Anne Franks kulene å gå på i Rotterdam

Kort tid før hun og hennes familie gikk i dekning, ga Anne Frank noen av henne leker til en venn for oppbevaring – en boks kuler, et og en bok.
Anne hadde jevnlig spilt med Toosje Kupers på gata i nabolaget deres Amsterdam og oppgave venninnen med jakt etter hennes verdsatte eiendeler.
Den neste delen av historien er velkjent – Frank familiens kvelende opplevelsen av å tilbringe 25 måneder i trangt kvartalene, gjemmer jødiske forfølgelse av nazistene. Verden har lært rystende historien i hennes egne ord, skrevet i dagboken hennes nå leste.
Nå noen 70 år senere Franks fargerike marmor har blitt gjenoppdaget og vil gå på skjermen for første gang på en VERDENSKRIG utstilling i Rotterdam.
“Anne ga disse til venninnen for safe-holder,” fortalte Teresien da Silva, leder av samlingene ved Anne Frank House museum, CNN.
“Hun holdt dem for når Anne tilbake, men Anne returnerte ikke.”

 

Holdt i en boks
Frank konto skjulested i Amsterdam under andre VERDENSKRIG, utgitt posthumt i engelsk som “Anne Frank: The Diary av en ung jente,” gått millioner av lesere over flere tiår.
Den unge jenta, hadde med sine foreldre og søster Margot, flyttet inn i en skjult leilighet på 6 juli 1942 – “Secret annekset” i Prinsengracht-kanalen. Bare en liten krets av hjelpere visste sitt oppholdssted, og familien bodde i frykt for å bli oppdaget.
De ble forrådt, arrestert og deportert i August 1944. Frank døde av tyfus i Bergen-Belsen bare uker før Nazi-konsentrasjonsleiren ble frigitt i 1945.
Kupers hadde holdt på eiendeler. Etter at krigen sluttet, tilbød hun elementene til Otto Frank, faren og det eneste medlemmet av familien for å overleve Holocaust. Hun ble fortalt at hun kan holde dem.
Og hun gjorde, bare finne dem tiår senere når du flytter litt over et år siden.
“Hun oppdaget hun hadde klinkekulene sted hjemme på loftet,” da Silva sa. “Hun umiddelbart kontaktet oss. Vi var begeistret at kulene overlevde og ble holdt. Hun besluttet å gi alt til Anne Frank House – boken, te sett og kulene.

 

Spesiell kuler
Anne Frank huset museet har allerede vist boken, som Frank mottatt for bursdagen hennes 13, samt te sett, sa da Silva.
“Men vi besluttet å presentere klinkekulene for første gang i Rotterdam,” sa hun.
Klinkekuler, sammen med 99 andre objekter, utgjør utstillingen The Second World War i 100 objekter, som åpner for publikum denne uken. Nederlandske kongen Willem-Alexander åpnes utstillingen tirsdag.
Da Silva sa Frank var en av mange jødiske barn som ga bort sine leker før du går inn skjule eller å bli deportert.
“For barn i denne perioden, kulene var en skatt. De jobbet veldig hardt for å vinne dem,”sa hun.
Kulene er gamle, sa hun, er de i god stand.

Comments are closed.