče za laku noć odvažnih i opasnost mladog Ben neumorno sluha.
Tri desetljeća kasnije, Ben je započeo svoju vlastitu tvrtku, SkyVu (izgovara sky-voo) Zabava i koristiti ove priče kao nadahnuće za mobilne igra pod nazivom “Bitka Medvjedi”.
“Bitka Medvjed je sci-fi putovanje s jednog kraja futuristički Amerike na drugom kraju”, rekao je Vu. “To je vrsta paralele priča moja obitelj kaže da se kreće od Vijetnama do Amerike, da podmukli putovanje. Uvijek su mi rekli tu priču tijekom djetinjstva. Ona zaglavi sa mnom.”
Budući da je pokrenut u 2009, mobilni igrači su preuzeli “Bitka Medvjedi” više od 24 milijuna puta. SkyVu je narasla od tri do 35 zaposlenih i prebrojavanja. Dvije “Bitka Medvjedi” igra soundtrack albumi prodaju na iTunes, i Omaha tvrtka sada se radi na web-seriju s Googleom.
Vu je cilj stvoriti zabavni carstvo, počevši od Battle Medvjeda – crtani likovi u odnosu na gaming tisku i na Teenage Mutant Ninja Turtles i Angry Birds.
Od pokretanja za mobilne uređaje u 2009, “Bitka Medvjedi” je preuzeto više od 24 milijuna times.At 37, Vu je vjerojatno tech poduzetnik. Odrastao je u Norfolku, Nebraska, daleko od tech i zabava čvorišta Silicijskoj dolini i Hollywood.
Njegovi roditelji, koji su ostavili uspješnu aparat za pripremu čaja i posao iza sebe u Vijetnamu, radio je kao domara, u početku. Obitelj je živjela u kući nedaleko od Johnnyja Carsona je odrastao.
“Kad god je ‘Johnny Carson dolazi kući,” Sjećam se da je TV ekipa dolazi u grad. To je najveća stvar ikada dogoditi u Norfolk, mislim. To je bio moj prvi susret sa zabave “, rekao je Vu.
Jedna od prednosti očevog posla bio radu. Njegov otac bi došao kući s hrpama papira iz bolnice u kojoj je radio.
“To je neka od mojih najdražih uspomena jer bismo postaviti tomova papira na stolu, na početku večeri, mi bi ga razvaljati i moj brat i ja bih izvući iz ratne scene i oružja i vozila sve dok nije mogao našim rukama ‘ t privući više “, rekao je Vu.
Benova majka s vremenom postala krojačica, a njegov otac zaradio fakultetsku diplomu iz računalnih znanosti. Njegov stariji brat, Hoa, vojsci, diže u čin satnika prije co-osnivačkoj SkyVu s Benom u 2008.
Ben se prisjetio da je mlak student, ali kaže da uvijek može privući i pričati priče. Dobio je magisterij u animaciju na CalArts i radio na nominiran za Oscara animiranog filma “Coraline” prije početka SkyVu u podrumu iznajmljenom domu u predgrađu Omahi.
“Odlučio sam mogao potrošiti sve svoje vrijeme mučili u filmskoj industriji pokušava napraviti moji likovi shvatio, ili sam mogao nešto započeti na svoje i radi za manji zaslon,” Vu kaže.
On je financiran SkyVu iz džepa, uz pomoć prijatelja i obitelji, prije pitching svoju ideju Nebraska Angels, skupina lokalnih venture kapitalista. Dobio je svoj prvi izvan ulaganje od nešto manje od 500.000 $ – iznos koji nije ogromna je dotcom startup standardima, ali onaj koji je napravio veliku razliku za SkyVu.
“Ja dobiti moj tvrdi radnu etiku od mog tate i od mame i od mog starijeg brata, ali sam isto tako imati malo kreativnosti i buntovništva koji pomaže goriva tvrtku”, rekao je Vu.
Ben je SkyVu predsjednik Uprave. Njegov brat ostaje na Upravnom odboru, ali nije uključen u dan-to-dan aktivnosti.
U “Bitka Medvjedi” medvjeda lutaju galaksijom pokušava držati ga sigurno od prijetnji na način koji je i slatka i igra riječima.
Glavna među svojim neprijateljima su Huggables, roza medvjedića koji grle bitku nosi na smrt, osim ako su likovi pucati svoje glave prva – što je navelo na duge izbacivati ​​iz njihovih tijela.
“Imamo jako slatka medvjeda i oni su u vrlo fantastičan, divljih situacijama. Dakle, oni moraju ‘MacGuyver’ svoj put s vrlo jedinstvenim oružja”, rekao je Vu. “I to je dio ljepote marki. To je wackiness, u kombinaciji sa samo malo nasilja za dramatičan učinak.”
Pješačka među igre programeri, prostor ukrašen plakatima, crtežima i 3-D vizualizacije, Vu postaje animirani govori o novim likovima, nova oružja i nove igre u radovima.
“Ovo je vrlo show business, a mi moramo nastaviti rasti ako ćemo postati jaka medijska tvrtka,” Vu kaže.

Leave a Reply