‘Battle Bears’ skaberen finder inspiration i familiens rejse

Ben Vu forældre og storebror flygtede Sydvietnam med båd i 1975 – i de kaotiske og voldelige sidste dage før Saigon faldt til kommunistiske kræfter fra nord.

Familien emigrerede til en lille by i Nebraska, hvor Ben blev født, men historien om, hvordan familien flygtede for 38 år siden i denne måned blev en del af familien lore – real-life godnathistorier for dristige og fare unge Ben aldrig træt af hørelsen.
Tre årtier senere, Ben startede sit eget firma, SkyVu (udtales sky-voo) Underholdning og brugte disse historier som hans inspiration til en mobil spil kaldet “Battle Bears”.
“Slaget Bears er en sci-fi rejse fra den ene ende af futuristiske Amerika til den anden ende,” Vu sagde. “Den slags paralleller historien min familie fortæller om at flytte fra Vietnam til Amerika, det forræderiske rejse. De har altid fortalt mig, at historien i hele barndommen. Den sidder fast med mig.”
Da det blev lanceret i 2009, har mobile gamere downloadet “Battle Bears” mere end 24 millioner gange. SkyVu er vokset fra tre medarbejdere til 35 og tælle. Two “Battle Bears” game soundtrack album sælger på iTunes og Omaha selskabet arbejder nu på en web-serie med Google.
Vu mål er at skabe en underholdnings imperium, begyndende med slaget Bears – tegneseriefigurer sammenlignes i gaming presse både de Teenage Mutant Ninja Turtles og Angry Birds.
Siden lanceringen til mobil i 2009, har “Battle Bears” er blevet downloadet mere end 24 millioner times.At 37 Vu er en usandsynlig tech iværksætter. Han voksede op i Norfolk, Nebraska, langt fra tech og underholdning hubs i Silicon Valley og Hollywood.
Hans forældre, der forlod en succesrig kaffe-og te business bagefter i Vietnam, arbejdede som viceværter, i første omgang. Familien boede i et hus ikke langt fra Johnny Carson Premier hjem.
“Hver gang de gjorde ‘Johnny Carson kommer hjem,” Jeg husker, at tv-hold kommer til byen. Det var den største ting nogensinde til at ske til Norfolk, tror jeg. Det var mit første møde med underholdning, “Vu sagde.
En af fordelene ved sin fars job var papir. Hans far ville komme hjem med bunker af papir fra det hospital, hvor han arbejdede.
“Det var nogle af mine kæreste minder, fordi vi ville sætte bunker af papir på bordet i starten af ​​aftenen, ville vi rulle det ud og min bror og jeg vil trække ud krigsscener og våben og køretøjer indtil vores hænder ikke ‘ t trække mere, “Vu sagde.
Bens mor til sidst blev syerske og hans far tjente en universitetsuddannelse i datalogi. Hans ældre bror, Hoa, gik ind i hæren, stigende til rang af kaptajn, før medstifter SkyVu med Ben i 2008.
Ben minder være glansløse student, men siger, at han altid kunne tegne og fortælle historier. Han modtog en kandidatgrad i animation på CalArts og arbejdede på den Oscar-nominerede animerede film “Coraline”, før du begynder SkyVu i kælderen i et lejet hjem i forstæderne Omaha.
“Jeg besluttede, at jeg kunne bruge al min tid maser i filmindustrien forsøger at gøre mine personer realiseres, eller jeg kunne starte noget på min egen og sigte mod en mindre skærm,” Vu siger.
Han finansierede SkyVu ud af lommen, med hjælp fra venner og familie, før pitching hans idé til Nebraska Angels, en gruppe af lokale venture kapitalister. Han modtog sin første uden investering på lige under $ 500,000 – et beløb, der ikke er enorme ved dotcom startup standarder, men en, der gjorde en stor forskel for SkyVu.
“Jeg får min hårdt arbejdsmoral fra min far og fra mor og fra min storebror, men jeg har også en smule kreativitet og oprørskhed, der hjælper brændstof virksomheden,” siger Vu.
Ben er SkyVu administrerende direktør. Hans bror forbliver i bestyrelsen, men er ikke involveret i dag-til-dag aktiviteter.
I “Battle Bears” bjørnene strejfe galaksen forsøger at holde det sikkert fra trusler på en måde, der er både sød og quirky.
Chief blandt deres fjender er Huggables, lyserøde bjørne, knus kampen bærer til døden, medmindre de tegn skyde deres hoveder først – hvilket fik regnbuer at udspy fra deres kroppe.
“Vi har meget søde bjørne, og de er i meget fantastisk, vilde situationer. Så de er nødt til at” MacGuyver ‘deres vej ud med meget unikke våben, “Vu sagde. “Og det er en del af skønheden i de mærker. Det er wackiness, kombineret med bare en lille smule for vold for dramatisk effekt.”
Gåture blandt spiludviklere, rummet udsmykket med plakater, tegninger og 3D-gengivelser, Vu bliver animeret taler om nye figurer, nye våben og nye spil i værkerne.
“Dette er meget show business, og vi er nødt til at fortsætte med at vokse, hvis vi kommer til at blive en stærk medievirksomhed,” Vu siger.

Leave a Reply