Apple verbiedt app in mogelijke nieuwe golf van intimidatieacties

Een app die helpt gebruikers vinden andere apps gratis is verbannen uit mobiele winkel van Apple in een beweging zeggen sommigen luidt een nieuwe ronde van de zwarte lijst voor de inhoud van het bedrijf niet willen.

AppGratis, die samen met app-ontwikkelaars als een soort clearinghouse om hen te helpen op te vallen, eerst werd meegedeeld vrijdag dat het werd getrokken, volgens de CEO Simon Dawlat. De app verdwenen uit de App Store op zondag.
Dawlat zei hij op een vliegtuig naar Brazilië was geweest en kwam tot meer dan 75 oproepen gemist en “een schijnbaar onbeperkte stroom” van tekstberichten te ontdekken.
“Ik dacht meteen dat er iemand in mijn familie had tijdens mijn vlucht overleden en kon mijn telefoon niet aan voor een paar minuten,” Dawlat schreef in een blog post. “Scared. Verlamd. Proberen voor te stellen wat het verschrikkelijke nieuws zou kunnen zijn.”
Waarom heeft Apple excuses aan China?
Apple kaarten verhuizing binnen Apple zei dat de app, opgericht in 2008, werd getrokken voor het overtreden van een paar van de ontwikkelaar richtlijnen – een die bars weergeven van apps voor aankoop “op een wijze die vergelijkbaar is met of verwarren met de App Store”, en een andere die bans duwen meldingen die reclame of bevatten “marketing van welke aard dan ook.”
Dawlat zei dat Apple een iPad versie van de app, die ruwweg 12 miljoen iOS-gebruikers, net een week voor de apps werden verboden heeft had goedgekeurd.
Apple heeft niet direct reageren woensdag op een verzoek om extra commentaar.
Dawlat zei dat het bedrijf heeft de App Store probleem aangepakt voordat, blijkbaar met het argument succes dat AppGratis is niet vergelijkbaar met milieu nauw politionele omzet van Apple. Voor zover push notificaties, zei hij stuurt de app een per dag, zeggend “deal van vandaag is hier,” en dat gebruikers kunnen zich afmelden voor het krijgen van het.
Praten met een Apple contactpersoon niet het duidelijker te maken, schreef hij.
“Ik vroeg hoe hij en zijn team zou kunnen zijn veranderd hun geest ‘s nachts, vrij veel trekken van de stekker op een 45-persoons bedrijf,” zei Dawlat. “Hij leek erg afstandelijk ten aanzien van de ernst van de situatie, en niet in staat was om mij te laten weten op welke bijzonderheden deze beslissingen waren gemaakt.”
Dawlat af waarom soortgelijke apps niet was verboden. Volgens ten minste een rapport, misschien niet lang.
Wall Street Journal’s All Things D blog gemeld dat het verbod was de eerste stap in een nieuwe golf intimidatieacties door Apple op “app-discovery” apps.
Onder verwijzing naar “bronnen bekend met Apple’s denken,” aldus het rapport Apple denkt die apps “bedreigen de legitimiteit van de App Store” door te laten ontwikkelaars betalen hun manier om een ​​hoge ranking.
Apple houdt beroemde strakke controles op de App Store, niet toe te staan ​​elke app in zonder voorafgaande toestemming. Het bedrijf voert aan dat het een kwaliteitscontrole probleem dat buiten houdt sub-standaard inhoud. Veel critici voorkeur aan een meer open benadering zoals Google’s Play Store voor Android-apparaten, die ontwikkelaars geven significant meer ruimte.
Dawlat zei AppGratis zal verder worden geactualiseerd voor mensen die het al hebben gedownload en dat hij zal blijven proberen om te werken met Apple om een ​​oplossing te vinden.

Leave a Reply