App virtueel product in deze categorie is hoe de prijsstelling?

Definitie Economen Varian’s: “Alle digitale product of producten die kunnen worden gedigitaliseerd, kan worden beschouwd als informatie-producten”, de traditionele informatie-producten te boeken, films, vertegenwoordigd meer gepraat nu is natuurlijk de software, App, Website een klassen.
Ten eerste, de kosten van informatieproducten
Prijsstelling zal spreken over de kosten, wordt de kostprijs van informatieproducten gekenmerkt door: de productie van hoge vaste kosten (zoals de ontwikkeling financiering windows 8 in beslag en input van arbeid), maar de stijging van de variabele kosten erg laag kopie of zelfs nul (zoals de reeds ontwikkelde De ramen 8 gesneden gerecht, of Network Directe verkoop). Deze kostenstructuur leidt tot:
1, het grootste deel van de informatie van de geproduceerde vaste kosten zijn verzonken kosten die niet kunnen worden gestopt als de productiekosten terug te vorderen. Als u investeert in een kantoor, maar wil het niet om je gedachten te veranderen, kunt u het te verkopen aan een deel van de kosten terug. Maar als je een film maken mislukt, geen secundaire markt voor de handel kunt u het script om de kosten terug te verkopen.
2, de variabele kostenstructuur van informatieproducten: zal marginale kosten niet een stijgende trend zien, hoewel ze een groot aantal exemplaren, meestal de kosten van het produceren van een kopie zal niet toenemen hebben geproduceerd. Het verschil is dat met productiebedrijven, Microsoft heeft geen behoefte aan afschrijvingen en productiecapaciteit beperkingen onder ogen: Als je een kopie kunt maken, dan moet je in staat om dezelfde kosten per eenheid van 1 miljoen exemplaren, of 10 miljoen exemplaren produceren. Informatie-industrie, het creëren van een reële economie onvoorstelbare schaalvoordelen: hoe meer je produceert, hoe lager de gemiddelde productiekosten. Het is deze lage marginale kosten en grootschalige operatie kan Microsoft plukken 92% van de brutomarge.
Economie algemeen beschouwd als een perfect competitieve markt de prijs van het product is gelijk aan de marginale kosten. Dit wordt weerspiegeld in de informatie-industrie is zeer duidelijk – de marginale kosten nul is voor producten, zoals telefoonnummers, aandelenkoersen, kaarten, zijn vaak gratis, in het portaal kan gemakkelijk verkrijgen.
4, informatieproducten meestal ervaring producten, terwijl de lage variabele kosten voor de marketing biedt grote kansen. Verkopers van tandpasta promotionele producten voor elke klant kan hebben om $ 12 van de productie, verpakking en distributie kosten, maar multi-vendor informatie stuur een gratis monster van de kosten is bijna nul. Kopieën van informatieproducten voor producenten en consumenten zijn gratis.
Ten tweede, product prijsinformatie
In het algemeen, de traditionele theorie van de kosten-based pricing-methode is moeilijk toe te passen voor informatieproducten, die vereist dat bedrijven oogpunt meer consument zijn om de prijsstrategie te overwegen. Over het algemeen het bedrijf prijsstrategie doel wordt bereikt door de verbetering van het product prijsdiscriminatie de winst te maximaliseren. Als onderdeel van de 4P, prijsstelling lijkt de meest gemakkelijk over het hoofd gezien aspect van de onderneming, in business school marketing professional onderwijs gaat ook minimaal. Het is waar dat de kern van elk bedrijf de concurrentie in producten en diensten, niet alleen door middel van prijsleiderschap strategie om duurzaam te bereiken, maar de prijsstrategie is Business Management “vingervlugheid trucs”-model, bijna geen kosten, maar ze kunnen winst aanzienlijk verbeteren . Productkenmerken nul marginale kosten zodat bedrijven om zich te ontdoen van een hoop bondage, pricing theorie in de afgelopen jaren sterk geprofiteerd van de ontwikkeling van Microsoft, IBM en andere bedrijven prijsstrategie.
1, de divisie consumenten-en prijsdiscriminatie
Dan praten over prijsstelling en prijsdiscriminatie in hoe operaties. Voor informatie producten, kunnen we de economie van prijsdiscriminatie te begrijpen in de volgende middelen:
Gepersonaliseerde Prijzen: op verschillende prijzen voor verschillende gebruikers voor elke verkoop.
