App virtuelle produkt i denne kategori, er, hvordan prissætning?

Økonomer Varian definition: “All digitalt produkt eller produkter, der kan digitaliseres, kan betragtes som oplysninger produkter,” de traditionelle oplysninger produkter til bøger, film, udgjorde mere snak nu selvfølgelig er den software, App, Website en klasser.
Først, udgifter til information produkter
Prisfastsættelse vil tale om de omkostninger, der er prisen på informationsprodukter er kendetegnet ved: produktion af høje faste omkostninger (såsom udviklingsstøtte Windows 8-tidskrævende og arbejdskraft input), men stigningen i de variable omkostninger meget lave kopi eller endog nul (f.eks udviklet allerede Vinduerne 8 udskårne fad, eller Netværk Direkte salg). Denne omkostningsstruktur fører til:
1, de fleste af de oplysninger, der produceres faste omkostninger er irreversible omkostninger, der ikke kan stoppes, hvis produktionsomkostningerne skal inddrives. Hvis du investerer i et kontor, men ikke ønsker det til at ændre mening, kan du sælge det til at inddrive en del af omkostningerne. Men hvis du laver en film fejler, ingen sekundær handel markedet tillader dig at sælge scriptet til at inddrive omkostningerne.
2, er variable omkostningsstruktur informationsprodukter: vil marginalomkostningerne ikke viser en stigende tendens, selv om de har produceret en lang række kopier, for det meste omkostningerne til fremstilling af en kopi, vil ikke stige. Forskellen er, at med produktionsvirksomheder, har Microsoft ikke behøver at stå over for afskrivninger og produktion kapacitetsproblemer: Hvis du kan fremlægge en kopi, så vil du være i stand til at producere den samme enhedsomkostning på 1 million eksemplarer, eller 10 millioner eksemplarer. Information industrien, hvilket skaber en realøkonomiske ufattelige stordriftsfordele: jo mere du producerer, jo lavere gennemsnitlige produktionsomkostninger. Det er denne lave ekstraomkostninger og storstilet operation tillader Microsoft at høste 92% af bruttoavancen.
Economics generelt betragtes som en perfekt konkurrencepræget marked prisen på produktet er lig med dens marginale omkostninger. Dette afspejles i de oplysninger industrien er meget klar – de marginale omkostninger er nul for produkter, såsom telefonnumre, aktiekurser, kort, ofte gratis, i portalen let kan få.
4, information produkter normalt oplever produkter, mens dens lave variable omkostninger for markedsføring giver store muligheder. Sælgere af tandpasta salgsfremmende produkter til hver kunde kan have til at betale tolv dollars for produktion, emballering og distribution omkostningerne, men flere leverandører information send en gratis prøve af omkostningerne er næsten nul. Kopier af information produkter for producenter og forbrugere er gratis.
For det andet, produkt prisoplysninger
I almindelighed er den traditionelle teori om omkostningsbaserede prisfastsættelsesmetode vanskelig at anvende for informationsprodukter, som kræver virksomhederne til at være mere forbrugerens synspunkt at overveje prisstrategi. Generelt virksomhedens prisstrategi mål nås gennem en forbedring af produktets prisdiskriminering at maksimere fortjenesten. Som en del af 4P, synes prissætning for at være den mest let overses aspekt af virksomheden, i business school marketing professionel undervisning involverer også minimal. Det er rigtigt, at kernen i enhver virksomhed konkurrence på produkt og service, ikke kun gennem price leadership strategi for at opnå en bæredygtig, men prisstrategi er Business Management “kunstgreb tricks”-model, næsten uden omkostninger, men de kan forbedre overskud . Produktet er udstyret med nul marginalomkostninger give virksomhederne til at slippe af med en masse bondage, prisfastsættelse teori i de seneste år har i høj grad nydt godt af udviklingen af ​​Microsoft, IBM og andre virksomheder prisstrategi.
1 forbrugeren division og prisdiskriminering
Derefter taler om prissætning og prisdiskriminering hvordan operationer. For oplysninger produkter, kan vi forstå økonomien i prisdiskrimination i følgende måder:
Personlig Pricing: til forskellige priser til forskellige brugere til hvert salg.
