‘Battle Medvjedi’ kreator pronalazi inspiraciju u porodici putovanju

Ben Vu roditelji i stariji brat pobjegao Južnog Vijetnama brodom u 1975 – u haotičnom i nasilne konačna dana prije Saigon pao na komunističke snage sa sjevera.

Porodica emigrirali u mali gradić u Nebraski, gdje je Ben je rođen, ali se priča o tome kako porodice pobjegao prije 38 godina ovog mjeseca postala dio obitelji mudrosti – u stvarnom životu priče za laku noć od odvažan i opasnosti mladi Ben nikada ne dosadi sluha.
Tri desetljeća kasnije, Ben je počeo svoju kompaniju, SkyVu (izgovara sky-Vo) Zabava i koristi te priče kao inspiraciju za mobilne igra pod nazivom “Bitka Bears”.
“Bitka Bears je sci-fi putovanje iz jednog kraja futurističkog Amerike na drugi kraj”, rekao je Vu. “To vrstu paralele priče moja porodica govori prelaska iz Vijetnama u Ameriku, to podmukao putovanje. Uvek su mi rekli da u cijeloj priči djetinjstva. Ona zaglavi sa mnom.”
Pošto je pokrenut u 2009, mobilni igrači preuzeli “Bitka Bears” više od 24 miliona puta. SkyVu je izrastao iz tri zaposlenih na 35 i brojanje. Dva “Bitka Bears” igra soundtrack albumi prodaju na iTunes, kao i Omaha kompanija sada radi na Web seriju sa Google.
Vu je cilj da stvori zabavu carstva, počevši od borbe Bears – crtani likovi u odnosu na gaming pritisnite kako na Teenage Mutant Ninja Turtles i Angry Birds.
Od lansiranja za mobilne 2009, “Battle Medvjedi” je preuzet više od 24 miliona times.At 37, Vu je teško tech poduzetnik. On je odrastao u Norfolk, Nebraska, daleko od tehnologije i zabave čvorišta Silikonske doline i Hollywood.
Njegovi roditelji, koji je napustio uspješnu kafu i čaj-poslovne iza u Vijetnamu, radio je kao domari, u početku. Porodica živjela u kući nedaleko od Johnny Carson je djetinjstva dom.
“Kad god oni ‘Johnny Carson dođe kući,” Sjećam se da je TV ekipa dolazi u grad. To je bila najveća stvar ikad dogodi Norfolk, čini mi se. To je bio moj prvi susret sa zabave “, rekao je Vu.
Jedna od prednosti očevog posla bio papir. Njegov otac dolazio kući sa risa papira iz bolnice u kojoj je radio.
“To je bio neki od mojih najdražih uspomena jer bismo postavili risa papira na stolu na početku večeri, mi bi roll ga i moj brat i ja bismo izvući rat scene i oružja i vozila sve do naših ruku mogla ‘ t izvući više “, rekao je Vu.
Ben majka na kraju postao krojačica i njegov otac stekao fakultetsku diplomu u Computer Science. Njegov stariji brat, Hoa, pridružio se vojsci, diže u čin kapetana prije nego što ko-osnivača SkyVu sa Benom u 2008.
Ben podsjeća kao student bez sjaja, ali kaže da je mogao uvijek izvući i reći priče. Dobio je magistrirao u animaciji na CalArts i radio na nominovan za Oskara animirani film “Coraline” prije početka SkyVu u podrumu iznajmljenom kuće u predgrađu Omaha.
“Odlučio sam bih mogao provesti sve svoje vrijeme toiling daleko u filmskoj industriji pokušavam da moji likovi shvatio, ili ja mogu početi nešto na svoj cilj i za manji ekran,” Vu kaže.
On je finansirala SkyVu iz džepa, uz pomoć prijatelja i porodice, prije nego pitching njegova ideja da Nebraska Angels, grupa lokalnih venture kapitalista. On je dobio svoj prvi van investiciju od nešto manje od $ 500,000 – suma, to nije velika od dotcom pokretanja standardima, ali onaj koji je napravio veliku razliku za SkyVu.
“Ja uzmem hard radna etika od tate i od mame i od mog starijeg brata, ali imam i malo kreativnosti i buntovništvo koji pomaže gorivo je kompanija”, rekao je Vu.
Ben je SkyVu CEO. Njegov brat ostaje u odboru direktora, ali nije uključen u dan-to-dan aktivnosti.
U “Battle Bears”, rekao je medvjeda lutaju galaksije pokušavaju zadržati sigurno od prijetnji na način koji je i sladak i neobičan.
Glavni među svoje neprijatelje su Huggables, roze medvjede da zagrlim borbe na smrt, osim ako nosi znakove pucati svoje glave prvi – što je dovelo do duge bljuju iz njihovih tijela.
“Imamo vrlo slatko medvjedi i oni su u vrlo fantastičan, divlje situacijama. Dakle, oni moraju ‘MacGuyver’ njihov izlaz s vrlo jedinstvenim oružje”, rekao je Vu. “I to je dio ljepote brendova. To je wackiness, u kombinaciji sa malo nasilja za dramski efekt.”
Hodajući između igre programeri, prostor okićeno plakata, crteža i 3-D vizualizacije, Vu postaje animator govorimo o novim likovima, nova oružja i nove igre u radovima.
“Ovo je veoma šou biznis, a mi moramo nastaviti rasti ako ćemo postati jaka medijska kuća,” Vu kaže.

Leave a Reply