Groepen Prijzen: De prijs gevoeligheid van verschillende groepen consumenten om verschillende prijzen te bepalen.
Versioning: om een ​​productlijn te bieden, zodat gebruikers de juiste versie en het verbruik te kiezen.
Gepersonaliseerde prijsinformatie
Zeer interactieve komst van het internet maakt gepersonaliseerde prijzen (dat wil zeggen, een perfecte prijsdiscriminatie), mogelijk te maken. Omdat de prijs die direct kan worden gewijzigd, verkoop korting, verkoop en andere vormen van promotionele prijzen op het internet is zeer eenvoudig te implementeren. Luchtvaartmaatschappijen op de website met behulp van dynamische prijsstelling, of veiling zetel, last-minute kaartverkoop en zelfs aanleiding tot een staart netwerk (http://weipiao.com) een klasse van business model. Thomson Reuters en andere online data provider bijna vraagprijs voor elke klant is anders, betaal je de prijs kan variëren, afhankelijk van wat voor soort entiteit (bedrijf, kleine bedrijven, overheid, academische instellingen), de grootte van uw organisatie, u Met behulp van de database van de tijd (dag of nacht), de volume-database (met volumekortingen), welke database die u gebruikt, je print het uit of gewoon kijken naar het scherm gebruikt u.
Overall, gepersonaliseerde prijzen zijn afhankelijk van ondersteunende gegevens over de consumptiegewoonten van begrip, en dus gelijktijdige product-en prijsdifferentiatie. Product personalisatie is relatief eenvoudig (bv waterkers gepersonaliseerde pagina en RSS-diensten), maar de prijsstelling is moeilijker gepersonaliseerde, bedrijven zijn over het algemeen niet in staat om de gebruiker te schatten voor een paar meer functies dan de gratis versie van de geavanceerde versie van de software, zal de bereidheid om te betalen stijgen veel, dus vaak vereist door de markt om de geavanceerde versie van de software te testen ten opzichte van de gratis versie van een premie overwegen.
Groepen Pricing
Voor fabrikanten, de ideale situatie is natuurlijk gepersonaliseerde prijzen, maar dit vereist een juist begrip van de bereidheid van de consument om te betalen vaak hoge kosten opwegen tegen de baten. Tweede beste optie is om de groep prijsstelling, dwz op basis van de prijsgevoeligheid van de verschillende groepen in systematische verschillen, om hen te voorzien met verschillende prijzen, de uitbreiding base consument. Zoals de studenten over het algemeen hoge prijsgevoeligheid, windows 7 professional edition prijs op de set van 199 studenten, de studenten hebben echt de tijd om me omdat het voelt dat de prijs is ook aanvaardbaar om een ​​echte windows te kopen.
Versiebeheer
Leveranciers bieden een productlijn, zodat gebruikers de juiste versie en het verbruik te kiezen. Het voordeel is dat deze prijsstelling verkoper de kosten voor de consument kenmerken vraag begrijp niet kunnen uitgeven, maar door de consument op basis van hun behoeften actief te kiezen voor het van oordeel meest geschikte producten, zoals leveranciers om de winst te maximaliseren verdiend zowel bereikt doelen, maar ook uit het koopgedrag van de consument om hun vraag kenmerken begrijpen. Zoals het gemeenschappelijk Engels versie van de economie leerboeken hebben de neiging om India en de Amerikaanse versie van de twee versies hebben, in feite, onbelangrijk, handboeken geschreven door Amerikanen in India om “lokalisatie” naar de orde, evenals de Indiase roepie luidende BBP te bereiken als een voorbeeld economie tekstboek weinig beroep op de Amerikaanse markt, zal dit kunnen consumenten perfect te scheiden, vaste prijs in de Indiase markt en de Noord-Amerikaanse markt zal hoog geprijsde echte boek Chuanhuo niet, uitgevers gerealiseerd prijsdiscriminatie.
2, andere prijszettingsmethoden
Uit prijsdiscriminatie logica, gecombineerd met informatie producteigenschappen, gemeenschappelijke prijsstelling zijn:
Bundelen
Aangezien de marginale kosten zeer laag is, wordt de uitvoer niet beperkt tot het informatieproduct bedrijf kan vaak worden verschillende combinaties om maximale winst te bereiken. Kijk naar dit voorbeeld:
Xiao Ming en Li is bereid om de prijs van twee Microsoft-software te betalen.