Grupper Prissætning: prisfølsomhed forskellige forbrugergrupper for at indstille forskellige priser.
Versionering: at give et produkt linje, der giver brugerne mulighed for at vælge den rigtige version og forbrug.
Personaliserede takstoplysninger
Meget interaktive fremkomsten af ​​internettet tillader personaliserede takstoplysninger (dvs. perfekt prisdiskrimination), som muligt. Fordi prisen kan ændres øjeblikkeligt, rabat salg, salg og andre former for salgsfremmende prissætning på internettet er meget let at gennemføre. Flyselskaber på hjemmesiden ved hjælp af dynamisk prissætning, eller auktion sæde, sidste-øjebliks-billetsalg og endda affødt en hale netværk (http://weipiao.com) en klasse af forretningsmodel. Thomson Reuters og andre online dataleverandør nærmest prisforlangende for hver enkelt kunde er anderledes, du betaler prisen kan variere afhængigt af, hvilken type enhed (selskab, lille virksomhed, regering, akademiske institutioner), størrelsen af ​​din organisation, du Ved hjælp af databasen af ​​tiden (dag eller nat), skal du bruge databasen volumen (med mængderabatter), hvilken database du bruger, du printe den ud eller bare ser på skærmen.
Samlet, personlig prisfastsættelsen er baseret på at støtte data om forbrugernes vaner forståelse, og dermed samtidige produkt-og prisdifferentiering. Product personalisering er forholdsvis let (fx brøndkarse personlig side og RSS-tjenester), men prissætningen er sværere personlig, virksomheder generelt ikke er i stand til at estimere brugeren for et par flere funktioner end den gratis version af den avancerede version af softwaren, vil dens villighed til at betale stige meget, så ofte kræves af markedet til at overveje den avancerede version af software test sammenlignet med den gratis version af en præmie.
Grupper Pricing
For de fabrikanter, er den ideelle situation, selvfølgelig personaliserede takstoplysninger, men det kræver en præcis forståelse af forbrugernes villighed til at betale er ofte høje omkostninger opvejer fordelene. Næstbedste løsning er at gruppen prisfastsættelse, dvs baseret på prisfølsomhed forskellige grupper i systematiske forskelle, for at give dem forskellige priser, ekspanderende kundeunderlag. Såsom eleverne generelt høje prisfølsomhed, Windows 7 Professional Edition pris på det sæt af 199 universitetsstuderende, virkelig de studerende har tid til mig, fordi det mener, at prisen er også acceptabelt at købe en ægte Windows.
Versionering
Sælgere tilbyde et produkt linje, der giver brugerne mulighed for at vælge den rigtige version og forbrug. Fordelen er, at denne prissætning sælgeren ikke kan bruge prisen til at forstå forbrugernes efterspørgsel egenskaber, men som forbrugerne efter deres behov aktivt at vælge den finder mest velegnede produkter, disse leverandører for at maksimere fortjeneste begge nået mål, men også fra forbrugerens købsadfærd at forstå deres efterspørgsel karakteristika. Såsom den fælles engelske version af økonomi lærebøger tendens til at have Indien og USA versionen af ​​de to versioner, i virkeligheden, at ubetydelige, lærebøger skrevet af amerikanerne i Indien opnå “lokalisering” efter ordre samt den indiske rupee-denominerede BNP som et eksempel økonomi lærebog lidt appel til det amerikanske marked, vil dette gøre det muligt for forbrugerne at være perfekt adskilte, fast pris på det indiske marked, og det nordamerikanske marked vil ikke være dyre ægte bog Chuanhuo, forlag realiserede prisdiskriminering.
2, andre prisfastsættelsesmetoder
Out prisdiskrimination logik, kombineret med oplysninger produktegenskaber, fælles prisfastsættelse er:
Bundling
Da de marginale omkostninger er meget lav, er outputtet ikke begrænset til oplysninger produkt virksomhed kan ofte være forskellige kombinationer for at opnå maksimal profit. Se på dette eksempel:
Xiao Ming og Li er villig til at betale prisen for to Microsoft-software.
