Atacuri nu se poate rupe pe Internet

Un șir recent de atacuri cibernetice gigantice a dovedit că este posibil să se aplece, dar nu rupe Internet.

Este ușor de a lua în jos un site web. O metodă de atac numit “negarea distribuite de serviciu” permite infractorii cibernetici pentru a direcționa sume enorme de trafic la un site web, copleșind serverele sale și făcând inaccesibil site-ului. Banci, site-uri guvernamentale și schimburi financiare au fost ținte frecvente de recentele atacuri DDoS.
Dar luna trecuta, serviciul de spam-europene de prevenire Spamhaus a fost lovit cu cea mai mare cyberattack cunoscut în istorie. Viteze încetinit pentru secțiuni mari din Europa, potrivit CloudFlare, o companie angajat de Spamhaus pentru a contracara atacurile sale.
Atacatorii au folosit aproape 100.000 de servere pentru a trimite 300 de gigabiți de trafic pe secundă. Asta e mai mult de trei ori mai mare decât atacurile cibernetice iranian-sponsorizat de septembrie 2012, care a împiedicat accesul la site-urile unor bănci din SUA de zile.
Povestea legate de: cel mai înfricoșător motor de căutare pe Internet
Cu toate acestea, experții susțin că întregul Internet nu poate fi doar oglindită pe sau de pe ca un comutator de lumină.
“Infrastructura de Internet este extrem de robust și a fost proiectat pentru a asigura livrarea sigură de trafic la o înaltă calitate a serviciilor”, a declarat dr. Phyllis Schneck, chief technology officer, la McAfee, divizia de securitate pe Internet Intel (INTC, Fortune 500). În ciuda ușurința de a lua în jos site-uri individuale, ar fi foarte dificil de a sustine un atac Spamhaus-nivel pentru o lungă perioadă de timp – lasa un singur un flux continuu de trafic care ar depăși capacitățile furnizorilor de servicii de Internet pentru a conecta clienții lor. Desi zeci de mii de servere Domain Name System au fost deturnate în atac Spamhaus, există 21 de milioane de astfel de servere pe Internet de astăzi.
Povestea legate de: lobby Cybersecurity dublat în 2012
Internetul este, de asemenea, un sistem foarte distribuit. Au fost momente când accesul regional la Internet a fost întreruptă, fie prin atacuri asupra serviciilor critice, accidentale tăiere cablu submarin, sau o utilitate guvern condus de închiderea acces. Cu toate acestea, pe Internet a continuat să funcționeze bine pentru miliarde de oameni în afara acestor regiuni.
În Statele Unite, multe concedieri sunt construite în Internet. Chiar dacă una sau două căi au fost perturbate de la router-ul de rețea cartier la Internet, tu probabil nici nu ar observa. Transmission Control Protocol Internet este foarte bun la redirecționarea traficului.
Un alt punct important: Cyberattackers depind de Internet prea.
“Internetul este ceea ce atacatorii au nevoie pentru a livra atac denial of service”, a declarat Gavin Reid, director de inginerie și de produse pentru Cisco (CSCO, Fortune 500). “Cred că este posibil un atac DDoS ar putea fi suficient de mare pentru a lua în jos mari părți din Internet, dar nu am văzut să se întâmple.”
Numai guvernele au cu adevărat capacitatea de a se pisa întregul Internet pentru un popas de o fâșie lungă de timp.
Deci, chiar ca atacurile cibernetice creste in dimensiuni, cu impact conectivitate la Internet pentru mulți, infractorii cibernetici nu va distruge pe Internet.

Leave a Reply