Xiao Ming 120100
Mike 100 120
Xiao Ming in de wet school, een verscheidenheid van papers te schrijven, dus WOORD voor hem is het basisinstrument van overleven, hij uiteraard bereid te betalen, maar slechts af en toe gebruikt EXCEL; Mike afstudeerde in de boekhouding, uiteraard zijn situatie vertelde Xiao Ming tegenovergestelde.
We overwegen een aantal prijzen: als de twee software is geprijsd op 120 yuan, dan kocht een WOORD, Mike kopen EXCEL, inkomen van 240 yuan, indien de verkoper besloten kinderachtig, wordt twee software geprijsd op 100 yuan , dan Xiao Ming, Li een harteloze misschien over twee software te kopen, en vervolgens de inkomsten van de verkoper gestegen tot 400 yuan, is zeer goed.
Maar dit is niet de verkoper inkomensgrens, als de verkoper vastgebonden deze twee verkopen software, prijsstelling 220, Xiao Ming en Li zijn bereid om twee te kopen, zodat verkopers op wonderbaarlijke wijze kreeg 440 yuan aan inkomsten.
Dit voorbeeld is mijn prijsstrategie “vingervlugheid trucs” de meest intuïtieve begrip van de bereidheid van de consument om te betalen in het begrijpen van de premisse, redelijke prijzen voor de nettowinst van de onderneming met 40. Bundelen werkelijkheid vereist een zekere complementariteit tussen de producten, zijn doelgroep overlappen. Bundeling is vaak in staat om een ​​relatief grote kortingen te bieden aan het oog te trekken, het meest extreme voorbeeld hiervan is gebundeld gratis Microsoft’s wanneer de IE vensters te checken Netscape, te weten dat de browsers zijn gratis. Bundeling is altijd bezorgd over de hete academische monopolie bedrijf voor informatie-producten bieden gebundeld prijsstelling is ook bewezen te zijn Pareto optimaal. (Hitt, Chen 2001)
Vergrendelen Prijs
Informatieproducten is een belangrijk kenmerk is gemakkelijk om de insluitingseffect vormen. Bijvoorbeeld, de meeste mensen zullen niet snel hun eigen mailbox te vervangen, QQ en microblogging, het bedrijf zullen niet bereid zijn frequente vervanging ERP-systeem. Lock-in effect voor de vorming van producten, switching consument kost hogere prijsgevoeligheid is zeer laag, bedrijven kunnen vaak overstromen duur.
Delen Pricing
Een ander kenmerk van informatieproducten wordt gedeeld, dat gemakkelijk te kopiëren smeerbaar. Deze functie wordt duidelijk geven het bedrijf een groot verlies, maar ook door redelijke prijsstrategieën om nieuwe bronnen van winst te ontwikkelen. In boeken, bijvoorbeeld, wetenschappelijke tijdschriften te universiteitsbibliotheken vaak verkopen tegen hoge prijzen, te verkopen tegen lage prijzen aan particulieren. Bibliotheek was bereid om hogere prijzen te betalen, omdat de gegevens wordt gedeeld door veel gebruikers. Ondernemingen kunnen het juiste product hoog te verkopen evalueren, en tegelijkertijd zorgen voor de evaluatie van de mensen met lage product delen. Voor gewone boeken, als je een Harry Porter fervent lezer, wordt u in zijn boek toen hij voor het eerst kocht de hardcover. Als je gewoon gewone lezers, kunnen ze wachten tot na de schoolbibliotheek gekocht geleend lezen. Software snel bezet de markt door het delen van prijsstelling van de vele voorbeelden, de bekendste misschien wel 1994 Netscape vrijgegeven Netscape Navigator, waarvan de top tachtig procent van de browser marktaandeel, die toen werd beschouwd als de pionier van het internet-tijdperk hadden bezet.
Split prijsstelling
Gemakkelijk gebundelde producten, vaak ook eenvoudig te splitsen. Split prijsstelling verwijst naar de producten en diensten opgesplitst in verschillende onderdelen, te weten, de prijsstelling van producten om klanten te trekken aandacht belangrijk voordeel. Voor informatie-producten, is er een klassiek geval is de antivirussoftware zelf en zijn virusgegevensbestand isolatie, werden geprijsd om te verkopen, de virus-database, zodat de consument voldoende aandacht aan leading-edge technologie om de koopbereidheid verbeteren genereren. (Lijkt Norton, vergeet welk bedrijf a)
Afbraakprijzen
Informatie-producten werken sneller, volgens de product life cycle theorie, bedrijven over het algemeen goed te keuren het nieuwe product kan afbraakprijzen zijn om meer winst te halen.