Xiao Ming 120.100
Mike 100 120
Xiao Ming i jura, en række papirer til at skrive, så ord for ham, er det grundlæggende redskab til overlevelse, han naturligvis villig til at betale, men kun lejlighedsvis bruges EXCEL, Mike hovedfag i regnskab, naturligvis hans situation fortalte Xiao Ming modsatte.
Vi anser flere pricing: Hvis de to software er prissat på 120 yuan, og derefter købt en WORD, Mike buy EXCEL, indkomst på 240 yuan, hvis sælgeren har besluttet barnagtige er to software prissat til 100 yuan , så Xiao Ming, Li en hjerteløs måske på to software til at købe, og derefter sælgerens omsætning steg til 400 yuan, har været meget god.
Men det er ikke sælgeren indtægtsgrænsen, hvis sælgeren er bundet op på disse to software salg, priser 220, Xiao Ming og Li er villige til at købe to, så sælgerne mirakuløst fik 440 yuan i omsætningen.
Dette eksempel er min prisstrategi “kunstgreb tricks” den mest intuitive forståelse af forbrugernes villighed til at betale i forståelsen af ​​den forudsætning, rimelig prissætning for virksomhedens nettoresultat med 40. Bundling virkelighed kræver en vis komplementaritet mellem de produkter, er målet kunder overlappende. Bundling ofte i stand til at give et relativt store rabatter for at tiltrække øjet, det mest ekstreme eksempel på dette er Microsofts bundtet fri, når IE vinduerne for at tjekke i Netscape, at vide, at browsere er gratis. Bundling har altid været bekymret over den varme akademiske monopol selskab for information produkter giver bundtet prisfastsættelse har også vist sig at være Pareto optimal. (Hitt, Chen 2001)
Lås Pris
Information produkter er en væsentlig funktion er let at danne indlåsningseffekt. For eksempel vil de fleste mennesker ikke let at erstatte deres egen postkasse, QQ og microblogging, vil selskabet ikke være villige hyppig udskiftning ERP-system. Indlåsningseffekt for dannelsen af ​​produkter, koster forbrugerne switching højere prisfølsomhed er meget lav, virksomheder kan ofte overløb dyrt.
Deling Pricing
Et andet kendetegn ved oplysninger produkter er delt, der er let at kopiere let at sprede. Denne funktion er tydeligt give virksomheden et stort tab, men også gennem rimelige prisstrategier for at udvikle nye kilder til profit. I bøger, for eksempel, akademiske tidsskrifter til universitetsbiblioteker ofte sælge til høje priser, sælge til lave priser til enkeltpersoner. Biblioteket var villig til at betale højere priser, fordi data deles blandt mange brugere. Virksomheder kan vurdere det rigtige produkt til at sælge højt, samtidig med at vurderingen af ​​mennesker med lavt produkt dele den. For almindelige bøger, hvis du er en Harry Porter ivrig læser vil du være i sin bog, da han først købte hardcover. Hvis du er bare almindelige læsere, kan de vente til efter skolebiblioteket købte lånt Reading. Software hurtigt besat markedet ved at dele prissætningen af ​​mange eksempler, den mest berømte måske 1994 Netscape frigivet Netscape Navigator, som havde besat topmødet firs procent af browser-markedsandel, som derefter blev anset pioner af internettet æra.
Split pricing
Nem bundlede produkter, også ofte nemme at splitte. Split pricing henviser til de produkter og tjenester, opdelt i forskellige komponenter, nemlig produkt prissætning for at tiltrække kunder opmærksomhed afgørende fordel. For oplysninger produkter, er der et klassisk tilfælde er det antivirus software selv og dets virus database isolation, var prissat til at sælge, virus database at give forbrugerne til at generere nok opmærksomhed til førende teknologi til at forbedre købelysten. (Synes at være Norton, glemmer hvilket selskab a)
Underbudspriser
Informationsprodukter opdatere hurtigere, ifølge produktets livscyklus teori, virksomheder generelt vedtage det nye produkt kan være underbudspriser at få mere profit.
