Apple 2013 Fitimet Q3: Gjëja më shqetësuese ka ndodhur

Sot, Apple lëshuar 2103 fitimet e tremujorit T3, dmth 29 qershor 2013 para tre muajve të parë të situatës financiare. Fitimet në përgjithësi janë: të ardhurat totale prej $ 35300000000, të ardhurat neto prej $ 6900000000, të ardhurat mesatare për aksion të $ 7,47, diferencë bruto prej 36.9%. Ardhurat e $ 35000000000 vitit të kaluar dhe 8800000000 $ fitim neto, diferencë bruto fitim prej 42.8%. Shitjet e produktit 31.200.000 njësive të shitura në iPhone, 1460000000 njësitë iPad, Mac 380 milion njësi, përkatësisht, vitin e kaluar kjo shifër ishte 26 milion njësi, 17 milion njësi dhe 400 milionë njësi.
Nëse këto shifra nuk janë të mjaftueshme kontrast vizual, atëherë të rritur ose ulur imazhin e mësipërme për të ilustruar më mirë disa prej problemeve. Totali i të ardhurave, krahas rritjes së Qarkut të SHBA prej 3 për qind dhe një rritje prej 12%, Evropë tjetrin, Greater Kinë, Japoni, Azi-Paqësorit në të gjitha rajonet e tjera nuk pranoi rënien qoq në më shumë se 20% nga viti në vit është gjithashtu në rënie 10 % apo më shumë (vetëm të ardhurat totale të Japonisë gjatë vitit të kaluar, një rritje prej 27%). Dhe në përputhje Apple produktit, përveç shitjeve të iPhone gjatë vitit të kaluar, një rritje prej 20% si iTunes / Software Shërbimet u rrit me 25%,-tjetrin gjatë gjithë rënia: shitjet e iPad ra 14%, Mac ra 7%, vit iPod poshtë 32%.
Performanca është mjaft tragjike! Nëse Fitimet Apple raportoni këtë negative shënuar me të kuqe, atëherë ajo është me të vërtetë një rozë.
Edhe nëse nuk e vënë fajin mbi kokën e Tim Cook, por pasi Cook mori detyrën, Apple me të vërtetë nuk ka prodhuar një përgjigje të kënaqshme për aksionarët. Dhe ky është populli në punë të niset më të shqetësuar dhe të frikësuar ndodhur, ky version fitimet, me të vërtetë të provojë më të shqetësuar rreth ndodhur. Për Apple, aksionerët dhe konsumatorët, raporti financiar ka domethënie të rëndësishme. Të ardhurat raport zbuloi gjithashtu prapa asaj sinjal? Le të na analizë të përafërt.
Linja Produkt rrezikuara
Nga të ardhurat e më e qartë për të parë, përveç iPhone, Apple produkt linjë hardware shitjes si një e tërë janë në rënie të shpejtë. iPad ulur me 25% (QoQ) dhe 14% (vit pas viti), Mac ra 5% dhe 7%, iPod poshtë 19% dhe 32%, dhe madje edhe pajisje të ardhurat ranë me 15% dhe 4%. shitjet e iPhone në krahasim me tremujorin e mëparshëm dhe poshtë 17%, por në krahasim me vitin e kaluar dhe një rritje prej 20%. Linja Apple iTunes produkt është rritje më të shpejtë / Software / Shërbime të ardhurave, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar u rrit me 25%, edhe pse ende poshtë 3 për qind sekuenciale.
Megjithatë, kjo makinë paratë iPhone nuk mund të vazhdojë. Ndërsa iPhone dhe iTunes dhe shërbimet e tjera u rrit 15% dhe 25% e të ardhurave për të bërë deri për rënien në produktet e tjera të Apple, në mënyrë që të ardhurat totale ende u rrit me 1%. Por siç tha autori para iPhone BusinessInsider kjo raketë karburantit ka qenë i lodhur, operatorët janë të ndihmuar Samsung, HTC, Sony Ericsson, etj Një shumë për të promovuar produktet e tyre. telefonat iPhone smart në të gjithë historinë e zhvillimit ka ardhur në fund të ciklit të tyre të jetës, ju nuk mund të përzënë në rritjen e shpejtë të Apple, kështu që përparësi i Apple në linjë produktesh është bërë gjithnjë e më i dobët.