De prijsstrategie in de volgende drie omstandigheden gunstiger aangenomen: de early adopters in de productlevenscyclus gunstig, omdat early adopters zijn niet prijsgevoelig, zoals degenen die Google Glas ontwikkelaars kopen; minder concurrentie is er een gunstiger risico , Als de prijs en er is een sterk verband tussen functies door de invoering van gunstiger (de geek bereid om Google Glass begrip van de functie van het product te kopen is erg diep). Afbraakprijzen wordt ook gebruikt bij het verminderen van de prijs van het bedrijf heeft een hoge flexibiliteit, kijk naar de Samsung Galaxy elke generatie prijs snijdt het.
Concurrerende prijzen
Referentieprijzen van concurrerende producten is de meest voorkomende prijsstrategie, is er geen prijsstrategie betekent populairste prijsstelling van de onderneming. Voorbeeld van de App Store App ontwikkelaars om hetzelfde soort prijzen te ontwikkelen zijn vaak dezelfde. Speltheorie op basis van dit prijsmodel maakte veel detail hier is niet te spreken over, een korte informatie-producten concurrerende prijsstelling belangrijkste factoren om te overwegen: marktstructuur, de commerciële rijpheid en functies van het product.
Als het bedrijf in een hogere prijselasticiteit (dwz consumenten meer prijsgevoelig) volwassen markten over het algemeen een lage prijs strategie om marktaandeel te veroveren nemen. En als het een opkomende markt toetreders hebben een groot genoeg marktaandeel niet, bedrijven hebben de neiging te vallen in een prijzenoorlog. (Onze B2C e-business) Zelfs de winnaar van een prijzenoorlog, en uiteindelijk ook de neiging om in een verstoorde markt prijzen, en dan proberen om de prijs verhogen niveau is zeer moeilijk om een ​​normale winst te verkrijgen, betekent vaak slechts om enkele veranderingen aan de prijsstijgingen te nemen. Bijvoorbeeld B2C bookselling, de prijzenoorlog maken de consument van vandaag zijn zeer gevoelig voor de disconteringsvoet. (Zeer interessant fenomeen, de perceptie van de consument marketing inspanningen kunnen gevoeliger zijn dan de prijs zelf) prijsverhoging betekent alleen toestaan ​​uitgevers originele boeken, elektriciteitsleveranciers bleef laag korting.
Bedrijven hebben de neiging meer feature-rijke producten duur te zijn, maar vaak over het hoofd extra functies in de taal die door de consument geaccepteerd. Als het bedrijf niet succesvol is in de marketing communicatie technische kenmerken in producten verkoopargument, deze hoge prijs strategie is ongetwijfeld een mislukking. Meer interessante voorbeelden zoals Evernote Premium account voor zijn grotere upload capaciteit toegevoegd, offline notities, nota’s geschiedenis, collaborative editing, sluizen en andere functies, maar het werkt niet voor die de kleur van de promotie, consumenten zijn moeilijker waar te nemen Senior Account voordelen. Immers, niet ieder land heeft gebruikt Google Doc-gebruikers hebben een sterk begrip van collaborative editing makkelijk, als in staat om een ​​video samen te schieten over een paar van de lange afstand paar met collaborative editing functies maken van reisplannen of het plannen van een bruiloft, vermoedelijk goed voor de upgrade zal de gebruiker te verbeteren bereidheid om te betalen. (Evernote consistente prijsstelling in de VS en China, denk ik op dit moment niet veel te hoge rekening te kopen)
Net boven het Centraal Permanent Comite, rekening houdend met de informatie prijsstelling van producten op een bepaald punt, is het bedrijf de werkelijke prijsstrategie vaak gebruikt in complexe, zoals in de App Store om een ​​spel te verkopen, maakte gratis versie en de volledige versie van de twee (versioning), en af ​​en toe beperken gratis (promotionele prijzen), en vervolgens in de App lasten binnen props en munten (split pricing), terwijl de apparatuur pakket is gebundeld prijsstelling. Als het spel is goed genoeg kwaliteit hoge populariteit kan tegen hoge prijzen worden verkocht in het begin van on-line om hoge winsten te vechten, dan geleidelijk gedaald in de laatste hitte (predatory pricing).

Leave a Reply