Prisfastsættelsen blev vedtaget i følgende tre tilfælde gunstigere: de tidlige adopters i produktets livscyklus gunstigt, fordi early adopters ikke er prisfølsomme, som dem, der køber Google Glas udviklere, mindre konkurrence der er en mere gunstig risiko ; Når prisen, og der er en stærk sammenhæng mellem funktioner ved at indføre mere gunstige (nørd villig til at købe Google Glass forståelse af funktionen af ​​produktet er meget dyb). Underbudspriser bruges også til at reducere prisen på virksomheden har stor fleksibilitet, se på Samsung Galaxy hver generation prisen skærer det.
Konkurrencedygtige priser
Henvisning prissætning af konkurrerende produkter er den mest almindelige prisstrategi, er der ingen prisstrategi betyder, at virksomheden mest populære prisfastsættelse. Eksempel på App Store App udviklere til at udvikle den samme slags priser er ofte de samme. Spilteori baseret på denne prismodel lavet en masse detaljer her er ikke at snakke om en kort information produkter konkurrencedygtige priser vigtigste faktorer til at overveje: markedsstruktur, markedsmodning og produktudvikling funktioner.
Hvis virksomheden i højere priselasticitet (dvs. forbrugerne mere prisfølsomme) modne markeder vedtager generelt en lav pris strategi for at erobre markedsandele. Og hvis det er en ny markedsdeltagere ikke har en tilstrækkelig stor markedsandel, virksomheder tendens til at falde ind i en priskrig. (Vores B2C e-business) Selvom vinderen af ​​en priskrig, og i sidste ende også en tendens til at være i en forvrænget markedspriser, og derefter forsøger at hæve prisniveauet er meget vanskeligt at opnå en normal fortjeneste, ofte kun betyder at tage nogle ændringer i de prisstigninger. For eksempel B2C boghandel, gør priskrigen dagens forbrugere er meget følsomme over diskontoen. (Meget interessant fænomen, at opfattelsen af ​​forbrugernes marketing indsats kan være mere følsomme end prisen selv) prisstigning betyder kun tillade udgivere originale bøger, el-udbydere fortsat lav rabat.
Virksomhederne har en tendens til at være mere feature-rige produkter dyrt, men ofte overset ekstra funktioner til det sprog accepteres af forbrugerne. Hvis virksomheden ikke lykkes i marketing kommunikation tekniske egenskaber til produkter sælger punkt, denne høje pris strategi er utvivlsomt en fiasko. Mere interessante eksempler Evernote Premium tegner sig for dets større upload kapacitet tilføjede offline noter, se noter historie, kollaborativ redigering, password lås og andre funktioner, men det fungerer ikke, som farven på forfremmelse, forbrugerne er sværere at opfatte Senior Account fordele. Efter alt, hvert land ikke har brugt Google Doc brugere har en stærk forståelse af kollaborativ redigering let, hvis stand til at skyde en video om et par langdistance par sammen med kollaborative redigeringsfunktioner gør rejseplaner eller planlægger et bryllup, formentlig regnskab for opgraderingen vil forbedre brugerens villighed til at betale. (Evernote konsekvent prisfastsættelse i USA og Kina, tror jeg i øjeblikket ikke er meget at købe senior konto)
Lige over den centrale Stående Komité under hensyntagen til de oplysninger produkt prissætning på et tidspunkt, er virksomhedens faktiske prisstrategi bruges ofte i komplekse, som i App Store til at sælge et spil, lavet gratis version og den fulde version af de to (versionering), og lejlighedsvis begrænser den frie (salgsfremmende pricing) og derefter i App afgifter inden rekvisitter og mønter (split pricing), mens udstyrspakke er bundlet prissætning. Hvis spillet er godt nok kvalitet høje popularitet kan sælges til høje priser i begyndelsen af ​​on-line til at kæmpe høj fortjeneste, derefter gradvist faldt i løbet af den sidste varme (underbudspriser).

Leave a Reply