Dhe kjo është vetëm tremujori i tretë, hardware të ri Apple është liruar nga aty dy ose tre muaj kohë. Para se konsumatorët do të jenë të kujdesshëm për të blerë produktet e Apple, kështu që fitimet e tremujorit të ardhshëm e raportoni ende nuk optimiste. Në hardware të ri, ngjyra lirimin e iPhone ka qenë i finalizuar në thelb, në qoftë se Apple nisë me kosto të ulët version i iPhone, atëherë ai padyshim duhet të pranojnë kufijtë e ulët fitim dhe për të siguruar shitje më të larta për të arritur shitjen e mëparshme kufijtë. Kthehu katërta, marzhi bruto ka rënë me 14%, sipas shitjet iPad ra 14 për qind, të ardhurat e pranoi pikën 27% e mendimit të lirë, versionin e iPhone mund të jetë edhe ky efekt. (Dhe ngjyra mbulon llogari konsumatorit blerjen, shihni shitjet iPod rënie prej 32% ka qenë e vështirë për të thënë.)
Nëse iPhone nuk mund të vazhdojë rritjen e saj të shpejtë për shkak të shitjeve të aksesorëve Apple, software, shoferët e hardware janë duke u mbështetur mbi të ardhurat, atëherë në rastin e rënies së shitjes hardware, të ardhurat e tjera më të vështirë që të ketë një rritje të qëndrueshme.
Hendeku Platforma
Takimi vjetor i përgjithshëm i Apple në qershor dhe tetor të Kuvendit software, hardware, ne kemi parë disa prej logjikës operativ Apple Cook. Dhe pranë fund të WWDC vetëm, të lëshuar iOS 7 ka qenë një shumë të jashtmit nuk janë optimiste. Ndërsa iOS nuk ka qenë kurrë më parë një ndryshim i tillë drastik, por padyshim bota e jashtme në mënyrë të pashmangshme do të ndikojë në reagimin ndaj shitje Apple produkt. iOS 7 në një numër të madh të hijes njohur, ishin tregues i sistemit Apple software ka qenë në gjendje për të tërhequr të tjera të sistemit operativ është një ndryshim i madh.
Ndërkohë, ekosistemin Android është përmirësuar gradualisht, bashkëveprimi dhe interface, zhvilluesit të cilësisë, shitjet aftësitë platformë, sasia dhe cilësia e shkëlqyer app dhe kështu filloi të afërt me sistemin iOS Apple. Windows Phone, BlackBerry, Firefox, egoist, Ubuntu gjithashtu ka një shumë të ulët-faqe fund të lartë, së bashku me ndikimin e këtyre sistemeve të reja, si dhe zhvillimin e ardhshëm të HTML5 dhe Web app, ekosistemin Apple mënyrë të pashmangshme do të vazhdojnë të tkurren.
Media dhe Wall Street gërshërë efekt
Që pozicion të veçantë Apple në treg dhe të apelit, raporti fitimet doli, është i detyruar të shkaktojë një shumë prej analistëve të Wall Street dhe Media Teknologji interpretim. Dhe në qoftë se performanca e mirë apo e Apple ka disa njolla të ndritshme, atëherë këto analistët dhe mediat edhe njëherë do të shtyjë këtë efekt Apple yll. Por edhe në qoftë se rënia marrët performanca, analistët dhe mediat do të kenë interpretim dërrmuese, në këtë mënyrë, ky efekt negativ do të jetë pafundësisht e ekzagjeruar, Apple është duke marrë një gabim i vogël në botën e jashtme do të bëhet shumë serioze.
Dhe për fat të keq, të ardhurat Kete Apple të kohës së raportojnë se është rasti i fundit. Performanca e dobët, paniku Wall Street, analistët parashikimet dhe bazuar mbi ecurinë aktuale të një numri të madh të vendimeve të lirohet, aksioneve ra, i shoqëruar me mediat përsëritura theksoj këtë informacion për publikun në përgjithësi, duke rezultuar në qëndrimet e konsumit filluan të hyjnë në Apple bearish shtetërore, e cila prek në produktet e Apple disavantazh më konkurrues në shtet.
Është si në fushën e shkencës dhe teknologjisë, si një “efekt gërshërë” si kompanitë e teknologjisë të shquar një shumë vëmendje nga bota e jashtme, pikat e forta askush s dhe dobësive të vogël përmes mediave dhe Wall Street zoom pafund, efekti final i prodhuar është shumë e frikshme . Konsumatorët mund të shohim rezultatet dhe vetë kompania manifestuar një boshllëk të madh. Ndërsa kjo “efekti gërshërë” nganjëherë japin Apple një avantazh të madh, por me sa duket ajo tani është e mundur për të sjellë një dëm të madh.
Fitimet e tanishme Apple, në mënyrë që të gjitha këto shqetësime janë jashtë. Dhe kjo është e vërtetë, mund të jetë mjedisi tjetër Cook u përball më të vështirë. Produkti i ri i Apple nis këtë vjeshtë, përveç iPhone Lite (versioni ngjyra iPhone), 5s iPhone, iPad mini duket si iPad, unë nuk e di se çfarë tjetër për të sjellë Apple vazhdon për të përzënë rritje

Leave a Reply