Az ára a háború: 2 millió szíriai gyermek által sújtott trauma, betegség, alultápláltság

A háború borzalmait legjobban illusztrálja az drawings.In 1 vázlat, egy gyermek részletei egy helikopter és warplane égetés egy tartály lövöldözés egy rakéta.

Alatta, a férfiak tűz ágyúk egymásnak, mint egy pálcikaember a földön fekszik a közelben.
A szíriai polgárháború hozott egy hatalmas lelki és fizikai károkat okozott a legtöbb ártatlan áldozatok – a gyerekek.
Több mint 2 millió gyermek Szíriai került által sújtott trauma, az alultápláltság vagy betegség, a támogatási csoport Save the Children mondta egy jelentést szerdán.
A harcok elhagyta a háromból egy gyerek a sérülések.
És ez már megtizedelte a vakcinázási programok szerte az országban, és mintegy kétharmadát a gyermekek az észak-szíriai elleni védelem nélkül megelőzhető betegségek.
ENSZ: száma szíriai menekültek növekvő at gyors ütemben
Nowhere elrejteni
A több mint 3 millió épület pummeled a támadások, a gyermekek és a szülők az egész országban fut ki a helyet, hogy fedelet.
Körülbelül 80.000 szírek most alszik barlangokban, park, ólak, a Save the Children mondta.
Ezek valamivel szerencsésebb pack a túlzsúfolt lakások vagy házak más családok. De a frontvonalak a háború változó napi, nem lakás megkímélte a bombázások.
“A legtöbb ház elütötte. Kellett maradni egy szobában, mindannyiunknak. A többi szoba is elütötte,” 12-éves Yasmine mondta a hivatal.
“Az ágyúzás állandó volt …. tudtam, nem tudtunk mozogni, hogy az egyik szobában. Voltak 13-an … zsúfoltak egy szobában. Mi nem hagyjuk, hogy a szobában két hét.”
Amikor az apja végül merészkedtek ki, Yasmine élete örökre megváltozott.
“Láttam az apám hagyott, és figyelte, ahogy apámat lelőtték kívül az otthonunk”, a lány mondta. “Elkezdtem sírni, én annyira szomorú. Éltünk normális életet, volt elég élelmiszer. Most függ mások. Minden megváltozott számomra, hogy a nap.”
Károly herceg látogatása szíriai menekülttáborban
Traumatizált bánat
Yasmine a megpróbáltatás csak egyike számtalan történetek gyermekek küzd a gyilkosságok a családtagok.
Egy új tanulmány alapján Bahcesehir University Törökországban talált három minden négy szíriai megkérdezett gyermek elvesztette egy szeretett, mert a harcok, a Save the Children mondta.
“Nem hiszem, hogy van egy gyerek érintetlen ezt a háborút” a belföldi illetőségű nevű Safa mondta. “Mindenki látta a halál. Mindenki elvesztett valakit.”
Használva gyalogok
Túl fiatalok ahhoz, hogy harcolni, túl fiatal a tüzet a fegyvert. De ez nem jelenti azt, hogy már megmenekült a frontvonalon.
“A gyerekek egyre inkább be közvetlenül a Tűzvonalban azok toboroznak fegyveres csoportok és erők, a” Save the Children mondta. “Vannak még azt is jelentették, hogy a gyermekek olyan fiatal, mint 8 használtak élő pajzsként”.
Egy közelmúltbeli ENSZ-jelentés megismétli ezt a megállapítást, mondván, a kormány és a lázadó erők fiúkat toborozta olyan fiatal, mint 12.
Nincs iskola menni
Tíz éves Noura azt mondta, szeretett iskolába járni. De mint ezer diák, most nincs iskola részt venni.
“I megállt megy iskolába, amikor a bombázás megkezdődött. Nem volt biztonságban,” Noura mondta a támogatás csoport. “Úgy érzem, szomorú, hogy az iskolában égett, mert az iskolában emlékeztet a barátaim.”
Több, mint 2.000 iskola szerte az országban sérültek, sokkal több lett a sürgősségi menedékhelyek, a csoport mondta.
Bármely kiút
A Save the Children kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy egyesítse a tervet, amely véget vet a polgárháború.
De két évvel az ENSZ-diplomácia, a tárgyalások és a krónikus stalemates a Biztonsági Tanács eddig nem sikerült előállítani hatékony megoldás Szíriában.
Ez év elején, szíriai elnök Bashar al-Assad bejelentett egy tervet, hogy megoldja a konfliktust, amely magában foglalta a nemzeti párbeszéd és az új alkotmányt, amely kerülne fel egy nyilvános népszavazást.
De van egy nagy ellentmondás: Al-Assad azt mondta, nem hajlandó foglalkozni a “terroristák” kifejezés a kormány gyakran használja, hogy leírja az ellenzék célja, hogy véget 42 éves al-Assad család szabályt.
Hasonlóképpen ellenzék tagjai azt mondták, hogy nem fog működni közvetlenül al-Assad a “bűnöző” kormány, és nem fognak fogadni minden olyan megoldást, amely nem jár az elnök távozása.
“Nem tudjuk, hogy kinek van igaza és ki a rossz, de tudom, mi civilek fizetik meg az árát”, egy anya nevű Hiba mondta.
“Csak azt akartam, hogy a gyerekeim biztonságban. Ha meghalok, akkor rendben van … de nem a gyerekek.”

Leave a Reply